Kim Fupz Aakeson

Den særdeles flittige og alsidige forfatter Kim Fupz Aakeson har sin del af æren for danske films store success siden sidste del af 1990erne, hvor har haft haft mere end en finger med i en række familifilm, komedier og dramaer.

De fleste af Aakesons manuskripter er præget af skarpe replikstkifter og en høj feelgood-faktor, men han har også været involveret i mere alvorlige film som Annette K. Olesens 'Forbrydelser' (2004) og Paprika Steens 'Lad de små børn' (2004).

Han debuterede som manuskriptforfatter med famiefilmen 'Hannibal og Jerry' (1997), der er baseret på hans egen børnebog og blev til i samarbejde med Michael Wikke og Steen Rasmussen.

Herefter fulgte den romantiske komedie 'Den eneste ene' (1999), der ikke bare blev en af de meste sete danske film nogensinde, men også resulterede i det store gennembrud for Susanne Bier og Sidste Babett-Knudsen.

Sammen med kollegerne Anders Thomas Jensen og Mogens Rukow modtog Aakeson i 2003 en æres-Bodil for sit bidrag til dansk film.

I 1996 forlod Aakeson Den Danske Filmskoles manuskriptlinie med diplom på sine færdigheder.

Aakeson er vokset op i Hvidovre og Albertslund. Fra begyndelsen af 1980erne arbejdede han som illlustrator for blandt andre Information, Press og Weekendavisen.

Han har udgivet en lang række tegeneserier, børnebøger, noveller og romaner, heriblandt 'Gå løs på livet' (1992), 'Sallies historier' (1992) og 'Mellemvægt' (2002). Han har desuden skrevet en række teaterstykker.
Født
12/09-1958 København, Danmark
< 1 >