Sexy Beast

Gary har trukket sig tilbage som gangster og bor i sit luksushus på Costa Del Sol sammen med sin kone Deedee. En dag bliver han opsøgt af sin tidligere kollega, den frygtindgydende Don Logan, der vil have Gary med til at lave et kup. Gary har ikke til sinds at forlade sin plads ved siden af swimming poolen, mens Don til gengæld ikke under nogen omstændigheder accepterer at blive sagt i mod. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Krimi
Instruktør Jonathan Glazer
Medvirkende Ben Kingsley, Ray Winstone, Ian McShane, Amanda Redman
Spilletid 88 min.
Biopremiere 14.06.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ray Winstone

Den kompakte englænder Raymond Andrew Winstone vandt mere end 80 medaljer som amatørbokser, inden han fik rollen som bokseren Kenny Fox i tv-serien "Fox". Siden har han medvirket i talrige engelske tv-serier og film, blandt andet "Ladybird Ladybird" (1994), ”Face” (1997), ”Tilværelsens bagside” (1997) og ”I familiens...

Anmeldere

Politiken
"Det er flot gået. Men med Kingsley i baghånden som Don Logan kunne det passende have gjort lidt mere ondt på den gode måde."

Berlingske
"At opleve Ben Kingsley i rollen som vulgær og brutal gangster er næsten (forestiller man sig) som at se Jørgen Reenberg spille en hårdkogt narkopusher fra de onde gader på Vesterbro."

Weekendavisen
"Denne film kan derfor være sårbar, lyrisk, brutal og sofistikeret i noget nær ét enkelt hug. Det er usædvanligt, og man nyder at lade solen i Spanien sætte sig sammen med regnen i England."

Information
"Sexy Beast genbruger begærligt de fleste af ganstergenrens stereotyper, men den gør det i en så både sikker og sexet stil og så smittende veloplagt, at man mere end villigt lader sig forføre."

Ekstra Bladet
"Jonathan Glazers kunst er, at han med få virkermidler og uden overflødige ord skaber en spænding, som han stramt fastholder, samtidig med han frækt og elegant mikser engelsk komedie, dødsens alvor og klassisk gangsterfilm."

B.T.
"Selv om »Sexy Beast« ikke har samme konsekvent gennemførte spænding som Stephen Frears%u2019 gangsterfætter »The Hit« fra 1984, så hænger man på med en fornemmelse af, at alt kan ske. Og halvdelen af det gør."

Kino
"Erfarne Ben Kingsley, der snart runder de 60, spiller gangsteren Don Logan, mens Ray Winstone giver den som den pensionerede gangster Gal. Og de gør det godt i en film der hele tiden bevæger sig fint på kanten."

Bogart
"Den lever nok så meget på sproget og skuespillet som på handlingen, og kuppet er blot et nødvendigt resultat af alle de nederdrægtigheder, som fyres af i næsten alle scenerne."

Cinemazone
"Der er ikke meget plot at forlyste sig med, og selvom mindet om filmens første halvdels imponerende karakterskildringer, veludviklede æstetik og intense sammenspil, vil blive hængende en rum tid, så er der en overhængende risiko for, at det endelige indtryk hurtigt fortager sig, som endnu et stilflip med kun en halvfærdig fortælling på hjertet."

Brugere

03/09-11Gamle Mænd I Nye Svømmebade 1
SPOILERS

En supergodt drejet film, der virkelig gav nyt liv til den britiske gangstergenre. Den er så at sige den kunstneriske version af Guy Ritchies mere underholdningsbetonede gangsterfilm. Persontegningen er gennemarbejdet og indholdsrig. Billederne sigende og flotte. Der er en næsten ekspressionistisk musikalitet og dansabilitet i billeder og dialog. På billedsiden er Spanien sol, lys. London er mørke. Der er et par elementer der særligt bør fremhæves, vand og homoseksualitet:

Filmens livsnerve: Vand. 1- Gal kæmper under vandet med at fjerne en nedrullet klippesten fra sin swimmingpool. Den truede hans nylige paradis. 2- Klip til London. Don forsvinder. Vi ved ikke hvor han er. Gal deltager i et undervandskup via en swimmingpool, der udløser hans fortrængte underbevidsthed (mo...

11/01-05Andre der kender til det?
Anonym
Hvis jeg vil rette i min anmeldelse, skal jeg til at logge på igen, og selvom den laver rettelserne, så ryger min anmeldelse ikke ind under min brugerprofil. Kunne Scope-redaktionen rette op på dette?

11/01-05- Lovløs forpligtelse -
Ganske medrivende fortælling der måske nok spiller på sine grumme sider, men som ikke er andet end harmløs underholdning.

God underholdning er det dog, og filmen fungerer både som velsmurt tyveknægtsunderholdning såvel som et spændende kig bag kulissen i en luksusforbryders ekstravagante tilværelse.

Filmen er ganske godt stykket sammen af den debuterende musikvideoinstruktør og med mange små gode detaljer i fotograferingen, uden at det blot bliver visuelt blær. Manuskriptet er ligeledes godt, og opmærksomheden fastholdes i en enkel men handlingsmættet historie.

Winstone og Kingsley er de bærende kræfter hvad skuespillet angår, og igen må Kingsley fremhæves for en overbevisende præstation i en iskold og afstumpet rolle, selvom Winstone ligeledes gør det godt.

20/06-04perfekt første halvdel
Anonym
Atypisk og sorthumoristisk krimi/genremix af den mere vellykkede slags. Mine forventninger til denne film var meget lave, så det kom som lidt af en overraskelse hvor underholdende og original, den egentlig er. Rammen er meget traditionel for en krimi (det store kup), men det er strukturen og ikke mindst billedsiden, der gør filmen anderledes. Ben Kingsley var nomineret til en Oscar for bedste mandlige birolle, men det var nu mere hovedrolleindehaveren Ray Winstone, der fortjener en nominering. Afdæmpet og troværdigt. Instruktøren Jonathan Glazer har godt styr over skuespillerne og historien holdes i et stramt greb, men nu har han også et velskrevet og nytænkende manuskript bag sig, hvor især dialogen er cool. Interessante kameraindstillinger og hæsblæsende ture gør Sexy Beast mere indbyd...

18/04-046 stjerner
Anonym
Vel nok den bedste film jeg har set i 2004. Ben Kingsley spiller r.... ud af bukserne og det gør han godt. Ray Winstone er også uovertruffen. Det er en suveren film som skal ses.

25/11-03Underholdende
Anonym
Underholdende grotesk gangster film fortalt med stil af instruktør Glazer. Hans valg af vinkler, musik, og lignende afslører at han nok kommer fra reklamebranchen, men denne stil passer til filmen, og Glazer formår åbenlyst også at instruere skuespillere og holde en konsekvent fokus på de centrale konflikter... han forvilder sig aldrig ud i umotiveret flotte drypstens huler, eller lignende reklame agtige tricks.
Skuespillerne er alle fantastiske, karaktererne er langt mere subtile end man umiddelbart tror, og de små surrelle sekvenser er fantastisk visualiseret.

Utvivlsomt anbefalelsesværdig... hvis man altså kan klare konstant bandende ondskabsfulde gangstere og volden der hører sig til i denne genre.

15/07-02!!! Glimrende !!!
Anonym
Rigtig god gedigen engelsk film når den er bedst. Alle skuespillere er enestående - skønt de sidste par minutter kunne jeg godt have undværet.

17/06-02Suveræn
Anonym
Endnu et perfekt eksempel på britisk filmkunst.
Enkelt plot og kanonpersonskildringer..
endnu engang vinder kvaliteten .....

Gå ind og se den !!!

Fakta

Medvirkende
Don Logan Ben Kingsley
Gal Ray Winstone
Teddy Bass Ian McShane
Deedee Amanda Redman
Aitch Cavan Kendall
Jackie Julianne White
Enrique Álvaro Monje
Harry James Fox
Andy Robert Atiko
Stewardesse Nieves del Amo Oruet
Pilot Enrique Alemán Fabrega
Bag kameraet
Instruktion Jonathan Glazer
Produktion Jeremy Thomas
Manuskript David Scinto, Louis Mellis
Fotografi Ivan Bird
Klip John Scott, Sam Sneade
Scenografi Jan Houllevigue
Musik Roque Baños
Genrer og relationer
Genre Krimi
Undergenre Gangsterfilm
Premieredatoer
Biograf 14.06.2002
Dvd 20.11.2002
Øvrige oplysninger
Land Spanien, Storbritannien
Produktionsår 2000
Spilletid 88 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 6.458
Selskab Channel Four Films, Recorded Pictures Company, Kanzaman S.A.

Se også...