Pagten (Le Pacte des loups)

En række bønder i 1700-tallets sydlige Frankrig er ofre for makabre mord, der efter sigende er begået af et varulvelignende monster. Ludvig den 15. sender naturhistorikeren Gregoire de Fronsac af sted for at kigge på sagerne. Han hyrer den canadiske indianer Mani, og bliver undervejs bekendt med den smukke grevedatter Marianne og hendes mindre imødekommende bror Jean-Francois, der selv har været i klammeri med monstret. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Action
Instruktør Christophe Gans
Medvirkende Samuel Le Bihan, Mark Dacascos, Emilie Dequenne, Vincent Cassel
Spilletid 142 min.
Biopremiere 16.11.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mark Dacascos

Med sit eksotiske udseende har Mark spille både indianer, japaner og latinamerikaner. Og i alle tilfælde har en imponerende kampsports-teknik været hans kendetegn. Begge hans forældre er da også ivrige udøvere af kampsport, og Mark har vundet en række turneringer, der i blandt det europæiske mesterskab i Kong Fu. Faderen Al Dacascos er filippi...

Anmeldere

Politiken
"Er man til konsekvent overbudspolitik, vil man opleve 'Pagten' som et sus på alle kontakter. Der bliver ikke sparet på nogen effekt fra blodsprøjt til slowmotion, spilletid og kosmisk brølen på lydsiden."

Berlingske
"en kulørt og roder og ujævn B-film med voldsomme armbevægelser og enkeltstående vellykkede elementer, der næppe bliver lige så stort et hit i de danske biografer som i de franske."

Jyllands-Posten
"Er man opflasket på computerspil og tegneserier, vil man sikkert fryde sig over instruktørens hjemmevante surf gennem genrerne og filmens dystre, gotiske billedpragt."

Weekendavisen
"Le pacte des loups er en af de store underholdningsfilm, som nationen producerer en håndfuld af hvert år. Den er ikke mindst interessant, fordi den adskiller sig så stærkt og markant fra den amerikansk dominerede hovedstrøm. Vist er Pagten dybest set fyldt chokolade, men se den og smag den som ren nydelse."

Information
"Eventyr, action, romantik, spænding og mystik rodes sammen, og ikke meget af det forløses tilfredsstillende i en film, hvor tidsbilledet skiftevis er troværdigt og anakronistisk."

Ekstra Bladet
"Det er iøvrigt elendigt computeranimneret, bæstet. Men der måske på sin vis meget passende for en alenlang film, der vil det hele, men ender som en kolos å lerfødder."

B.T.
"Coctailen af overspil og alt, alt, alt for meget unødvendigt gejl er med til at trække tiden unødigt ud."

Bogart
"Den første halvdel er prægtig og visuelt storslået i danskeren Dan Laustsens ikke mindre end fantastiske billeder, og i resten af historien går det helt galt. Filmen er en stor boblende suppegryde, som sprænges på grund af overophedning."

Cinemazone
"Filmen svigter sin historie og forfalder til kulørt underholdning, og den succes, som historiens fundament i fransk folklore sikrede den i hjemlandet, er det meget svært at se, hvordan skulle blive gentaget her i Danmark."

Brugere

26/07-04Sjovt....
Anonym
Netop havde jeg (I mit indlæg på siden for Carpenters "Hvem Springer Kineserne For?") eftersøgt en bigbudget tilbagevenden for den slags naive og stilforvirrede, men meget underholende film, da denne dukkede op på DR2.
Som set før i franske film med store budgetter, ex. Vidocq eller Crimson Tide (i mindre grad), blandes fantasy, gys, martial arts genren og action sammen i en forvirret men meget spiselig suppe.
Filmen er for lang og taber pusten midt i filmen, men der er meget flot action og kamera/lys arbejde at se på (tak, Dan Laustsen) og historien er klassisk spændende, især i første halvdel.

Den vil mere end den kan holde, men jeg synes den var tiden værd.

26/07-04Bedre end Taxi-film!
Anonym
Efter ”Crying freeman”, havde jeg forventet en anelse mere af den ellers gode instruktør Christophe Gans. Desværre formår "Pagten" aldrig rigtig at være fængende, bortset fra når Mark Dacascos får muligheden for at vise nogle tricks.

Historien har for mange bolde i luften, men filmen har desværre for travlt til at fange dem ordentligt. Mange elementer blandes sammen og det virker irriterende og rodet. Instruktøren vil nå mange ting på en gang, men desværre har han hverken overskuddet eller overblikket til det.

Indrømmet, selvom man måske ikke kan regne hver eneste drejning i plottet ud, så sidder man med denne klare fornemmelse af, at man har set det hele før og endda bedre.

Desværre må man også konstatere, at andre franske instruktører vil nok altid stå i skyggen af mesteren ...

06/02-04for meget om for lidt
Anonym
Pagten er en storproduktionen fra Frankrig og fik stor succes dernede. Her blev den meget overset, og det kan man da godt forstå. Den er baseret på alt andet end historisk korrekte fakta, men en myte fra Frankrig. For alle os dødelige i Danmark, der ikke kender myten, mistes den umiddelbare største tiltrækning til denne film.

Pagten er en lidt ucharmerende genremix, hvor næsten alt blandes sammen til ingenting. Undskyld mig, det er virkelig nogle flotte kampscener vi får, men det passer bare ikke ind i en historisk film. Den er flot produceret og tidsmæssigt realistisk, så det kræver lige lidt tilvænning til dens sammenblanding af alt muligt. Instruktøren ser ud til at miste overblikket et par gange, og historien ender med at være noget irriterende rod. Heldigvis kan danske Dan Laust...

08/08-03Fransk, men god.
Anonym
Den er godt nok fransk, men det er fuldstændig ligegyldigt.

Når de først begynder at slås, så sker der virkelig noget!

05/06-02Ren Underholdning
Anonym
se dog lortet som ren underholdning! pesonligt fatter jeg ik at folk brokker sig. Det er sgu længe siden jeg er blevet så godt underholdt af en film, også selv om filmen er på fransk.

01/06-02Stilforvirring
Anonym
Stilforvirret, men ret underholdende fransk actiongyser med elementer af eventyr og kung Fu-film (ja, kung fu!). Ganske fantasifuld og med solid action, pæne effekter, smukke kvinder og også sine steder relativt uhyggelig, men sikken en blanding.

20/05-02Hmm
Anonym
Hvor var Kasper henne?

27/01-02God fransk film
Anonym
God fransk film - måske lidt inspireret af The matrix, hvis man ser på kampscenerne. Den kan til tider virke langtrukken, men når først slåskampene går i gang, så sker der for alvor noget.

Fakta

Medvirkende
Grégoire de Fronsac Samuel Le Bihan
Mani Mark Dacascos
Marianne de Morangias Emilie Dequenne
Jean-François de Morangias Vincent Cassel
Sylvia Monica Bellucci
Thomas d'Apcher Jérémie Rénier
Morangias Jean Yanne
Henri Sardis Jean-François Stévenin
Thomas d'Apcher som gammel Jacques Perrin
Beauterne Johan Leysen
Bag kameraet
Instruktion Christophe Gans
Produktion Richard Grandpierre, Samuel Hadida
Manuskript Christophe Gans, Stéphane Cabel
Fotografi Dan Laustsen
Klip Xavier Loutreuil, Sébastien Prangère, David Wu
Scenografi Guy-Claude François
Musik Joseph LoDuca
Genrer og relationer
Genre Action
Premieredatoer
Biograf 16.11.2001
Dvd 13.03.2002
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Brotherhood of the Wolf
Land Frankrig
Produktionsår 2001
Spilletid 142 min.
Solgte billetter 4.998
Selskab Le Studio Canal+, TF1 Films Productions, Davis Films, Studio Images Soficas
Biodistributør Constantin Film

Se også...