Susan Sarandon

Smukke Susan Abigail Tomaling dumpede ret tilfældigt ind i skuespillerbranchen, da hun fulgtes med sin daværende mand, Chris Sarandon, til optagelsesprøve på filmen 'Joe' (1970) og endte med selv at få en rolle. 25 år senere fik Susan Sarandon endelig en Oscar for sin hovedrolle i 'Dead Man Walking' (1995). I de mellemliggende år var hun en produktiv og alsidig skuespiller med vigtige roller i for eksempel kult-klassikeren 'Rocky Horror Picture Show' (1975) samt Louis Malles 'Pretty Baby' (1978) og 'Atlantic City' (1980), hvor hun masserede sine bryster med citronskiver til Burt Lancasters udelte fornøjelse.

Sarandon har om nogen bevist, at fyrre ikke er lig med fed og færdig i Hollywood. 'Heksene fra Eastwick' (1987) og 'En sikker vinder' (1988) bragte hende længere frem i rampelyset, og da hun gav den gas med Geena Davis i 'Thelma & Louise' (1991), opnåede hun for alvor stjernestatus. Sarandon er højt respekteret for sin intelligens og sit talent, men har længe været anset som lidt af en outsider i Hollywood på grund af sin skarpe tunge, der blandt andet har langet ud efter Amerikas udenrigspolitik og "fascisten" George Bush.

I flere film kan Sarandon ses i selskab med sin mand, instruktøren og skuespilleren Tim Robbins. Hun har også et barn med Franco Amurri og boede sammen med Louis Malle i tre år. Andre erobringer tæller David Bowie og Don Johnson.
Født
04/10-1946 New York, New York, USA
< 1 2 >