The 51st State

Den amerikanske narkoproducent Elmo McElroy tager til Liverpool for at afsætte sit nye designer drug. Hans plan er at lave en stor handel så han kan trække sig tilbage. Den lokale hustler Felix introducerer ham for Liverpools klubscene og underverden. Felix viser sig at hade amerikanere og parret bruger hurtigt viklet ind i et net af intriger og svindel. Tingene bliver ikke nemmere, da Felix’ ekskæreste og lejemorder Dakota og Elmos tidligere makker begge dukke op med. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Komedie
Instruktør Ronny Yu
Medvirkende Samuel L. Jackson, Robert Carlyle, Emily Mortimer, Sean Pertwee
Biopremiere 19.04.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Robert Carlyle

Robert Carlyle debuterede i 1990 i Ken Loachs barske, socialrealistiske komedie "Riff-Raff" og var lidt af en sensation som den maniske Begbie i Danny Boyles kulsorte tornado af en storbykomedie, ”Trainspotting” (1996). Carlyle arbejder ofte sammen med instruktøren Antonia Bird; blandt deres kollaborationer er "Priest" fra 1994, ̶...

Anmeldere

Politiken
"Filmen er en tour de force af biljagter, maskingeværblodbade, Olsen- bande-politiindsats og glimt af familieglæder i den lavere middelklasse - og tænk hvor rædselsfuldt, stoffet kunne have været realiseret af andre! Ikke for sin tynde, to-trehjertede historie, men for det formidable kultursammenstød mellem L.A. og Liverpool nydes dette (van)vittige voldseventyr i fulde drag, dyyybe inhaleringer."

Jyllands-Posten
"The 51st State er som allerede nævnt en rigtig kedelig blanding af dårlig humor, manieret action og værst af alt en uhyre søgt morale, der kun skaber endnu større forvirring om, hvad producenterne bag filmen overhovedet har villet med galskaben."

Ekstra Bladet
"Det sker helvedes mange mord i gangsterkomedien, men den er ikke spændende, humoren er mere udvandet end kikset, og de fleste personer kører friløb som rene klicheer."

B.T.
"Der findes med garanti i Bank of England ikke ringere film i hverken Samuel L. Jacksons, Richard Carlyles eller Rhys Ifans karriereblad."

Kino
"I rækken af endnu engang%u2019er er der også endnu en bar herrenumse denne gang er det dog Samuel Jackssons muskuløse popo man kan nyde og skal vi hilse fra vores kvindelige medarbejder og sige, at det i hvert fald er en klar forbedring, selvom man ikke kan sige det samme om filmen."

Cinemazone
"Liverpool danner en behagelig anderledes baggrund for den meget traditionelle actionhistorie, L.A.%u2019s solbeskinnede bakker er udskiftet med Mersey-flodens triste skrotbunker af bilvrag og fabriksbygninger, %u201Dfuck%u201D bliver udtalt med tyk, engelsk accent og faktisk når filmen godt rundt i den slidte del af Liverpools arbejderkvarterer uden der går Ken Loach i den."

Brugere

27/02-10snoop dogg
Sjov film med en smule action. Samuel L. Jackson er for fed!

09/08-05Jackson I Kilt
Amerikansk kemiker (Jackson), der ernærer sig ved at producere narko, tager til Liverpool i England, for at gennemføre en stor handlen med et nyt narkotikum, men tingene går ikke så nemt som forventet.

Middelmådig actionkomedie, uden meget action og med for få komiske optrin, af instruktør Yu, der har leveret en række film af tvivlsom kvalitet, men næsten alle med et glimt i øjet og skægge referencer til andre film og det kan denne også levere, i hvert fald glimtet i øjet.

Dette leveres af et fint sam- eller modspil om man vil, mellem Jackson og Carlyle, to sammenfaldende kontraster der ikke kan fordrage hinanden, og det giver filmen den kant af charme der gør at man føler sig godt underholdt, trods en jævn historie der ikke har meget at byde på eller på hjertet i det hele taget.

12/02-05dårlig begyndelse god slutning
Anonym
Ja, det eneste der var godt i denne film, var den dejlige slutning..
Samuel l. Jacksons bagparti, er nu ikke så ringe endda!;)

12/02-05Ikke en B, men en Å-film!
Filmen skal forestille at være en såkaldt actionkomedie!??

Actionscenerne er overgearede og utroværdige. Jeg ved godt der er tale om film, hvor alt jo sådan set er tilladt. Men her bliver det på en gang både meget anstrengende og utroligt kedeligt.
Humoren kunne jeg overhovedet ikke få øje på. Ikke én gang, trak jeg på smilebåndet ...

Som man siger på godt dansk: Sikke en gang l...!

11/02-05Nooo!
Yu plejer bestemt ikke at lave gode film, tværtimod stor han bag nogle af tidens ringeste film (efter min mening). Denne her er også tarvelig og utilfredsstillende.

05/01-05Kunne have været god...
Vil give de andre kritikere af filmen helt ret (selvom det ser ud til at vi er i undertal!!). Filmen bliver aldrig på noget tidspunkt rigtig sjov, som om at Felix" (Caryle) Liverpool-attityde vs. Elmo (Jackson) L.A.-attityde skal bære filmen. Det gør den da også, i starten vel at mærke, hvor Felix ik har andet end negative ting at sige om amerikanere. Men derefter bliver den så lidt for kedelig, lidt for smart, lidt for kliche, lidt for meget!!


Hele lortet er set før, og selvom man under filmen siger til sig selv: "Ja, men ka det ikke være ligemeget?" så ka det stadig ikke redde filmen fra at floppe i den grad. Filmen er (efter min mening) et budskab om at der nok er lavet lidt for mange film med hvid+sort makkerpar, for hvis de næste bliver sådan, så er de da dømt til at mislykked...

28/10-03modsætninger
Anonym
Hvad vil denne film? Ingenting, bare underholde. Det gør den da også med de veloplagte præstationer, småsjove kommentarer, kort spilletid og frisk overblik af instruktøren Ronny Yu. Filmen er som en pæn popsang (uden alle de bandeord, Tarantino ville blive misundelig): vær at rette sin opmærksomhed på så længe det foregår, men meget hurtigt glemt.

Desværre er der ingen gode actionscener, historien tager det for let på mange ting, og det hele er løst konstrueret.

12/07-03Hold da kæft
Anonym
The 51st state er som den skal være. Intet kunne gøre filmen bedre og som nogle skriver så er den sjov i starten.. ehm vågn op! En film med så meget handling kan ikke være sjov og hvis man vil ha sjov kan man sq se Gøg & Gokke 4. Efter min mening er det Samuel Jackson´s gennembrud, og det siger jeg ikke bare fordi han bærer skotteskørt hele filmen igennem.

03/05-02Storslået underholdning ...
Anonym
Fed humor fra start til slut, Samuel L. Jackson & Robert Carlyle passer forrygende sammen ... min ydmyge mening er at det er en 'must see'

28/04-02Utrolig sjov
Anonym
Jeg havde ikke hørt noget om filmen inden jeg så den, og efter at den var færdig var jeg blevet helt forbavset. Selvom at man ikke sidder og griner direkte af de små finurligheder i filmen, er den alligevel utrolig sjov. Bagefter er der kun gode minder tilbage om filmen. Samuel L. Jackson i kilt hele filmen er også en kanon idé. :D Sikker topkarakter.
Fakta

Medvirkende
Elmo McElroy Samuel L. Jackson
Felix DeSouza Robert Carlyle
Dawn 'Dakota' Parker Emily Mortimer
Virgil Kane Sean Pertwee
Leopold Durant Ricky Tomlinson
Blowfish Stephen Walters
Shirley DeSouza Anna Keaveney
Iki Rhys Ifans
The Lizzard Meat Loaf
Politimand Nigel Whitmey
Præst Robert Jezek
Bag kameraet
Instruktion Ronny Yu
Produktion Jonathan Debin, Andras Hamori, Malcolm Kohll, David Pupkewitz
Manuskript Stel Pavlou
Fotografi Hang-Sang Poon
Klip David Wu
Scenografi Alan MacDonald
Musik Darius Kedros, Casper Kedros
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Gangsterfilm
Premieredatoer
Biograf 19.04.2002
Dvd 24.07.2002
Øvrige oplysninger
Land Canada, USA, Storbritannien
Produktionsår 2001
Link Officielt website
Solgte billetter 26.078
Selskab Alliance Atlantis Communications, UK Film Consortium, Focus Films Limited, Momentum Films, Artists Production Group
Biodistributør Constantin Film

Se også...