Rollerball

2005. Den nye sport, Rollerball – en slags ishockey på motorcykel, er populær i de tidligere sovjetiske republikker i Sydasien. De højtbetalte professionelle Marcus og Jonathan spiller sammen med en række lokale folk for Zhambel Horsemen i Kasakhstan. Jonathan er begejstret for alt ved sporten, men langsomt finder han ud af at promoteren Alexi vil gøre alt for at den spektakulære sport skal beholde sine ratings på tv. Filmen er en genfortælling af Rollerball (1975) af Norman Jewison med James Caan i hovedrollen. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Action, Science Fiction
Instruktør John McTiernan
Medvirkende Chris Klein, Jean Reno, LL Cool J, Rebecca Romijn-Stamos
Spilletid 95 min.
Biopremiere 14.06.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

John McTiernan

(INSTRUKTØR)
Den amerikanske instruktør John McTiernan Jr. har vist sig særdeles effektiv, når det gælder thrillers og actionfilm. Blandt højdepunkterne er det kontante miks af våbenfetischisme og nervepirrende junglespænding i 'Predator - jagten er begyndt' (1987). Genreklassikeren 'Die Hard' (1988), hvor Bruce Willis holder eksplosiv juleaften i en skyskra...

Anmeldere

Politiken
"...trods death metal på lydsiden, chokeffektiv og dygtig actionfotografering på banen og gavmilde mængder tæsk og blod i en hidsigt blinkende billedstrøm mikset med lidt sex når vi aldrig at indleve os. Personerne forbliver spillebrikker."

Berlingske
"Den er et sanseløst voldsorgie og dum som et bræt, så helt ærligt - blive hellere hjemme og se VM-fodbold i stedet."

Ekstra Bladet
"Meget bliver man budt som biografgænger, men det er alligevel sjældent, vi ser noget så gennemført ringe som John McTiernans genindspilning af 'Rollerball'"

B.T.
"John »Die Hard« McTiernan har lavet en uforståelig og ekstrem ringe actionfilm, der ikke kan måle sig med forgangne tiders succeser. Eller fiaskoer for den sags skyld."

Kino
"Nu 27 år efter har instruktøren John Mctiernan så valgt at koge suppe på den gamle film med en genindspilning.
Og det er blevet til for meget effektjageri og klippe-tumult. Filmen mangler simpelthen det, der gjorde den gamle udgave god."

Bogart
"Men det værste ved filmen er ikke dens rå kynisme. Det er vi vant til, men at den er lavet så dårligt. Så dårligt at logistikken i scenerne på banen er uoverskuelig og rodet. Chris Kleins makker spilles af rapperen LL Cool J, ikke at det ændrer noget ved noget. Rollerball er den ægte vare. Det rene bras."

Cinemazone
"Resultatet er en på alle måder smagløs film, der i det mindste kunne have givet os en selvhøjtidig, storladen historie om en ung mands kamp mod omverdenen og om hvordan han hjalp det hele. I stedet er Rollerball en hjernelam, grotesk og svag film om onde mænd med griske planer..."

Brugere

29/01-06bras af 1. klasse
amerkinaere kan lave film.
bare surt de ikke altdi gør det ordentligt.
dertte er en totla svipser, en såkaldt ommer.
en film, vis handling kunne have været god, med en odentlig instuktør, og endvidere kunne have været både sjov og ahrdcore seriøs, med ordentlige skuepillere.
low class budget, måske, måske ikke, filmen er ihvertifald dåårlig.

10/05-05ærgeligt
Ærgeligt for Jean Reno at han er med i sådan l.... film

05/01-05Skandale film
Denne film er noget af det værste bæh jeg længe har set og en hån imod den originale klassiker fra 1975 med James Caan i hovedrollen.

At Chris Klein, hvis største bedrift indtil videre har været halvbøvet loverboy i American pie 1+2 og LL Cool J (som også var med i den kedelige S.W.A.T.) er med i denne film, er hvad man kunne forvente, men at Jean Reno er med og at den ovenikøbet er instrueret af John McTiernan er utilgiveligt.

John McTiernan er ellers kendetegnet på god underholdning. Efter en noget mislykket debut med "Nomads" fra 1986 med Pierce Brosnan i hovedrollen, så har han sidenhen suppleret os med de meget underholdende: "Die hard 1+3", "Predator", "Jagten på røde oktober", "Medicine man", "Den 13.kriger (som oprindeligt skulle havet heddet "Eaters of the dead") og de lid...

20/10-03surt
Anonym
Irriterende ligegyldig film af den engang så mesterlige instruktør John McTiernan. Desværre er denne film noget være møg og spild af "talent". Der er egentligt intet mindeværdigt over denne film, andet end dens evne til at være rigtig dårlig.

06/06-03cool film
Anonym
det er da den fedeste film der findes jeg har set den tre gange i biffen den er for fed se den!!! min ffffffffffffffiiiiiiiiiiiiilllllllllllmmmmmmmmmmmm !!!!

03/02-03bedste film ever
Anonym
gooooooooooooooooood!

03/01-03Originalen er cool...
Anonym
Hvorfor lave en remake af en film når originalen er så fed..... og stadig holder den dag idag... James Caan er mega cool i denne film(originalen altså).

03/01-03?!#
Anonym
bras bras bras KEDLIGG!!!! kun chris klien skuespil r god og nogle scener men bras

14/11-02Skuffende........
Anonym
Efter kæmpe succes med Die Hard, Har John Mctiernan bevæget sig hen mod en helt anden genre, og en af de dårligste film jeg længe har set.......nemlig Rollerball. Den stinker virkelig. Utroligt skuffende af en instruktør, der ellers er kendt for at lave fede action-brag film.

14/11-02Gabende Kedelig
Anonym
Hvad der er gået totalt galt her må guderne vide, for hvordan en instruktør med film som Die Hard, The Hunt For Red October og andre fremragende actionbrag bag sig, kan levere sådan en gang gøgemøg som dette her er mig en gåde.

Den ellers simple historie er elendigt fortalt, og filmens actionscener (blandt andet selve spillet) er skruet så jammerligt sammen, at man ikke kan eller orker at følge med i hvad der egentlig sker, og al spænding er derfor totalt væk.

Havde filmen været en smule dårligere, så kunne den have været en ufrivillig morsom trashfilm, men det kan den desværre ikke engang klare.

Filmen er et remake af en film af samme navn fra 1975.Fakta

Medvirkende
Jonathan Cross Chris Klein
Petrovich Jean Reno
Marcus Ridley LL Cool J
Aurora Rebecca Romijn-Stamos
Denekin Oleg Taktarov
Sanja Naveen Andrews
Serokin David Hemblen
Coach Olga Janet Wright
Halloran Andrew Bryniarski
Katya Kata Dobó
Bag kameraet
Instruktion John McTiernan
Produktion Beau St. Clair, John McTiernan
Manuskript Larry Ferguson, John Pogue
Fotografi Charles Roven
Klip Steve Mason
Scenografi Norman Garwood, Dennis Bradford
Musik Eric Serra
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Premieredatoer
Biograf 14.06.2002
Dvd 16.10.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 1.251
Selskab MGM (Metro-Goldwyn-Mayer), Atlas Entertainment, Helkon Filmverleih GmbH, Toho-Towa, Mosaic Media Group, Yorktown Productions
Biodistributør Nordisk Film

Se også...