8 kvinder (8 femmes)

Industrimagnaten Marcel sner inde i sin isolerede herskabsvilla sammen med otte kvinder: Sin kone og to døtre, sin svigermor og svigerinde, sin søster, sin kok og sin husholderske. Ikke en dårlig ting ville nogen måske mene, men Marcel ender død på sit værelse med en kniv i ryggen. En af de otte kvinder må have begået mordet - men hvem? Mistroiskheden breder sig efterhånden som motiver og personlige hemmeligheder kommer for dagens lys. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Krimi, Musical
Instruktør François Ozon
Medvirkende Danielle Darrieux, Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Emmanuelle Béart
Spilletid 103 min.
Biopremiere 25.12.2002
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

François Ozon

(INSTRUKTØR)
Den kontroversielle franskmand François Ozon er født i Paris i 1967. Efter en række kortfilm, der er vist på utallige festivaller, debuterede han som spillefilmsinstruktør med den sorte komedie 'Sitcom' (1998). Året efter kom 'Les Amants Criminels', der er blevet beskrevet som en "soft-core homoseksuel S&M-fantasi baseret på Hans og Grete". Oz...

Anmeldere

Politiken
"Filmen er stort tænkt, men med stærkt fokus holdt enkel i udførelsen helt ned i de mange detaljer."

Jyllands-Posten
"...en underholdende og herligt ureglementeret film..."

Information
"... et overflødighedshorn af kitsch, musical, melo- og kriminaldrama og, ikke mindst, en flok franske divaer, der løfter hinanden til sublime højder."

Bogart
"'8 kvinder' er en pastiche på den amerikanske musical, stramt lavet. Hele historien udspiller sig stort set i et rum. Filmen er som en Sarah Bernard kage, blød inden i og med sprød bund. En filmelsker film."

Cinemazone
"...en letlevende, sprudlende, lidt oprørsk og frem for alt elegant flydende filmfortælling..."

Brugere

01/03-068 kvinder er ikke nok... 1
Anonym
...til at redde en gennemført uudholdelig film. Ikke engang når der er tale om pragteksemplarer som fx Catherine Deneuve.

Trods masser af potentiel girlpower er filmens budskab endimensionelt, en igen-igen fortælling over klichéen "kvinde er kvinde værst": Vi kvinder kan simpelthen ikke finde ud af det sammen, når tager livet af manden i huset(!), så lader vi den notoriske sladder og misundelse gå ud over hinanden!

Suk. Og jeg som naivt håbede, at den pointe hørte det 20. århundrede til. Guess not.
Tilbage er kun at håbe, at de skønne otte kvinder finder noget bedre at bruge deres talenter på i fremtiden.

07/09-03Lækker fransk film
Anonym
Indrømet. Jeg så kun denne film på grund af bogart's 5 hatte og de 8 kvinder (ikke mindst VIRGINIE LEDOYEN). Jeg blev ikke skuffet, det er flot fortalt film, med en god pointe. Se den.

09/02-03en fin og morsom film a la fra
Anonym
jeg har set den film i biografen og jeg synes at det er en god film med en god og forskellig situation at man kan ikke vente på filmen .
det er fin , og morsom og skuespillerinde er fantastisk og de følger god deres roller.
og at vide deres hemmeligheder er fin spillet .
jeg har set i københavn med dansk undertekster med jeg har set at det kan være svært at oversætte fra en kultur til anden kultur ....ligesom andre lande men det var en hyggelig aften i biografen for at se den film for første gang.

08/01-03og skuespil..
Anonym
Fin film, teater, sang og skuespil. De prøvede ikke at efterligne virkeligheden i en dokumenterisk film stil. Opløftende. Bestemt et bio kig værd, bestemt.
Sad efter filme og tænkte, hvad vil han sige.. hvad vil han... og det var der at lyset gik op for mig.. hvad meningen var. Pointen. Husk nu det hver gang I ser film.

18/10-02Skal ses!
Anonym
Så filmen i Berlin i sommers - fransk tale og tyske undertekster. På trods af det, er det en af de bedste film, jeg har set. En ægte fransk kunstfilm. Meget speciel - men det gør den så meget bedre. Skuespillerne er formidable - de skønneste og dygtigste franske, der findes.:)

Fakta

Medvirkende
Mamy Danielle Darrieux
Gaby Catherine Deneuve
Augustine Isabelle Huppert
Louise Emmanuelle Béart
Pierrette Fanny Ardant
Suzon Virginie Ledoyen
Catherine Ludivine Sagnier
Chanel Firmine Richard
Marcel Dominique Lamure
Bag kameraet
Instruktion François Ozon
Produktion Olivier Delbosc, Marc Missonnier
Manuskript François Ozon, Marina de Van, Robert Thomas
Fotografi Jeanne Lapoirie
Klip Laurence Bawedin
Scenografi Arnaud de Moléron
Musik Krishna Levy
Genrer og relationer
Genre Krimi, Musical
Undergenre Ensemblefilm, Sort komedie
Nøgleord Familie, Homoseksuel, Mor-datter
Premieredatoer
Biograf 25.12.2002
Dvd 11.08.2003
Øvrige oplysninger
Land Frankrig
Produktionsår 2002
Spilletid 103 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 40.425
Selskab Le Studio Canal+, France 2 Cinéma (FR 2), Fidélité Productions, Centre National de la Cinématographie, Gimages 5, Mars Films
Biodistributør Camera Film

Se også...