Yamakasi - storbyens samurai-krigere (Yamakasi)

De kalder sig Yamakasi og morer sig med at klatre ulovligt op ad tårnhøje bygninger i et tempo, der får strisserne til at skumme af raseri. De syv, multietniske springfyre har dog hjertet på rette sted. Da en svagelig lille dreng kommer slemt til skade efter et hjemmestrikket Yamakasi-stunt, tager gutterne alle midler i brug for at skaffe penge til den meget dyre operation, der kan redde knægten. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Action, Familiefilm
Instruktør Ariel Zeitoun
Medvirkende Châu Belle Dinh, Williams Belle, Malik Diouf, Yann Hnautra
Spilletid 90 min.
Biopremiere 20.09.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Naturligvis er 'Yamakasi' actionkomik og ikke socialrealisme, og naturligvis er 'Yamakasi' en uhøjtidelig hyldest til Kurosawas gamle filmmesterværk 'De syv samuraier', men der er grænser for, hvor meget man kan tillade sig at lefle for sit publikum, før det kan mærkes. Og Luc Besson er gået langt over den grænse med 'Yamakasi'."

Berlingske
"Altså er »Yamakasi« på sin vis en oprørsk, antiracistisk og subversiv film, men det forhindrer ikke dens energiske og opfindsomme actionscener i at være effektiv underholdning for enhver med den indre drengerøv i behold."

Weekendavisen
"Har man set den danske film Klatretøsen, er der ikke meget nyt at komme efter i den franske Yamakasi. Bortset fra det stærke multietniske islæt."

B.T.
"Luc Besson er en mærkevare, der er vild og frisk, når han instruerer ('Nikita', 'Det femte element'), men en uimponerende pengemand som producer/forfatter. I den rolle står han bag slappe actionkomedier som 'Taxi 1 & 2', 'Kiss of of the Dragon', og nu også 'Yamakasi'."

Cinemazone
"Filmens morale er, at det offentlige styre bør lære at skelne mellem samfundsskadelig og samfundsafvigende opførsel og ad den vej acceptere, at disse unge gutter selv har fundet en vej til at skabe sig en identitet i et samfund, som helst vil bevare dem som identitetsløse."

Brugere

05/11-05Succé!
Anonym
Yamakasi. Det er nok den bedste franske film eller, en af de bedste film der overhovedet er blevet lavet. Med den vildeste form for action, spænding og helt igennem unik ''gymnastik''.

De 7 forstads drenge er nogle af de mest seje og super coole personer jeg nogensinde har mødt. Baseball eller Rocket er nok nogen af minde favoritter.

Jeg har kun valgt at give den fem stjerner, da jeg synes at det er synd at vi ikke ser lidt mere til deres ''specielle'' evner. Ville gerne have set lidt mere til Tangos akrobatik, flere kast fra Baseball, flere hurtigheder fra Rocket og ikke mindst flere op og nedturer med Spider.

Men ellers er filmen helt i gennem, flot, gennemtænkt og actionfyldt til det vildeste brag mellem de 7 drenge og lovens lange arm.

Den bedste film nogensinde!

PS. ...

02/08-04Klatretøsen?! som om!!
Anonym
Yamakasi er virkelig en fed film og den har ik ret meget med klatretøsen at gøre!
Den er altså vildt go!

27/07-03Klatre tøsen?!
Anonym
Jeg ved ikke rigtigt hvad vedkommende har tænkt på da de skrev at filmen havde sammenhæng med klatretøsen. Og umiddelbart virker det også en smule latterligt at i overhovedet kan tillade jer at sammeligne klatretøsen med Yamakasi, som helt klart er en af de fedeste film længe. At i overhovedet gider bruge til på at se klatretøsen siger vist mere noget om jer,og giver jer derfor åbentlyst heller ikke ret til at kommenterer Yamakasi på noget plan!!
Jeg synes personligt at filmen siger en masse ting, både besvidst og ubevidst, for man behøver som person ikke nødvendigvis absolut at analyserer den for at se den, den kan sagtens ses uden nogen speciel bagtanke. Soundtracket til, er utrolig gennemført og filmen i sig selv udstråler en vis ro.
Men skal man patou analyserer siger den jo så me...

27/09-02klatretøsen? I min bare r..
Anonym
Rigtigt at handlingen er lig med K-tøsen.

Men se lige filmen før du udtaler dig!

21/09-02Klatretøsen om igen?
Anonym
Indrømmet, jeg har ikke set filmen. Men reklamerne for den lyder som om, jeg allerede har set den - under navnet Klatretøsen.

Fakta

Medvirkende
Baseball Châu Belle Dinh
L'Araignée Williams Belle
La Belette Malik Diouf
Zicmu Yann Hnautra
Rocket Guylain N'Guba-Boyeke
Sitting Bull Charles Perrière
Tango Laurent Piermontesi
Vincent Maher Kamoun
Michelin Bruno Flender
Fatima Afida Tahri
Aila Amel Djemel
Bag kameraet
Instruktion Ariel Zeitoun
Produktion Luc Besson
Manuskript Luc Besson, Philippe Lyon, Julien Seri
Fotografi Philippe Piffeteau
Klip Yohann Costedoat, Yann Hervé
Scenografi Caroline Duru, Fred Lapierre, Frédéric Duru
Musik DJ Spank, Joey Starr
Genrer og relationer
Genre Action, Familiefilm
Nøgleord Operation, Paris, Parkour
Premieredatoer
Biograf 20.09.2002
Dvd 10.02.2003
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Produktionsår 2001
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 2.445
Selskab Leeloo Productions, TF1 Films Productions, Europa Corp.
Biodistributør Nordisk Film

Se også...