Mean Machine

Danny Meehan er en tidligere landholdsfodboldspiller med en blakket fortid – han modtog bestikkelse for at lade sit hold tabe. Under et fængselsophold beder en betjent ham om at arrangere en fodboldkamp mellem vagter og indsatte. Danny opgave består i at overbevise sine medfanger om at de ikke bliver snydt. En genindspilning af Robert Aldrichs ”Det skrappe hold”. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Action, Komedie
Instruktør Barry Skolnick
Medvirkende Vinnie Jones, Jason Statham, David Kelly, David Hemmings
Spilletid 98 min.
Biopremiere 24.05.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...hakker en del i det og konstant vælger det grovkornede fremfor det mere spidsfindige eller antydede."

Berlingske
"'Mean Machine' er en politisk ukorrekt og rockersej macho-film om en fodboldkamp imellem fanger og vagter i et engelsk fængsel. Perfekt opvarmning til VM!"

Weekendavisen
"Optaget i det nu lukkede fængsel Oxford Prison og produceret af holdet bag hårdkogte stilstykker som Lock, Stock And Two Smoking Barrels og Snatch er der her både et hjerte og en anelse af alvor under den barske facade, som gør Mean Machine mere bredt seværdig end sine forgængere."

Ekstra Bladet
"'Mean Machine' er en hujende forbier, der kun får to stjerner, fordi den trods alt rummer en ægte glæde for den lille runde."

B.T.
"Talrige morsomheder fyres afsted mod målet i »Mean Machine«. De fleste af boldene rammer dog slet ikke målrammen, mens lidt færre får lattermusklerne til at røre på sig."

Kino
"...en film, som handler om fodbold, vold og årtiets mest beskidte tacklinger. Og det er sjovt."

Cinemazone
"Filmen er alt for let i tonen til at give bare den mindste næring, men det har heller aldrig været meningen. Her skal der bare grines. Og grinet bliver der, flere gange, men særligt hårdt sparker filmen ikke - til gengæld er den en veloplagt mulighed for at komme i fodboldstemning her op til VM."

Brugere

25/06-10Mit møde med Vinnie Jones
Hvad gør du, når en fodboldspiller fra det modsatte hold bliver ved med at rende i måsen på dig? Du griber bagud, tager godt fat i hans skridt og vrider en halv omgang. Helst uden nogen ser det.

Dette lille guldkorn, som hedder "Nøddeknækkeren", er blot ét af 23 møgbeskidte kneb, som Vinnie Jones' hold af boldbisser demonstrerer i "Mean Machine",

Læs om flere af Vinnie Jones' bølletricks af og på banen, når Bries Blog-O-Rama sætter Englands midtbanerebel stævne i et interview:
http://brianiskov.blogspot.com/...n-machine.html

21/12-04voldelig feelgood film!
Anonym
det er ikke en udpræget feelgooder, men alligevel. den er lige akkurat ikke kvalmende til sidst, og de rå indsatte er lige nøjagtigt ikke urealistiske.
men vinnie spiller overraskende godt, og de forskellige figurer er virkelig sjove! man blir konstant overrasket over hvor stor en af de sorte fanger er! hehe

21/03-04Kanon slutning.
Anonym
Filmens handling har man ligesom set før men det gør den ikke mere uinterresant. Men som sagt er fodboldtkampen i slutningen så underholdene at det gør at hele filmen værd at se.

08/02-04Ritchies indflydelse
Anonym
Mean Machine er et efterprodukt af Guy Ritchies måde at lave film på (Ritchie er selv medproducent). Der er ikke plads til damer i historien, og mændene er oftest hårde og nådesløse, mens historien altid har en humoristisk blanding af vold og sjove biroller. Vinnie Jones (tidligere voldelig fodboldspiller) er udmærket i hovedrollen som voldelig fodboldspiller, der sættes i fængsel. Desværre er der ikke meget nuance i Jones’ spil, og morskab skal selvsagt hentes i birollerne, hvor de fleste til gengæld er rigtig sjove og seværdige, især Jason Stathams psykopatiske figur. Historien er ikke særlig vellykket, og jeg havde egentlig regnet med en vild visuel stil a´ la Guy Ritchie. Den er slet ikke til stede, og her kommer den største overraskelse for mig. Det eneste rigtig seværdige tilbage e...

14/11-02Filmen man ikke husker
Anonym
Det er vel svært at nægte, at Jones er en rå fyr, både i virkeligheden og på film, og både på og uden for fodboldbanen.

Desværre er det ikke nok til at hæve denne her ubetydelighed af en ujævn actionkomedie til noget af betydning. Den har måske nok momenter der fænger, men filmen huskes næppe efter at slutteksterne er forbi.

Jeg kedede mig aldrig sådan rigtigt, men filmen bød ikke på noget som helst der gjorde den til noget særligt, og jeg husker næsten intet fra den, skønt jeg lige har set den. Øv.

21/07-02Fodbold...
Anonym
Juhuu endelig en fodbold film, og så er den endda god. (se den)

25/05-02fodbold og kvinder!
Anonym
Efter at havde set denne film, med min kæreste som ikke er fodboldfan som jeg, vil jeg sige at min kæreste blev skuffet over der var for LIDT fodbold!...ja du læste rigtigt for lidt fodbold!
Så jeg vil sige til andre fyre at tage kæreste med ind og bliv overrasket *S*
fed film! Vinnie jones er stadig lige så sej som altid!

24/05-02Fodbold film
Anonym
Er I så færdige hvor dette er en rigtig fed film. Min makker og jeg følte os begge som havde vi selv været fodbolden da filmen var slut. Så rundtosset bliver man af denne sublime film. Filmen er optaget i et rigtigt fængsel som nu er nedlagt - det giver nogle meget realistiske scener. Man foranledes således nemt til at tro at flere af skuespillerne selv er tidligere straffet og kender fængselsmiljøet godt indefra. Ikke siden filmen "Locked up" med Sly/Donald Sutherland er vi set en bedre fængselsfilm...


Fakta

Medvirkende
Danny Meehan Vinnie Jones
Monk Jason Statham
Doc David Kelly
Fængselsdirektør David Hemmings
Massive Vas Blackwood
Bob Jason Flemyng
Billy the Limpet Danny Dyer
Trojan Robbie Gee
Sykes John Forgeham
Ketch Andrew Grainger
Nitro Stephen Walters
Bag kameraet
Instruktion Barry Skolnick
Manuskript Andrew Day, Chris Baker, Charlie Fletcher
Fotografi Alex Barber
Klip Dayn Williams, Eddie Hamilton
Scenografi Russell De Rosario
Musik John Murphy
Genrer og relationer
Genre Action, Komedie
Relaterede film Det skrappe hold
Premieredatoer
Biograf 24.05.2002
Dvd 23.10.2002
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Produktionsår 2001
Spilletid 98 min.
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 4.002
Selskab Paramount Pictures, SKA Films, Ruddy Morgan Productions, Brad Grey Pictures
Biodistributør United International Pictures

Se også...