Små ulykker

John mister sin kone, og ved samme lejlighed mister hans voksne børn, Eva, Tom og Marianne, deres mor. Søren, Johns bror, har mistet arbejdsevnen og har det fint med sofa og tv, men hans kone er knap så tilfreds. John og datteren søger sammen at overleve krisen, mens Tom begaver sig i arbejde og Eva erklærer verden krig. Alle må de kæmpe hårdt med sig selv og hinanden for at forlige sig med tabet. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama
Instruktør Annette K. Olesen
Medvirkende Jesper Christensen, Jørgen Kiil, Maria Rich, Jannie Faurschou
Spilletid 109 min.
Biopremiere 15.02.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jesper Christensen

Mange vil sikkert kende Jesper Christensen som Nanas far i tv-serien "Nana". Han har ydermere haft en række solide biroller i film som "Sofie" (1992), "Den russiske sangerinde" (1993) og "Barbara" (1997). Også den svenske filmindustri har benyttet sig af den flittige, autodidakte skuespiller. I Per Flys overraskende hit "Bænken" (2000) levered...

Anmeldere

Politiken
"Meget lidt forekommer udvendigt eller påklistret. Det meste har en livagtighed og ægthed, der kommer indefra."

Berlingske
"Man lægger umiddelbart mere mærke til det blændende gode spil end til filmens stil, og det skyldes simpelt hen, at kameraet altid befinder sig akkurat dér, hvorfra det bedst betragter begivenhederne, og at klippene konstant er anbragt nøjagtigt dér, hvor de falder mest naturligt."

Jyllands-Posten
"... hele sit anlæg nærer filmen den samme varme og ømhed, men følelsen afbalanceres af en usentimental realisme og en umærkelig, solidarisk humoristisk distance, så at man som tilskuer ikke kun rives med af handlingen."

Weekendavisen
"Alle spiller koncentreret, som var de ét med karaktererne. Kim Fupz Aakesons mundrette manus falder af og til for den hurtige oneliner, men situationerne sidder som de skal, og filmenes rum overbeviser som virkelige steder."

Information
"...netop ved sin træfsikkerhed i både replik- og situationsfornemmelse bliver filmen ofte morsom, uden at den behøver pakke sig ind i komediens forførende, men ofte også forfladigende gevanter."

Ekstra Bladet
"Uanset det næppe bliver til hverken guld- eller blikbjørn i Berlin, kan Annette K. Olesen regne med Den gyldne Begejstring..."

B.T.
"...en udsøgt flok meget vellykkede hverdagshistorier, som tør tage sig selv alvorligt, og som samtidig formår at være sjov på denne smågrove, sarkastisk-skæve facon, som vi bilder os ind er så typisk dansk."

Kino
"...familiedrama med humoristiske undertoner."

Bogart
"Alle skulle nævnes og roses. Det er der ikke tid til. Små ulykker er en både grotesk, vittig og indsigtsfuld film om en typisk dansk familie i en slags chocktilstand."

Cinemazone
"...mange fine nuancer med i spillet, når filmens figurer på skift drives ud i de følelsesmæssigt fortættede situationer, og Små ulykker fremstår også i høj grad som en "skuespillernes film"."

Brugere

06/04-05Herlig Sjov Film
Samme grunde som til filmen "Italiensk for begyndere" siger jeg også der er til den her. Bare den lide er knap så hjertevarm, som trækker en stjerne ned.

Morsom, herlig og kort sagt: "Endnu en god dansk film!"

02/01-04irriterende
Anonym
Mange af skuespillerne er yderst irriterende at se på og det gør filmen dårlig at man sidder og krummer tæer under hele filmen på grund af skeuspillerne... og den dumper også fordi der ikke er en egentlig handling.

den yngste datter er den eneste der spiller godt. det er hende jeg giver de tre stjener til og ikke filmen og dens øvrige skuespillere!

06/11-03Rammende Titel
Anonym
Da Johns kone dør, samles familien og hver prøver på deres måde at få livet til at gå videre, mens andre problemer samtidig dukker op.

Rost socialrealistisk dansk drama, som kreperede mig med sine typiske postulater om os danskere. Personerne virker på mig i den her film irrationel på en dobbelt måde, de er irrationel irrationelle hvis man kan sige det sådan. De virker mig karikerede og uægte, netop fordi de har så travlt med at virke ægte og levende, og jeg måtte tage mig selv i at blive irritabel på dem, på en uønsket måde.

Nu er det her selvfølgelig lidt en komedie, så at personerne ikke altid virker sande i deres karakter burde vel være okay, og at man bliver irriteret kunne jo også være et plus, det er jo trods alt noget. Men imellem irritationerne kedede historien mig fakti...

06/02-03NEJ TAK!!!
Anonym
Når man taler om lorten så lugter den. Filmen skal så vidt jeg har forstået give en fortælling om en dansk familie. Hvor er det bare nedtur at det ikke holde, og at hele filmen er meningløs, foruden meget langtruken.

Den får udelukkende 2 stjerne fordi man 2 gange i filmen kommer til at grine. Om det er fordi man er ved at græde, eller om det er sjovt mindes jeg faktisk ikke.

18/08-02Dansk film gør det igen
Anonym
En fremragende og ærkedansk film om det store ved de små ting, om væsentligheden ved de ofte oversete livsværdier og om den slet ikke så banale kærlighed.
Filmen er intelligent, humoristisk og meget rammende. Skuespillet er i topklasse, og netop dette løfter filmen det sidste stykke op til de 6 stjerner. Folk, der har nydt andre nyere klassikere som "Festen", vil føle sig i det absolutte centrum af målgruppen.
Se filmen, og få et godt grin over din halvfordrukne onkel eller din lidet morsomme men altid dumsmarte fætter - de er der allesammen.
I korthed: Særdeles underholdende stof - til eftertanke...

06/04-02Kliché , - men : se den !
Anonym
fremragende film. Ikke én af de medvirkende skuespillere falder på noget tidspunkt igennem og virker dilletantagtig , som det ellers som regel er tilfældet med danske film. Endvidere er det imponerende , at en reelt ret tragisk historie , med små virkemidler er gjort ganske underholdende og på pudsig vis opløftende , uden at det virker som voldtægt af filmens tema - det socialrealistiske drama.

06/04-02Overraskende dejlig film
Anonym
Jeg var positivt overrasket over Små Ulykker - hvde ikke forventet så stor en oplevelse. Dejlig, varm og vedkommende film. Fortalt og fortolket af nogle rigtige gode skuespillere. Se den!

01/04-02Bevægende
Anonym
Velspillet film, der i et og alt virker ægte.

13/03-02Tak for en ualmindelig almindelighed
Anonym
Som voksent menneske var det pragtfuldt at se denne lille film om de store emner, spillet så vandet drev. Hold kæft hvor blev der spillet skuespil!!
Den sanselighed, og ægthed der er i denne film, gør at jeg langt foretrækker den fremfor f.eks. Ringenes herre, hvor der skal alt for meget bulder og brag til at fortælle om mennesket. Denne film taler direkte til mig!

11/03-02Små ulykker - små øjeblikke
Anonym
Hvor sjovt er det at se en film uden en rød tråd i historien og hvor man iøvrigt har set alle højdepunkterne enten i tv eller i en forfilm?Fakta

Medvirkende
Søren Jesper Christensen
John Jørgen Kiil
Marianne Maria Rich
Eva Jannie Faurschou
Tom Henrik Prip
Hanne Karen-Lise Mynster
Ellen Tina Gylling Mortensen
Lisbeth Julie With
Ulla Vigga Bro
Britt Petrine Agger
Portør Nicolas Bro
Bag kameraet
Instruktion Annette K. Olesen
Produktion Ib Tardini
Manuskript Kim Fupz Aakeson
Fotografi Morten Søborg
Klip Nicolaj Monberg
Musik Jeppe Kaas
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Ensemblefilm
Nøgleord Arbejdsløshed, Incest, Tab af mor, Tab af ægtefælle
Premieredatoer
Biograf 15.02.2002
Dvd 14.08.2002
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2002
Spilletid 109 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 113.979
Selskab Zentropa
Biodistributør Nordisk Film

Se også...


1:1
2006
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Lille Soldat
2008
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Forbrydelser
2004
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bænken
2000
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Drabet
2005
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk