Humørkort-stativ-sælgerens søn

Den konfliktsky forlagsredaktør Rasmus, 35, har netop lovet sin tidligere kæreste Bolette, at de skal flytte sammen og få et barn, selvom han ikke har lyst, da han møder den søde dyrlæge Emilie. Hans nye chef beder om, at sylte sin ven, den seriøse forfatter-ven Jack, og i stedet oversætte nogle tyske sexmanualer. Bolette tilbyder at hjælpe, men Rasmus fortæller ikke noget til hverken Jack eller Emilie. Efterhånden bliver det meget svært for Rasmus at gøre alle omkring sig tilfredse. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Komedie
Instruktør Peter Bay
Medvirkende Thomas Bo Larsen, Hella Joof, Niels Olsen, Anette Støvelbæk
Spilletid 85 min.
Biopremiere 28.06.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Hella Joof

Danmarks måske morsomste kvinde, Hella Joof, sprang ud som filmskuespiller i børnefilmen 'Snøvsen ta'r springet' (1984). Siden har hun givet en række komiske biroller af høj kvalitet i film som 'Hannibal & Jerry' (1997) og 'Den eneste ene' (1999). Joof medvirker Anders Thomas Jensens kortfilm 'Valgaften', der fik en Oscar i 1999. Joof er ud...

Anmeldere

Politiken
"Personerne er tomme og flagrende postulater, der end ikke rummer så megen karakter, at de fungerer som genkendelige typer."

Berlingske
"...man får helt ondt af filmen, når dens satiriske humor med besvær folder vingerne ud og forsøger at lette, men viser sig at være stækket og tumler tungt til jorden."

Jyllands-Posten
"En film, der trods dygtige skuespillere som Thomas Bo Larsen, Hella Joof, Anette Støvelbæk og Niels Olsen, desværre ikke formår at byde på andet end en anstrengt historie om, hvor galt det kan gå for en mand, der ikke tør sige nej til sine omgivelser."

Weekendavisen
"Den vil more og bevæge, sprudle og ironisere, men kan ikke finde en ordentlig måde at forløse intentionerne på."

Information
"Iscenesættelsen er stilløs of ofte usikker - for at sige det sandt."

B.T.
"en kvalitetskærlighedskomedie med åbenlyst sommerhit-potentiale."

Bogart
"...min konklusion på denne her film er, at den i sin helhed ikke er noget at råbe hurra for, men jeg vil godt udbringe et moderat hurra for skuespillerne."

Cinemazone
"Desværre er Bay styret direkte ned i genrens værste faldgruber og tager kegler af klicheer med en banal historie, kedelige karikaturer, platheder til platin og forsvindende få morsomheder - det hele pakket ind i lemfældig fotografering og en klipning, der ikke redder noget."

Brugere

04/02-06rigtig god 1
næsten alle siger den ikke er ret god. det er da en genial sjov film med en ok handling, men den er da nem at finde rundt i

20/01-06højt humør krydret med godt skuespil
en god dansk film.
ikke den bedste, men avsolut god.
dejlige levende skuespillere, passer perfekt til de mærkelige roller

01/04-05Herlig Fugl
Jeg fandte faktisk overraskende nok ikke denne film dårlig. Jeg fandte replikkerne overraskende sjove, herlige og næsten aldrig kedelige.

Herlige skuespillere.

Jeg må sige at selve emnet filmen handler om ikke siger mig en pind. Det er replikkerne der holder filmen oppe.

05/01-05Peter
Troede da ellers godt du kunne lide når folk forholdt sig kritisk til film, Peter. *GG*

Man håber vel altid det beste? Jeg ville da personligt ikke stoppe med at leje action film bare fordi, at jeg havde haft et par dårlige oplevelser i træk som f.eks. "XxX" og "S.W.A.T.".

På et eller andet tidspunkt håber man vel altid på, at genren kan diske op med noget nyt, men det kan Thomas jo nok selv svare meget bedre på end mig. :o)

Det er sgu også svært at finde noget godt i Blockbuster for tiden, men hvis man har en kærlighed til film, så stopper man jo ikke med at se film af den grund.

05/01-05Tja
Jeg kan til dels følge dig på nogle punkter, Peter.

Det med at sortere de film fra, som man er overbevist om vil være et spild af tid, kender jeg godt til, men det er simpelthen pga. tidsmangel for mit vedkommende. For 5-10 år siden så jeg næsten alt hvad jeg kunne få mine hænder i. Også B-filmene og ja, selv å-filmene fordi jeg arbejdede i en videobutik og de derfor var lettilgængelige.

Jeg har da også følt at jeg har spildt min tid adskillige gange efter at filmene har været færdige, men som Emil siger, så har der også været nogle små guldkorn indimellem, som jeg ville have berøvet mig selv chancen for at nyde, hvis jeg ikke havde givet alt en chance og de opvejer alt skidtet.

Som Thomas siger, så føler jeg også at jeg har udviklet min filmsmag gennem årene, hvilket jo er meg...

05/01-05Griner
Nå så det var derfor du gav mig det øgenavn. *GG* Lyder det forresten ikke som en, der aldrig kommer udenfor en dør? Så kan det jo ikke være mig.

Du er hermed døbt: "The Choosey one". (he he)

Nå ja, kan se at du allerede har anmeldt den. Godt så. :o)

05/01-05Gjerlev
Det du snakker om, har jo alt at gøre med glæden til at se film. Film i det hele taget ikke blot dem man ”ved” man vil elske (for hvem kan vide det?). Hvis du er så forudindtaget Peter, som du giver udtryk for, så går du ved gud glip af noget. De bedste filmoplevelser kommer jo netop uventet.

Og ja, det er svært ikke at være forudindtaget, når den film man skal se hedder ”Humørkort-stativ-sælgerens søn”, men derfor skal den stadig ses. Noget af det jeg personligt beundrer Thomas mest for, er netop hans bredde horisont, når han anmelder. Han anmelder film i alle størrelsesordner, og derfor må der jo nødvendigvis falde hård kritik til en række film. Dette var en af dem, so be it - det skal vel ikke være nogen hemmelighed? Hvis jeg oplevede en anmelder, der kun anmeldte alle sine yndling...

05/01-05Svar til Gjerlev
Både ja og nej Peter. Du snakker lidt i øst og vest nu.

Målet med at lave en film er vel for de fleste at give folk en god oplevelse. Men målet med at være filmelsker ville for mig aldrig (kun) være at få en god filmoplevelse - det er bare en dejlig sidegevinst ;o) I min bog er man en ægte filmelsker, når er man er villig til at tage det sure med det søde (for så smager det søde også meget bedre i sidste ende). Jo, der findes ikke noget bedre end at nyde ens favoritter, men på lige fod med alle andre har disse film været igennem en proces for netop at blive en yndlingsfilm. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange yndlingsfilm (eller bare gode film), der ligger derude og bare venter på at blive set. Men hvordan skal de nogensinde blive mine yndlingsfilm, hvis jeg ikke engang gider give ...

24/10-04Peter
Anonym
Hvis du vil mere, så send mig en mail, da jeg ikke personligt mener at mit privatliv hører til på Scope (mere end jeg allerede har skrevet). Ikke at der er noget hemmeligt i det, men hvis du vil have et svar, så bliver det sådan (så skal jeg nok love at svare dig grundigt på alle dine mange spørgsmål).

24/10-04Peter igen
Anonym
Ikke lave om på og ikke lave om på....Jeg vil skam altid gerne og prøver da konstant at udvikle mig, lære nyt og være åben. Vil skam også gerne have konstruktiv kritik, så om man ikke kan lave om på ved jeg nu ikke, det kommer an på hvad man ligger i det. Det skal jo i sidste ende vel også komme indenfra hvis man skal laves om, men selvfølgelig gerne med udefrakommende støtte ;o)Fakta

Medvirkende
Rasmus Thomas Bo Larsen
Bolette Hella Joof
Jack Niels Olsen
Emilie Anette Støvelbæk
Staffan Phillip Zandén
Jesper Klein
Birthe Neumann
John Hahn Petersen
Marcelino Ballarin
Jorge Ballarin
Christian Braad Thomsen
Bag kameraet
Instruktion Peter Bay
Produktion Niels Bald, Frank Hübner
Manuskript Peter Bay, Mads Brenøe, Dunja Gry Jensen
Fotografi Kim Høgh
Klip Janus Billeskov Jansen, Henrik Thiesen
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 28.06.2002
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2002
Spilletid 85 min.
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 69.999
Selskab Angel Films
Biodistributør Angel Films

Se også...