Asterix & Obelix 2: Mission Kleopatra (Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre)

Den gæve gallerkriger Asterix og hans tykke ven, Obelix, tager til Egyptens ørken. Her skal de hjælpe den frustrerede arkitekt Linealis med at bygge et palads for dronning Kleopatra - på kun tre måneder. Dén går ikke uden trylledrik! © Scope

Produktionsår 2002
Genre Adventure, Familiefilm, Komedie
Instruktør Alain Chabat
Medvirkende Gérard Depardieu, Christian Clavier, Jamel Debbouze, Monica Bellucci
Spilletid 108 min.
Biopremiere 19.04.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Gérard Depardieu

Monsieur Depardieu er en sand kæmpe indenfor fransk film. Han var selvskrevet til rollen som Obelix, da historien om Asterix og hans gæve gallere blev bragt til det hvide lærred i 'Asterix og Obelix i kamp mod Cesar' (1999). Depardieu begyndte at optræde som skuespiller efter først at have forsøgt sig som ungdomsforbryder. Han etablerede sig ...

Anmeldere

Berlingske
"Måske skal man lade de mindre børn blive hjemme, men som voksen kan man klukkende konstatere, at det faktisk er længe siden, man har moret sig så godt i biografen. Alain Chabat burde overveje at skifte navn til Grinealis."

Jyllands-Posten
"Med trylledrik og falden-på-halen-komik drager de fra Gallien mod Ægypten - og så kommer der ellers gang i byggeriet, og det hele ender naturligvis lykkeligt. Men desværre er det langt mere underholdende og morsomt at følge de galliske kræfter i tegneseriens verden."

Ekstra Bladet
"Har man hang til franks humor eller et godt øje til Depardieu, vil man hygge sig, men som børnefilm er den ganske middelmådix."

B.T.
"De store børn vil også more sig og helt sikkert søge tilbage til de kære tegneseriealbum, og til de voksne er der stribevis af lynparodier og små hyldestscener til en mængde film som Star Wars over Sergio Leone til The Matrix."

Kino
"Både kendere og nybegyndere kan være med, når de gæve gallere ruller sig ud."

Bogart
Den ene halvdel på fransk og den anden på dansk. Begge fungerer overdådigt, og der er mange filmfinurlige referencer til glæde for et mere sofistikeret publikum.

Cinemazone
"Man forstår, at Chabat har ønsket at folde sig fuldt ud i de fantastiske rammer, og langt hen i filmen er man da også grundigt underholdt. Udgangspunktet kan sagtens bære op til flere filmatiseringer. Men det kræver, at bagmand Berri holder lidt igen med trylledrikken og strammer helt op på historierne inden filmatiseringerne fortsætter med at indhente tegneserien."

Brugere

15/07-05Alt for pjattet
Der er underholdning af første grad... Men jo mere og mere skør og useriøs den bliver, begynder man mere og mere at savne den gamle Asterix og Obelix med Psykopatus, Umuligus, Lillefix, Hørmetix og alle de andre gamle venner fra den tideligere film.

05/02-05SLUT NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Handlingen er elendig... noget af det dårligste der er set i mands minde...

Den første og dette makværk minder i hvert falde ikke om hinanden! Den første har i det mindste handling, hvor der imod dette er pjat! Det er så dårlig humor at det ikke engang er sjovt! Jeg grinte ikke et eneste sek! Det er nok den film der har det dårligste humor jeg nogensinde har set i mit liv! Handlingen er også ligegyldig og useriøs... Og der til sidst... Hva faen.. Der kommer sgu næsten en ægte sexscene! Og skulle denne film ikke forestille at være for børn? Jo, den skulle! Nogle gange tænker jeg på om den er lige så dårlig som Scream 3?

12/01-04Dårligere end 1'eren
Anonym
Den er ikke helt så god som "Asterix og Obelix i kamp mod Cæsar".
Året, i begge film, er 50 f.kr., men i 1'eren er Cæsar halvgammel, hvor han i 2'eren er ung.
Den er heller ikke så god, fordi stemmerne heller ikke er de samme som i 1'eren, og det er ikke godt hvis man få dage før man ser 2'eren har set 1'eren.
Selve handlingen, ligesom den første, fejler ikke noget,

25/12-03SJOV MEN DÅRLIG!!!
Anonym
Den er ubeskrivelig sjov men ubeskrivelig dårlig!

24/11-02Ha ha men....
Anonym
jeg ved ikke helt hvad jeg skal sige... måske lidt plat en gang imellm....

02/11-02De Er Tossede, De Franskmænd
Anonym
Spillefilm nummer to om vores kære gallere er en forbedring i forhold til første film, men kun lidt.

Humoren kan i momenter stadig virke anstrengt og timingen dårlig, og tempoet har det med at gå ud af filmen. Men filmen har alligevel så meget at byde på, særligt rent teknisk med gode effekter i en kulørt forestilling, at den byder på god underholdning med skægge optrin.

Depardieu er stadig ulækker som Obélix, Clavier stadig kedelig som Astérix, men de gør det begge alligevel godt nok til at man gider dem. Bellucci er meget, meget smuk som Cléopâtra, nok den smukkeste der endnu har spillet hende.

Filmen indeholder en masse pudsige referencer til blandt andet andre film, så det kan man også more sig over, hvis man kan altså kender sin filmhistorie.

09/08-02Alletiders Film
Anonym
Vi d.v.s Mormor, morfar, far, mor og 2 børn på 9 og 13 år har været i bio og se denne film, og det er da længe siden vi har grinet så meget. Jeg er sikker på, at hvis ophavsmanden til Asterix selv havde stået for filmatiseringen, så havde det set fuldstændig lige sådan ud, bl.a Darth Vaders pludselige tilsynekomst, virkelig i tråd med tegneserien.
Scenen inde i pyramiden med øjne i mørket var ustyrlig morsom, Mormor havde nær fået et mindre hjerteanfald af grin.
Herudover var der et par rigtigt flotte scener ud over ørken landskabet.

21/07-02De tager revance.
Anonym
Dette er definitivt en revance kamp i forhold til 1'eren. Denne film er bare for griner. Og så er det endda det meste af filmen igennem. Ok! enkelte scenerier er lavet lidt om, men det gør absolut ikke noget.
Den skal bare ejes når den kommer på DVD.

18/05-02Fantastisk Humor
Anonym
En film der fortjener al den ros den kan få, i modsætning til den første asterix film med virkelige skuespillere, forholder filmen sig trofast til tegneserien, selvom der dog manler en scene eller to, men sådan er det jo at lave film, derimod er der mange nye spændende finurligheder, uden at det af den grund bliver rodet.
Jeg var ikke begejstret for den første men det er jeg bestemt for denne her.

Fakta

Medvirkende
Obelix Gérard Depardieu
Asterix Christian Clavier
Linealis Jamel Debbouze
Kleopatra Monica Bellucci
Julius Cæsar Alain Chabat
Miraculix Claude Rich
Criminalis Gérard Darmon
Mallebroksis Jean Benguigui
Itineris Isabelle Nanty
Otis Edouard Baer
Caius Ceplus Dieudonné
Bag kameraet
Instruktion Alain Chabat
Produktion Claude Berri, Pierre Grunstein
Manuskript Alain Chabat
Forlæg Albert Uderzo, René Goscinny
Fotografi Laurent Dailland
Klip Stéphane Pereira
Scenografi Hoang Thanh At
Musik Philippe Chany
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm, Komedie
Undergenre Sværd-og-sandal-film
Nøgleord Asterix, Baseret-på-tegneserie, Romerriget, Ægypten
Premieredatoer
Biograf 19.04.2002
Dvd 24.09.2002
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Produktionsår 2002
Spilletid 108 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Selskab Pathé, TF1 Films Productions, Renn Productions, Katharina, Chez Wam
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...