40 Days and 40 Nights

Da Matt og hans kæreste går fra hinanden, beslutter han sig højtideligt for at leve i cølibat i 40 dage for at teste sig selv. Umiddelbart tror han ikke at det bliver svært, men så møder han sin drømmepige. Samtid planlægger hans eks-kæreste at få fat i ham igen. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Komedie
Instruktør Michael Lehmann
Medvirkende Josh Hartnett, Shannyn Sossamon, Monet Mazur, Maggie Gyllenhaal
Spilletid 96 min.
Biopremiere 19.04.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Josh Hartnett

Efter en rolle i den kortvarige detektiv-serie 'Cracker' fik den unge mørkhårede hunk sin filmdebut som Jamie Lee Curtis søn i 'Halloween: H20 – tyve år senere' (1998). Med sin rolle i endnu en gyser samme år, 'The Faculty', var Hartnett godt på vej til at være etableret som teenageidol. Klogelig nok valgte ungersvenden nu at skifte genre og ...

Anmeldere

Politiken
"...fræk uden af være vulgær, sjov uden at være hylende morsom og sød uden at være tynget af alt for mange af den amerikanske ungdomsfilms sædvanlige skabeloner og klicheer."

Berlingske
"...der er slet ikke nok af denne ærlige pinup-vulgaritet i Michael Lehmanns film, som er en slags slap og minimalt morsom Farrelly light med sin dobbeltmoralske fiksering på de erotiske eskapader..."

Jyllands-Posten
"Hele historien forløber i en lummer atmosfære af pubertetslir og skvaldrende verbalsex, der især afslører en rodfæstet kvindeforagt..."

Ekstra Bladet
"...den sjoveste og mest sexede ungdomskomedie, vi længe har set."

B.T.
"Komikken holder, kærlighedshistorien er sød og filmen er knap så plat som tilsvarende inden for genren. Det vil være synd, at kalde filmen for helstøbt, men den vil nok alligevel tilfredsstille de fleste."

Kino
"Filmen 40 days and 40 nights handler om sex. Det er en sjov og veldrejet amerikansk komedie, som i bokstavligste forstand dykker ned i hvad der sker, hvis man afstår fra det."

Bogart
"Er man i spirende forårshumør kan man more sig moderat over denne film, som handler om det man kan kalde amerikansk sexfiksering."

Cinemazone
"40 Days and 40 Nights har noget reelt over sig, midt i de skøre omgivelser, og selv om den ikke på noget tidspunkt kommer med indsigtsfulde bemærkninger om kærlighed, sex eller parforhold, så er den behændigt instrueret og spillet."

Brugere

05/01-05- Vor herre bevares -
Allerede når man hører denne films plot, skal man lede længe efter et så tåbeligt og tamt et af slagsen, og efter at have set filmen finder man da også ud af, at filmen er det ligeså.

En komplet ligegyldig, overfladisk og intetsigende komedie, der er ca. lige så morsom som statsministerens nytårstale. En film der burde arkiveres under "ligegyldig".

I hovedrollen ses Josh Hartnett, som man har spået en stor karriere, men her er et karriere-selvmord desværre begået.

Endnu en ligegyldig og plat teen-komedie til den efterhånden uretfærdig store samling af misfostre.

04/08-04En ond cirkel.
Anonym
Nei , den er inte bra. Hvis man savler over Josh Hartnett er den måske god. Filmens handling er noget "polsk" og alt for ukompliceret efter min mening. Jeg synes, den er ligegyldig, overfladisk og virker dum. Effekterne og filmingen er også kedelig. Jeg fandt kun ét Match-cut. Det' en ond cirkel...

11/04-04sød film
Anonym
jeg synés sgu det var en sød film.. man skal ligesom være i et bestemt humør for at synes det... man skal ikk forvente noget rigtig når man vil se den... bare have lyst t at se en ungdoms film hvor man ved hva der sker men bare ser den for at hygge sig med veninderne med popcorn og sådan... så kan sagtens anbefales t tøseaften.. men ellers ikk rigtigt noget specielt..

30/11-03Undgå dog det bras!!!!
Anonym
Så sker det igen at de amerikanske film skuffer ihvertfald hvis du spørger mig. Film som 40 days and 40 Nights og American pie og not another teen movie, fællesbetegnelsen for disse film er at de ikke har noget plot, det er film jeg ikke ville give en rød reje for at se! De lyder sjove når man ser traileren, så derfor bliver man fristet til at se filmen, men som det sket så utalige gange for mig, fortryder man alerede efter 10 minutter at man gav sig til at se den/dem. Hvad folkene bag disse film vil, andet end at tjene penge naturligvis ved jeg ikke, men en ting ved jeg,har du ikke set denne film så overvej heller ikke at se den!!!!!

02/10-03seriøs latter
Anonym
Charmerende ungdomskomedie, der er svær ikke at finde morsom, og holde af. Det er en film med vitser under bæltestedet, men det bliver behandlet med en voksen tilgang, og er ikke bare "haha, tiller i æbletærte".

Josh Hartnett skal egentlig kun gå rundt og se godt ud, men han gør det faktisk udemærket, og hans hovedperson fremstår nogenlunde realistisk. Dette komme som en overraskelse, at de fleste personer i denne film faktisk er realistiske. Ikke alle, men de fleste. Generelt er skuespillet godt, og man kan mærke at de har moret sig under indspilningerne.

Filmen er en lille godbid af en feel-good-movie, og den har en mtv-stil, hvor musikken er hip (og ganske intelligent tilsat) og det visuelle skifter mellem langsomme og hurtige klip. Dette overdrives heldigvis ikke i denne film, ...

28/09-03Hold da helt op...
Anonym
... en fantastisk sjov film...
Og så gør det jo heller ikke noget at Josh er med, vel piger?
er værd at se.

Kærlig hilsen Sophie

01/09-03Den var sjov nok...
Anonym
Indrømmet den er noget ujævn, men den har scener der er hyper-grinagtige. Moralen er også på plads for begge køn... den lækre pige: "some guys are just different about this stuff". Det er sandt, så sandt - også for super lækre model typer, som er generte.

Lidt utroværdig arena..han er web-designer, hun en cyber Nanny - lidt for "oh so trendy with the times".

Jeg smilede meget....

31/08-03*DEN KAN SES*
Anonym
Som sagt skal man passe på hvad man siger. Men jeg blev en smule skuffet....
Jeg havde regnet med at den var mere "almindelig", men snare var den mere barnlig synes jeg. At Josh er med i den gør nok at de antal stjerner jeg gi'r stiger lidt, MEN KUN LIDT.

29/04-03værre end grum
Anonym
den her film er så kedelig at man nægter at tro det. har man lyst til noget i den hyggelige genre anbefales disneyfilmen prinsesse eller ej. men undgå 40 dage for enhver pris.

06/04-03ikke den bedste film, men...
Anonym
Josh er jo bare super lækker og charmerende, så det gik lige... Jeg tror mere det var handlingen end skuespillet der ikke holdt helt. For både Josh og Shannyn spillede faktisk udemærket.
Se den hvis du ikke ved hvad du ellers skal se...Fakta

Medvirkende
Matt Sullivan Josh Hartnett
Erica Shannyn Sossamon
Monet Mazur
Samantha Maggie Gyllenhaal
Sussie Emmanuelle Vaugier
Mandy Keegan Connor Tracy
Nicole Vinessa Shaw
Neil Terry Chen
Ryan Paulo Costanzo
Mikey Chris Gauthier
Maureen Michelle Harrison
Bag kameraet
Instruktion Michael Lehmann
Produktion Tim Bevan, Michael London, Eric Fellner
Manuskript Rob Perez
Fotografi Elliot Davis
Klip Nicholas C. Smith
Scenografi Sharon Seymour
Musik Rolfe Kent
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 19.04.2002
Dvd 27.11.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 96 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 55.881
Selskab Working Title Films
Biodistributør United International Pictures

Se også...