Søren Fauli

Med Peter Belli som 'Dagens Helt' i sin afgangsfilm fra Den Danske Filmskole kunne Søren Fauli i 1989 kalde sig filminstruktør.

Satiren over det danske punkmiljø, tv-filmen 'De skrigende halse' (1991) blev et kæmpe kulthit. Blandt Faulis mange aktiviteter i de følgende år kan nævne de to korte fiktive dokumentarfilm 'Supermaterialsime' (1995) og 'Forsmåelse' (1995) og novellefilmen 'Den store kul-tur' (1996), en satire over socialdemokratisk kulturforvaltning.

Sin spillefilmsdebut fik Fauli med 'Grev Axel' (2000), der er forsøger at blande folkekomedie og periodedrama med lidt faulisk satire.

Langt større succes havde Fauli samme år med en række korte reklamer for Sonofon. Filmenes hovedperson er en kikset og naiv slamsugerelev fra fynske Snave. De blev hurtig kult, og snart blev der produceret i en hel spillefilm baseret på universet fra reklamerne – 'Polle Fiction' (2001). Ifølge kritikere havde Fauli dog snarere haft fat i en gyllespreder end en slamsuger, da han lavede filmen.

I 1999 debuterede Fauli som teaterinstruktør med 'Fiaskospiralen' (1999) på Dr. Dante, der er skrevet i samarbejde med Bo Hr. Hansen.

Fauli har siden midten af 90erne lavet en lang række af de meste populære danske reklamefilm, heriblandt serierne 'På sporet af Kims', 'Kampen om Kims' og 'Forestil dem en verden uden Ekstra Bladet'.

Som skuespiller har Fauli optrådt i en række af sine egne film. Han spiller en misforståede undergrundskunstner i 'Den store kul-tur' og har sin mest markante rolle som Per i 'Antenneforeningen'. Fauli har desuden kunne opleves som den møgirriterende bilsælger i sine egne reklamer for Mazda.

Fauli udgav i 1983 en elektronisk gør-det-selv plade med titlen 'Fauli til Dauli'.
Født
24/10-1963 Danmark
< 1 >