Morderisk mareridt (A Nightmare on Elm Street)

I en lille amerikansk by begår en række teenagere selvmord - tilsyneladende som følge af massehysteri. En politimands datter, Nancy, efterforsker sagen, der fører til børnemishandleren Fred Krueger, der mange år tidligere blev brændt levende af vrede forældre. Tilsyneladende er Krueger vendt tilbage for at hævne sig, ved at vise sig i sin morderes børns drømme. © Scope

Produktionsår 1984
Genre Gyser
Instruktør Wes Craven
Medvirkende Robert Englund, John Saxon, Ronee Blakley, Heather Langenkamp
Spilletid 92 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Wes Craven

(INSTRUKTØR)
Wesley Earl Craven har om nogen formået at sparke nyt liv i teenagegysergenren. I første omgang med 'Slagterbanden' (1977), 'Swamp Thing' (1982) og ikke mindst 'Morderisk mareridt' (1984), der affødte talrige fortsættelser om Freddie Krueger og hans væmmelige slasher-handske. I 1996 slog Craven til igen med en selvrefleksiv blanding af gys og...

Brugere

04/04-10a nightmare on elm-street part 1!!!
Hans navn er Krueger, Freddy Krueger ( Robert Englund )
der bliver drabt, massakrede, og flændset, unge mennesker der bliver brutalt myrdede i deres drømme, men nu er det politimesteren`s datter`s tur, Nancy ( Heather Langenkamp ), hun bliver jagten af en mand med vandsiret ansigt, gamel filthat, en hanske med knive ( a racer glove ) på højre hånd og en beskit rød og grøn stribet sweater, men da hun en dag blev jagtet af ham grab hun fat i hans hat, og med et vågnede hun med hatten i hånden, da hun inspicerede den nøje så hun atder stod freddy krueger i hatten, Nancy`s mor så hatten og forklarede hende om Freddy´s fortid.
denne legendariske film med Robert Englund som Mr.Krueger, Freddy Krueger... skrevet af:blood lover.

03/11-07en anelse skuffet
ikke den bedste film jeg har set, synes ikke den er så uhygelig. min far havde den på vs engeng og ville så gerne se den, en fik aldrig lov, fordi min mor efter at have set den ikke turde gå på toilettet om natten. men han lovede at gmme den til mig indtil jeg blev gammel nok. ventede i 10 år på at se den, måske derfor jeg blev lidt skuffet.

27/01-07Freddy Kommer igen
Jeg syntes helt klart at det er en af de bedste gyser fil der er lavet, voksede op med Freddy på trøjen, og i biffen. Har alle hans film, og syntes helt klart at alle skal se dem.

17/10-06One, two, Freddy's coming for you.
Meget god film som man skal se hvis man er fan af horror genren. Jeg har lige købt boksen med alle syv elm street film og jeg havde ikke set nogen af filmene før, så det er kun fordi, at jeg er helt syg med horror genren at jeg har købt den.
Den blander horror elementer med morsomme indslag, hvilket fungerer meget godt, jeg var ihvertfald godt underholdt.

Et af højdepunkterne er når Johnny Depp suges ned i sin seng og så kommer der en geyser af blod bagefter, der er dog også nogle af effekterne der virker lidt ufrivilligt komiske, det kan enten være meningen, eller det kan også være fordi, at de ikke havde så stort et beløb til at lave filmen med.

Er du fan af genren kan den varmt anbefales.

13/05-06Meget morsomt...
Uhyre stemningsfuld gyser med gys, men også med en humoristisk sans bag.

15/03-06Freddy Is Dead, Long Live Freddy 1
Den afdøde børnemorder Freddie Krueger (Englund) vender tilbage til Elm Street, hvor han blev brændt ihjel af en flok forældre flere år tidligere, for at hjemsøge og dræbe vejens unge i deres drømme.

Som instruktør har jeg altid fundet Craven særdeles middelmådig og mange af hans film afspejler da også i høj grad dette. Han har medgivet skabt en håndfuld seværdige og underholdende gyserfilm, ud af alle dem han har lavet, der har givet ham status som ”master of horror”.

Måske lidt ufortjent, men hvis man kun kigger på filmen her om den overnaturlige psykopat Freddy, med sakse på hænderne, så er det trods alt til at forstå, for den hører til blandt de bedre, både imellem hans film, men også i slasher-genren, der ofre er ret svag.

Historien, der måske ikke er dybt original, men ...

12/09-05Freddy's coming for you 2
Den første A Nightmare on Elm Street-film fra 1984 er en effektiv påmindelse om Wes Craven’s evne til at genopfinde en genre.
En genre, der på daværende tidspunkt var aldeles overfyldt af morderiske galninge af alle slags, hvad enten de myrdede løs i blandt stupide og liderlige teenagere med økser, knive eller lignende skarpe genstande og som regel iført de obligatoriske ishockey- eller karnevalsmasker.

Selvfølgelig myrder Freddy Krueger også løs, men i hans tilfælde er der næsten altid et lille twist.

For det første slagter Freddy sine ofre i deres drømme og det sure er, at når man dør i sine drømme, dør man også i virkeligheden.
Denne drejning på hele "slasher"-genren virker ideelt som et storslået skræmmebillede og Wes Craven bruger det på optimal vis.

Adskillige af drøm...

01/04-05gys når det er bedst
fed film. Den har alt hvad en gyser skal have. Mere har jeg ikke at sige. Se Den

16/01-05Den er god!
Overraskende god, sjov og løjerlig film. Okay skuespillere, god humor og man bliver godt underholdt! Rigtig god gyser! Bedre end Scream.

05/01-05Freddy Fræk
"A nightmare on Elm Street" er til dags dato stadig Wes Cravens bedste film. Hans spoof på selvsamme gysergenre, nemlig trilogien "Scream" er for mig ikke andet end ok underholdende ungdomsfilm og bestemt ikke lige så scary.

Da Wes Craven i 1984 frigjorde Freddy Krueger på det store lærred, tror jeg ikke selv at han var klar over, at denne horrorfigur skulle blive den største kultfigur i gyserfilmenes historie. Ja selv Michael Myers og Jason Voorhees blev slået af tronen.

Den er til dags dato stadig på top 10 over de mest skræmmende gyser/horror film jeg har set og jeg har næsten set dem alle.
Blev grundet sin store box office succes efterfulgt af 6 fortsættelser. Hvoraf den sidste igen havde Wes Craven i instruktørstolen i et forsøg på at gøre grin med det han selv havde skabt. I...Fakta

Medvirkende
Fred Krueger Robert Englund
Politiassistent Donald Thompson John Saxon
Marge Thompson Ronee Blakley
Nancy Thompson Heather Langenkamp
Tina Gray Amanda Wyss
Rod Lane Jsu Garcia
Glen Lantz Johnny Depp
Dr. King Charles Fleischer
Overbetjent Parker Joseph Whipp
Lærer Lin Shaye
Overbetjent Garcia Joe Unger
Bag kameraet
Instruktion Wes Craven
Produktion Robert Shaye
Manuskript Wes Craven
Fotografi Jacques Haitkin
Klip Rick Shane, Patrick McMahon
Scenografi Gregg Fonseca
Musik Charles Bernstein
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Slasher
Nøgleord Drøm, Hævn, Mareridt, Nightmare on Elm Street
Relaterede film A Nightmare on Elm Street
Premieredatoer
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1984
Spilletid 92 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab New Line Cinema, Media Home Entertainment, Smart Egg Pictures

Se også...