Josh Hartnett

Efter en rolle i den kortvarige detektiv-serie 'Cracker' fik den unge mørkhårede hunk sin filmdebut som Jamie Lee Curtis søn i 'Halloween: H20 – tyve år senere' (1998). Med sin rolle i endnu en gyser samme år, 'The Faculty', var Hartnett godt på vej til at være etableret som teenageidol.

Klogelig nok valgte ungersvenden nu at skifte genre og kunne i sin næste rolle opleves som den mystiske outsider og score-kaj, der giver Kirsten Dunst en oplevelse hun sent skal glemme i 'The Virgin Suicides' (1999).

Mens hverken det romantiske drama 'Here On Earth' (2000) eller komedien 'Blow Dry' (2000) skabte trængsel ved billetlugerne, så skulle det gå anderledes med det romantiske krigsdrama 'Pearl Harbor' (2001). Filmen var verdens hidtil dyreste produktion og blev også en af årets største kommercielle succeser. Anmelderne var dog yderst forbeholdne over for den kulørte historie og kritiserede den blandt meget andet for at være himmelråbende banal.

Hartnett havde dog fået blod på tanden og trak igen i uniformen. Denne gang gjaldt det Ridley Scotts 'Black Hawk Down' (2001), hvor Hartnett spiller den unge idealistiske elitesoldat, der bliver forfremmet til sergent og skal lede en helikopterangreb.

Imellem de to krigsfilm havde Hartnett desuden fundet tid til at spille skurk i indie-filmen 'O', en moderniseret udgave af Shakespeares Othello, henlagt til et amerikansk college.

Med '40 days and 40 Nights' (2001) fik Hartnett succes som helt i en romantisk ungdomskomedie. Filmen er måske samtidig et udtryk for, at der stadigvæk er et stykke vej fra at være teenageidol til at være rigtig Hollywood-stjerne.

Efter at have afsluttet high school i Minnesota, tog Hartnett til New York for at modtage undervisning i drama. I 1997 tog han til Californien for at gøre karriere som skuespiller.

Josh har tre yngre søskende - Jessica, Jake og Joe.
Født
21/07-1978 St. Paul, Minnesota, USA
< 1 >