Min søsters børn

Erik Lund er en velanset professor i børnepsykologi. Da hans søster tager på ferie, får han mulighed for at afprøve sine teorier på hendes fem børn. Børnene udnytter straks onklens manglende praktiske erfaring med børn til deres egen fordel. Deres gamle hus skulle egentlig sælges, men de målrettede børn overtaler onklen til, at de i stedet skal sætte det i stand sammen. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Familiefilm, Komedie
Instruktør Tomas Villum Jensen
Medvirkende Peter Gantzler, Wencke Barfoed, Niels Olsen, Lotte Andersen
Spilletid 87 min.
Biopremiere 12.10.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Peter Gantzler

Peter Gantzler er uddannet på Statens Teaterskole (1990) og har siden optrådt på talrige teatre i hovedstadsområdet. Han fik sin filmdebut i Erik Clausens "Rocking Silver" (han spillede Jens Okking som ung!) og har siden optrådt i Lone Scherfigs "Kajs fødselsdag" (1990) og ”Italiensk for begyndere” (2000), hvor han spillede mod sin el...

Anmeldere

Politiken
"...her og nu er denne helt simple folkekomedie for hele den lille familie blevet både sjovere, sødere og mere ægte idyllisk, end man på nogen måde kunne have forventet af sådan en gusten genbrugstanke."

Berlingske
"...den danske børnetradition fortjener andet og mere end at får støvet en 35 år gammel traver af . Omvendt har Villum Jensen både håndvbærk og skuespillersiden i orden."

Jyllands-Posten
"De fleste af filmens ideer er trætte, for ikke at sige nedslidte, men man tror åbenbart så meget på genkendelsens glæde hos publikum - eller er det snarere et uskyldigt nyt og ungt publikum, der ikke ved bedre? - at selv det mest forslidte får lov til at slippe igennem det (u)kritiske nåleøje."

Weekendavisen
"Snart sagt alle scener kommer hjem, fordi man holder igen med komikken og tilstræber lidt mere dybde. Små og store tilskuere vil more sig præcis lige godt."

Information
"...der er noget lettere obskønt ved en ung instruktør med et så konsekvent lavt og leflende ambitionsniveau."

Ekstra Bladet
"Et lidt højere ambitionsniveau og et par modhager i den søde fortælling havde bestemt ikke skadet, men det er fint håndværk."

B.T.
"Løjerne er fromme og forudsigelige, og de mindste børneskuespillere, der ellers skal trække stikkene hjem ejer ikke nogen særlig gennemslagskraft."

Weekend Nu
"Gantzler er udmærket i rollen som den bløde onkel Erik, der får nok at se til, da han siger ja til at passe søsterens unger, mens forældrene er på ferie. Også børnespillerne er gode og tilpas søde, men ellers er ambitionsniveauet nu ikke superhøjt."

FilmReactor
"...har mange morsomme scener og en finurlig dialog, men det bliver sjældent rigtig
frækt eller hylende morsomt - og nervepirrende bliver det i hvert fald aldrig."

Cinemazone
"Der spilles med stort komedieudtræk af filmens
mange bipersoner, nogle gange for overdrevet, andre gange præcist i klang med filmens tone."

Brugere

31/12-04Bente
Anonym
De kan lige saa godt faa det at vide nu fremfor at gaa rundt i flere aar og tro at de er noget.

31/12-04Stop så!
Anonym
Jeg vil gerne bede jer undlade at kritisere danske film med børn her på Scope. Tænk lige på, at selvsamme børn læser med her på siderne og bliver kede af det, når I kritiserer dem!

30/12-04HVORFOR BLIV DEN LAVET!!!!????
Anonym
Så gå dog hjem! Måler sig OVERHOVDET ikke med den gamle klassiker fra 60erne!!! Gå nu hjem!!!

26/02-04Okay film..........:o)
Anonym
DEN R okay og den er da også meget sjov at se.............................!!!

20/02-03den er for sej!
Anonym
Min søsters børn og Min søsters i sneen er rigtig gode og til Thomas Villum Jensen:Det er nogle vildt gode film! Dem vil vi have flere af!!! Det er nogle gode skuespillere og man kan se de to film igen og igen!

Jeg har nummer et og ønsker mig 2eren meget De er for seje!!! både skuespillerne,Thomas V.J. og i det hele taget filmene. "I gør det godt"!!!

19/01-03Min Søsters Børn
Anonym
DET ER DEN BEDSTE FILM JEG HAR SET!!!!!!!!!

22/07-02Dansk Lummerhygge
Anonym
Jævn dansk familiefilm, som mest er velegnet for børn. Hyggelig, javel, men lidt for hyggelig og dermed en smule kedelig. Genindspilning af 1966 film af samme navn.

25/12-01Jammen den er da sød nok.
Anonym
Filmen er o.k. som en "Rigtig familiefilm".
Men til tider er den nok for forudsiglig, men nok på grund af, at selv de helt små også skal kunne følge med - og det kan de.
Der er måske små detalger, som jeg godt kunne have tænkt mig ændret, fek.s. så er "Onkel" ikke så forviret og morsom som i orginalen - hvilket jo var med til at højne de gamle film.

Men ellers syntes jeg, at den dækker det hul der har manglet ALT for længe, altså familiefilm som er for familien og som man uden bekømring kan tage sine børn med ind og se.
Ingen okkultisme og andet skidt som børn og unge SLET ikke forstår(så fik du den Potter).
SÅ en film HELT i top(næsten).

15/12-01Den gamle en klassiker
Anonym
Jeg så den nye udgave af min søsters børn, og kunne ikke lade være med at samligne fordi jeg som barn var stor fan af "min søsters børn". Jeg har igen set den gamle version med Pusle og Axel Strøby og den er stadig den bedste.

Fakta

Medvirkende
Professor Lund Peter Gantzler
Mor Wencke Barfoed
Far Niels Olsen
Fru Flinth Lotte Andersen
Ejendomsmægler Birthe Neumann
Amalie Neel Rønholt
Michael Mikkel Sundø
Jan Stefan Pagels Andersen
Pusle Benedikte Maria Hedegaard Mouritsen
Blop Fritz Bjerre Donatzsky-Hansen
Bag kameraet
Instruktion Tomas Villum Jensen
Produktion Lars Kolvig, Michael Obel
Manuskript Michael Asmussen, Søren Frellesen
Fotografi Dirk Brüel
Klip Mogens Hagedorn Christiansen
Scenografi Camilla Bjørnvad
Musik Jeppe Kaas
Genrer og relationer
Genre Familiefilm, Komedie
Nøgleord Genindspilning, Min søsters børn
Relaterede film Min søsters børn i sneen, Min søsters børn i Ægypten, Min Søsters Børn Vælter Nordjylland, Min søsters børn på bryllupsrejse, Min søsters børn alene hjemme
Premieredatoer
Biograf 12.10.2001
Dvd 26.02.2002
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2001
Spilletid 87 min.
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 142.826
Selskab Moonlight Film Production
Biodistributør Sandrew Metronome
Priser Robert 2002, Årets børne- og familiefilm

Se også...