Heaven

Torino, Italien. Philippa har set sin mand og mange af sine venner dø af narko. Ved flere lejligheder har hun giver politiet oplysninger om byens store narkohandler, men de har blot ignoreret hende. Hun beslutter sig for selv at tage affære med en hjemmelavet bombe, men planen slår fejl. Efter at være blevet anholdt føler hun ikke hun har meget at leve for indtil hun møder politimanden Filippo. På flugt oplever de sammen en kort søgen efter lykke i en korrupt verden. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama
Instruktør Tom Tykwer
Medvirkende Cate Blanchett, Giovanni Ribisi, Remo Girone, Stefania Rocca
Spilletid 98 min.
Biopremiere 04.10.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Cate Blanchett

Den smukke australier med de markerede kindben og aristokratiske fremtoning har i løbet af meget kort tid etableret sig som en uhyre alsidig og spændende skuespiller, der ofte er bedre end de film, hun medvirker i. Hendes CV vidner om en smag for lødige dramaer, ofte med et litterært islæt. Catherine Elise Blanchett er uddannet ved National A...

Anmeldere

Politiken
"...er fortalt i et afdæmpet og dvælende tempo. Billederne synes renset for ydre dramatik, men stemningerne i dem er intense på en smuk og sørgmodig måde."

Berlingske
"Man kan ikke kalde 'Heaven' helstøbt, men den er et ambitiøst og modigt værk, som kombinerer kriminalistisk spænding med en anfægtende fabel om skyld og ansvar."

Weekendavisen
"Man skal...se denne film for ideen, for en veloplagt begyndelse og for en slutning rig på ren poesi. Stoffet i midten er mindre spændende. Derfor føles Heaven spinkel som helhed."

Information
"...deres nøge ansigter (brænder) sig fast på nethinden og bliver der længe efter, at man har forladt biografen... Hvad 'Heaven' imidlertid måtte vinde i effektivitet og skuespil, det taber den i sensualisme."

B.T.
"...en film, som man allerhelst vil elske betingelsesløst, som hovedpersonerne gør med hinanden, men det kan man i sandhedens interesse ikke hele vejen. I den sidste halve time løber Tykwer tør for dramatisk krudt, hvilket til dels må falde tilbage på manuskriptforfatter Kieslowski."

Bogart
"...en slags moralsk thriller, som i sit eget rolige tempo er tankevækkende, men alligevel en underlig fortænkt konstruktion."

Cinemazone
"...en blændende flot film, ikke mindst i kraft af Tykwers husfotograf Frank Griebes varme billeder og Arvo Pärts sprøde klaverstykker."

Brugere

23/12-07I forelskelsens vold 6
Vi har hørt det tonsvis af gange før: Et elskende par forsøger at få hinanden i en verden, der ikke tillader dem det. Således altså også i Tom Tykwers sælsomme og dels poetiske kærlighedsfabel, ”Heaven”, der uden stor originalitet, men med enorm sanselighed kredser videre i fodsporet af hans tidligere mesterværk, ”Krigeren og Kejserinden”.

I ”Heaven” er det nemlig endnu engang kærlighed der udgør Tom Tykwers fascination. Selvom sproget delvist er engelsk og hovedrollerne udfyldt af amerikanske stjernenavne, så synes hverken finansielle bagtanker eller filmisk standardisering at have strejfet den tyske billedmager så meget som en tanke. For Tykwer er kærlighed en svær, stille poetisk, udefinerbar og uendelig smuk faktor og ”Heaven” er et soleklart vidnesbyrd på, at den på ingen måde er...

02/10-05slice of Heaven
Den tyske filminstruktør Tom Tykwer spillefilmsdebuterede allerede i 1993 med Die Tödliche Maria, men bragede først igennem på den internationale filmscene med hans tredje film, den adrenalinfyldte og gennemført hektiske Lola Rennt, der vakte stor jubel hos anmelder såvel som publikum i hele verdenen. Efter den smukke, men desværre lettere oversete Der Krieger und die Kaiserin, instruerede Tykwer denne international producerede drama, hvor hans let genkendelige og mesterlige signatur heldigvis ikke forsvandt i processen. Tykwer har altid været en meget original og personlig instruktør, hvor sammenblandingen af æstetisk stilisering og historiemæssig substans går op i en højere enhed. Heaven er et atypisk og meget smukt kærlighedsdrama, der endnu engang understreger Tykwer som et unikt tal...

25/09-05Hvis blot verden var bedre...
Tom Tykwer er en instruktør, der gang på gang formår at tilføre sine film fascinerende originale billedidéer. Han formår at jonglere med svære og tunge temaer, uden at den filmiske fortælling bliver tung.

"Heaven" er næppe Tykwers bedste. Men den hænger glimrende sammen. Den er velfortalt hele vejen igennem, og den rejser en masse menneskelige spørgsmål, som seeren selv må tage stilling til.
Den slutter fantasifuldt eskapistisk i forhold til den sandsynlige pessimistiske virkelighed. Men selv deri ligger der et elegant placeret politisk-humanistisk budskab.

Tykwer er en gave til europæisk film, fordi han kan formidle svær substans uden at blive enerverende og derved nå et bredere publikum. Fordi han kan formidle romantik og andre følelser, uden at det bliver spekulativt sentimenta...

20/07-03afdæmpet og tankevækkende
Anonym
Heaven er en meget afdæmpet men dog intens film, som roligt svæver hen over skærmen, i takt med Arvo Pärts smukke klaverspil.
Skuespillet er fænomenalt, specielt skal Cate Blanchetts præstation fremhæves.
Kiestowski har skrevet et fint og sørgmodigt manuskript, men historien er for spinkel.

25/04-03tykwer er bedst !
Anonym
- men han kan gøre det endnu bedre end her

22/04-03god film
Anonym
men Krigeren og kejserinden er bedre

26/09-02Super
Anonym
Dejlig film som jeg jun kan anbefale hvis man er til Kieslowski (har skrevet manuskript inden han døde). Ribisi og Blanchett gør det super i denne smukke film. Giv den en chance selvom handlingen virker lidt tynd.

06/05-02Smukkere bliver det ikke
Anonym
En fuldstændig overdådig smuk film. Efter at have forladt biografen i Berlin var jeg fuldstændig målløs. En af de flotteste og mest rørende film jeg nogen sinde har set. Fantastisk skuespil af Kate Blanchett og Giovanni Ribisi. Billederne er som en strøm af malerier der pensler en meget fin handling. Helt banalt set er handling måske lidt banal, men det gør ikke noget idet fremførelsen af den virker så meningsfuld at man forlader biografen med et suk.

Fakta

Medvirkende
Philippa Paccard Cate Blanchett
Filippo Giovanni Ribisi
Filippos far Remo Girone
Regina Stefania Rocca
Major Pini Mattia Sbragia
Offentlig anklager Alberto Di Stasio
Marco Vendice Stefano Santospago
Ariel Alessandro Sperduti
Inspektør Giovanni Vettorazzo
Gianfranco Barra
Vicevært Vincenzo Ricotta
Bag kameraet
Instruktion Tom Tykwer
Produktion Stefan Arndt, Frédérique Dumas-Zajdela, Maria Köpf
Manuskript Krzysztof Piesiewicz, Krzysztof Kieslowski
Fotografi Frank Griebe
Klip Mathilde Bonnefoy
Scenografi Uli Hanisch
Musik Arvo Pärt
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 04.10.2002
Dvd 27.05.2003
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Tyskland, USA, Italien, Storbritannien
Produktionsår 2002
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Miramax Films, Mirage Enterprises, Noé Productions, X-Filme Creative Pool, Star Edizioni Cinematografiche
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...