Venner for livet (The Banger Sisters)

I slutningen af 1960’erne fik Vinnie og Suzette tilnavnet The Banger Sisters på grund af deres mere end kærlige omgang med alt, hvad der kunne krybe og gå af rockstjerner. To årtier senere har Vinnie skiftet navn til Lavinia og lever et respektabelt middelklasseliv, mens Suzette er stadigvæk til fest og ballade. Da Suzettes verden bryder sammen, opsøger hun sin gamle veninde for at søge hjælp. Det bliver begyndelsen til genforeningen af The Banger Sisters. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama, Komedie
Instruktør Bob Dolman
Medvirkende Susan Sarandon, Goldie Hawn, Geoffrey Rush, Erika Christensen
Spilletid 97 min.
Biopremiere 31.01.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Susan Sarandon

Smukke Susan Abigail Tomaling dumpede ret tilfældigt ind i skuespillerbranchen, da hun fulgtes med sin daværende mand, Chris Sarandon, til optagelsesprøve på filmen 'Joe' (1970) og endte med selv at få en rolle. 25 år senere fik Susan Sarandon endelig en Oscar for sin hovedrolle i 'Dead Man Walking' (1995). I de mellemliggende år var hun en produ...

Anmeldere

Politiken
"Inden den mundfuld bliver for plump og plat, har Goldie Hawn i den regulære powerpræstation, der redder filmen, dog slugt hele kagen, manuskriptet og dermed alle forbeholdene."

Berlingske
"...som en både tolerant og ironisk påmindelse om, at man hverken skal angre fortiden eller forsøge at glemme den, er Bob Dolmans kække komedie en livsglad og lettere frivol hyldest til køn kvindelig ukuelighed."

Jyllands-Posten
"Det er såmænd okay, men det burde have været en del bedre."

Ekstra Bladet
"Det slatne manuskript foregiver et frisk syn på sex, men i så fald skal man nok være amerikaner."

B.T.
"Forudsigeligt? Ja, selvfølgelig. Men hvad gør det? Når alting er skruet så godt sammen."

Cinemazone
"Lidt for simpelt, men vælger man at se igennem filmens fejl og i stedet se mere positivt på sagen, så er underholdningen i hus - så tag veninden med i biografen og få dig et godt grin med Hawn & Sarandon!"

Brugere

13/01-08Hawn og Sarandon skuffer
"Det er en dybt uoriginal, og meget forudsigelig film, og der er intet nyt at finde under solen. Men Goldie Hawn leverer en ganske udemærket præstation, men det er desværre bare ikke nok til at redde filmen... Nej, det er som sådan ikke en dårlig film, bare yderst ligegyldig, og alt, alt for uoriginal, til at kunne få mere end tre stjerner."

12/11-05Frodig Hawn
Afdanket groupie (Hawn) opsøger sin gamle veninde (Sarandon), hun ikke har set i 20 år og som har lagt det vilde liv bag sig.

Letfordøjeligt komisk drama, der holdes oppe af den stærke præstation af Hawn, der vist aldrig er set så kvindelig og frodig før.

Dramaet er nu til at overse, for selv om filmen underholder og har et par gode aspekter, der desværre ikke udforskes, så folder det sig aldrig ud i fuldt flor og bliver en film der går i dybden med sin egen problematikker omkring venskab og dens filosoferen over livet.

Når man samtidig vælger de politisk korrekte og nemme løsninger og en af filmens bærende personer, spillet meget jævnt af Sarandon, ikke virker særlig troværdig, hendes omvæltning sker på nul tid og det skift man hører om i fortiden fra groupie til mønsterborg...

28/09-05Øv øv øv
Normalt synesjeg både Goldie Hawn og Susan Sarandon er fantastiske skuespillere, og var derfor helt vild da jeg så de havde lavet denne film.. Men men men, øv hvor blev jeg skuffet, de scener og replikker som åbenlyst skal være sjove falder fuldstændig til Jorden.. Der er overhovedet ikke noget at grine af i denne film.. Og føj for en slutning..

27/07-03Tynd
Anonym
Geoffrey Rush har nogle enkelte gode momenter i filmen, men ellers kører filmen på lavkomik, tyndbenet historie og klicheagtige præstationer.

Men fordi jeg har set komedier der var langt værre end den her, får den alligevel 2 stjerner. Filmen er bare dårlig, dog ikke det rene bras.

24/01-03SPILD AF TID!!!
Anonym
Man må da håbe, at de to damer har fået en meget stor pose penge for det her! Det er en talentløs komedie, som ikke er morsom! Eneste opløftende element: Susan Sarandons timing er eminent!

12/01-03Back to the past
Anonym
Susan Sarandon er god med den forvandling som hun gennemgår hvorimod Goldie Hawn bare spiller sig selv. Geoffrey Rush sparker r*v og gør, at filmen holder. Der er flere grin, men slutningen er dog lige til at brække sig over.
Hvorfor skal alt være så korrekt i en ellers "ukorrekt" film

08/01-03Sej film, seje tøzer
Anonym
Ja hvad kan man sige: God film, sjove replikker og fantastisk skuespil af 2 af de bedste amerikanske kvindelige skuespillere længe :-) Skal ses hvis man skal være med på noderne...

Fakta

Medvirkende
Lavinia Kingsley Susan Sarandon
Suzette Goldie Hawn
Harry Geoffrey Rush
Hannah Kingsley Erika Christensen
Ginger Kingsley Eva Amurri
Raymond Kingsley Robin Thomas
Matthew Carey
Justin Neill
Hotelreceptionist Kohl Sudduth
Bag kameraet
Instruktion Bob Dolman
Produktion Mark Johnson, Elizabeth Cantillon
Manuskript Bob Dolman
Fotografi Karl Walter Lindenlaub
Klip Aram Nigoghossian
Scenografi Maia Javan
Musik Trevor Rabin
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Premieredatoer
Biograf 31.01.2003
Dvd 03.06.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 97 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 1.347
Selskab Fox Searchlight Pictures, Gran Via, Elizabeth Cantillon Productions
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...