Polle fiction (Polle Fiction)

Polle kommer ud for en ulykke første gang han selv skal styre slangen for Snave Slam. Heino, Jøgge og de andre gutter fejrer den kommende arbejdsskadeerstatning med humle på Diskotek Hjørnet. Men efter den festlige aften vågner en omtåget Polle op i selskab med Lillian. Og hvad er det for noget snak om bryllup? © Scope

Produktionsår 2002
Genre Komedie
Instruktør Søren Fauli
Medvirkende Jens Andersen, Per Otto Bersang Rasmussen, Henrik Bechman, Petrine Agger
Spilletid 90 min.
Biopremiere 08.03.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Søren Fauli

(INSTRUKTØR)
Med Peter Belli som 'Dagens Helt' i sin afgangsfilm fra Den Danske Filmskole kunne Søren Fauli i 1989 kalde sig filminstruktør. Satiren over det danske punkmiljø, tv-filmen 'De skrigende halse' (1991) blev et kæmpe kulthit. Blandt Faulis mange aktiviteter i de følgende år kan nævne de to korte fiktive dokumentarfilm 'Supermaterialsime' (1995)...

Anmeldere

Berlingske
"Man må beundre Sonofon for at bekoste så kritisk - ja, nærmest kynisk - en udlevering af den danske nationalkarakters mest frastødende sider."

Jyllands-Posten
"Det er blevet antydet, at filmen skulle være tænkt som en satire. Men hvad den nu end er tænkt som, så virker det ikke. Det sker et par gange, at man trækker på smilebåndet, men langt oftere trækker filmen lange veksler på ens tålmodighed."

Weekendavisen
"Polle Fiction, som er anstrengende, men ikke ubetinget mislykket, bliver først en rigtig film, da den giver sig til at udvikle karaktererne."

Information
"Søren Faulis 'Polle Fiction' er så skingrende idiotisk og ubehageligt småsadistisk farce, at Fauli kan sætte sit ry som begavet filminstruktør over styr, hvis han fortsætter i samme spor."

Ekstra Bladet
"...over pis og lort og direkte til mødding . Fuld kraft på svineriet, der bliver ved i det uendelige. Filmen er 2457 meter lort."

B.T.
"Filmens univers og specielt personerne er nemlig skarpt defineret og skarpt instrueret af Søren "Grev Kims" Fauli. Selvom de råber sig gennem det meste af filmen, er præstationerne langt over, hvad man er vant til at se i genren - overvældende faktisk"

Kino
"Polle fra Snave skal ikke længere bare sælge mobiltelefoner - nu skal han i en hel spillefilm jonglere kærester, knallerter og kølige øl. Stakkels, stakkels Polle..."

Bogart
"...en ophobning af vulgære smådiskrimerende gags, som man måske kan more sig over i en halvbrandert på en bodega men ikke i en spillefilm..."

Cinemazone
"...filmen om Polle-drengen noget mere helstøbt og velfungerende end hans uheldige spillefilmsdebut, Grev Axel fra sidste år. Humoren er i højere grad fokuseret og de ironiske parader er nede."

Brugere

18/03-06Plat på den dårlige måde
Anonym
Denne film er simpelthen for dum. Dårligt lavet og dårligt skuespil...

20/02-05Forventede ingenting!!!
Jeg havde ikke særlige gode forventninger til filmen Polle Fiction. Og efter jeg havde set den var det eneste positive at jeg havde ret i at den ville være skod dårlig.
Det eneste Lille + kommer fra Karsten k k eller hva er det nu han hedder???
Har sagt min mening om den en gang, men nu kommer den altså igen!
Reklamerne er også totalt lamme...

20/02-05Havde forventet noget mere
Anonym
Jeg havde håber på en god film, men nej. Jeg synes at handlingen er lidt tam, den er lidt kedelig og skuffende.

05/01-05Fair Nok
Jeg ved ikke helt hvad jeg forventede, da jeg lånte denne film i blockbuster.
Havde jo set sygt mange reklamer, med de her bonderøve. Men jeg blev rimelig overrasket over at se, at man kan lave en så god historie, over en mand der er langhåret, bor hjemme og ik ka hit"ud"af"det. Jeg mener det jeg var flad af grin, over at se en type Karsten Kørelærer. Alle skylder ham penge, Og da de ik ka betale,
Sætter de deres søstre eller mødre til rådighed!!
Lyder måske ik af noget, men se den, Og du vil skifte mening.

08/04-04Ikke pengene værd
Anonym
Når man har set alle de komiske tv-reklamer fra Sonofon og finder dem sjove er man jo næsten også nødt til at se spillefilmen.

Det er måske underholdende, men der er jo ingen handling i filmen, skal man selvfølgelig heller ikke regne med når den er lavet ud fra reklamer.
Alligevel kunne der godt have været et budskab eller noget andet i filmen. Den er i hvert fald for plat til at se mere end en gang, men hver sin smag..
Der er også mange som synes det er en utrolig god film, jeg er bare ikke en af dem..

16/02-04spasser
Anonym
Idioter dem som har givet Polle over 3. Den er da for dårlig. Det hele er så latterligt.......SKOD!!

08/07-03Helt i orden film smag
Anonym
På trods af mine bange anelser angående denne film, blev jeg positivt overrasket. Filmen er plat, historien er tynd. Men hold da kæft hvor er karaktererne dog sjove. Så hiv hovedet op af lokummet og træk drengerøvs-bukserne på og se Polle Fiction.
PS : Det er penge i lortet

16/05-03POLLE GODT!!!
Anonym
Normalt er jeg ikke til den slags film, men så den med min venner en aften lang tid efter premieren, og jeg blev faktisk positivt overrasket.
Filmen har sin helt egen plads, og er af den slags man kun laver en af, for to`eren ville blive et flop.
Den befinder sig i sit helt eget univers af totalt stereotype mennesker med hockeyhår og 80er tøj, velvidende at der faktisk findes sådanne mennesker. En charmerende film påtrods af reklame halløjet

07/04-03En Skændsel For Dansk Film
Anonym
Uden tvivl en værdig kandidat til filmhistoriens dårligste film, historien er uinteressant, kedelig og forudsigelig og det samme gælder handlingen. De platte og tankeløse replikker bliver spyttet ud på samlebånd. En skændsel for dansk film, som hurtigst muligt skal glemmes. Men hvad regner man også med at få ud af en spillefilm baseret på en mobiltlf-reklame...Fy SKAMME Søren Fauli!

26/08-02For meget!!!
Anonym
Jeg synes, at filmen er alt for pervers og ucharmerende. Jeg kan slet ikke forstå, at den anbefalte børnealder ikke er højere. Det er slet ikke en film for børn.
Min holdning til filmen i det hele taget er, at "Polle" er "kørt for langt". Det var nok med reklamerne. Humoren er for syg til en film.Fakta

Medvirkende
Polle Jens Andersen
Heino Per Otto Bersang Rasmussen
Jøgge Henrik Bechman
Lillian Petrine Agger
Solaima Sigri Mitra Gaïni
Carsten Kørerlærer Søren Malling
Ulla Jytte Kvinesdal
Svend Erik Hovby Jørgensen
Harske Hubbi Harske Hubbi
Lars Ditlev Johansen Knasti
Bag kameraet
Instruktion Søren Fauli
Produktion Jonas Allen, Thomas Lydholm
Manuskript Lars Andreas Pedersen, Jens Aage Pedersen
Fotografi Jens-Jakob Thorsen
Klip Anja Farsig, Leig Alex Kjeldsen
Scenografi Jacob Wirth Carlsen
Musik Pede Pede
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 08.03.2002
Dvd 02.07.2002
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2002
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 266.826
Selskab FilmPeople
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...