Punch-Drunk Love

Barry Egan er en halvtrist virksomhedsejer med syv dominerende søstre og hang til telefonsex. En dag møder han kærligheden i form af Lena Leonard. Og så skulle alt jo være godt. Men problemerne begynder snart at tårne sig op, ikke mindst, da han jagtes af nogle inkasso-bøffer, der forsøger at inddrive en enorm telefonsexregning. © Scope

Produktionsår 2002
Genre Drama
Instruktør Paul Thomas Anderson
Medvirkende Adam Sandler, Emily Watson, Philip Seymour Hoffman, Luis Guzmán
Spilletid 94 min.
Biopremiere 07.03.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Adam Sandler

Adam Sandler indledte sin karriere som stand up-komiker i Boston og fik hurtig en rolle som Theos ven Smitty i sitcom'en 'Cosby & Co' (1984-92). I 1990 blev han hyret til at skrive for 'Saturday Night Live', og året efter begyndte han at optræde i samme show. Sandler fik sin første store filmrolle i komedien 'Airheads' (1994) og har siden haft...

Anmeldere

Politiken
"Hvis man holdt af scenen i 'Magnolia', hvor det regner med frøer, vil man elske denne underlige lille snegl af en kærlighedsfilm."

Jyllands-Posten
"I fjor fik instruktøren i Cannes prisen som bedste instruktør netop for denne film, hvad der var meningsløst, men det er måske forståeligt, at man gerne har villet opmuntre Paul Thomas Andersons uortodokse talent og hans trang til at afprøve nye sider af talentet."

Weekendavisen
"Også Andersons tredje film demonstrerer, at han vover lidt mere og vil noget andet end flertallet af dagens leflende amerikanske filmskabere."

Information
"Instruktører som Anderson er der brug for i filmbranchen, ikke mindst den amerikanske."

Filmland
"Punch-Drunk Love er ikke for alle - men den er for dem, der er vild med underlige små film, og som synes, at kikset humor er det sjoveste, der findes på film."

Cinemazone
"...en koncentreret, fantasifuld og formfuldendt romantisk komedie, der nok ikke taler så stort til eftertanken som Magnolia, men som underholder grundigt undervejs..."

Brugere

29/11-16et afslørende gensyn 4
Jeg har tidligere ikke været ovenud begejstret for P.T. Andersons bud på en Adam Sandler-film, Punch-Drunk Love, der virkede som en mindre film efter den på alle måder grandiose Magnolia. Men Criterion Collection lavede en særudgivelse af Andersons skæve komedie, hvilket var den rette anledning til et køb og et gensyn. Og i selvsagte gensyn blev jeg fuldstændig fortabt i Punch-Drunk Love, der denne gang for mig var en fantastisk smuk kærlighedshistorie og et overrumplende karakterportræt af en ensom mand, der er presset fra alle sider, ikke mindst fra sig selv og sit enorme selvhad. Sandler leverer en i sandhed pragtpræstation, der svinger mellem vidunderlig sødme og det hjerteskærende smertefulde. Hans aggressionsudbrud har en forståelig bundklang i sig, mens han skrøbelighed er uafryst...

28/03-09Overraskende
Vild spændende film, der kommer helt ind under huden på én. Især på grund af den følelser og inteligens der er blevet lagt i både skuespillet og instruktionen. Udover det er den så vanvigtig uforudsigelig, at man ikke keder sig.
Forunderligt som P. T. Anderson kan få hvilken som helst skuespiller til at lave fantastiske præstationer. Adam Sandler overrasker sgu virkelig, med sit spil. Troede ikke at den mand var i stand til at lyse så meget igennem som den altoverskyggende hovedperson, og bære hele filmen med stor nærve og intensitet. Flot arbejde., Dejligt at se Paul thomas også kan lave film, der ikke er så lange.

05/09-08Lille mesterværk
Herlig lille underlig film med en usædvanlig afdæmpet Adam. Sandler som viser at han kan spille andet end tumpe arbejderen med det usyrlige temperament. I denne film fokuseres der ikke i nær grad på hans temperament, og de få scener han går amok i er velkontrollerede uforglemmelige scener. Familiemiddagen hos søsteren sætter sig dybt fast som en af de mest intelligente underspillede scener hvor frustrationer hober sig op.

Se ikke filmen hvis du forventer en klassisk Adam Sandler film, men musikken, Sandler og instruktøren løfter den lille film til et mindeværdigt mesteværk.

05/01-05Olsen
Olsen,Olsen,Olsen. Du skal bare se den igen med det dejlige fact i baghovedet, at Patrick Vieira bliver i Arsenal. "Boring boring Arsenal". Har man sovet under Wenger ved roret?
Eller er man Manure fan? Griner.

Du skulle vel aldrig hedde Jan til fornavn?

05/01-05- Kærligheden som stimulans -
Med ”Punch-Drunk Love” følger Paul Thomas Anderson op på den grandiose ”Magnolia” med en langt mere beskeden film. Denne gang er det blevet til en skæv og aparte kærlighedshistorie med en dosis underfundig humor.

Og alligevel er man ikke i tvivl om, hvem der er bag roret. Andersons krøllede historiefortælling skinner atter igennem, og det er godt. Det tilfører fortællingen energi i en ellers lavmælt film, og bevirker, at kærlighedshistorien på intet tidspunkt bliver slesket.

En underspillet Sandler er en fornøjelse at opleve i hans første (mere eller mindre) seriøse rolle. Han er glimrende som den paranoide og excentriske Barry Egan, og Sandler viser en ny spændende side af sig selv – for min skyld må han gerne lave mere af samme skuffe for fremtiden. Watson er velvalgt i den kvind...

12/08-04Boring, Boring Arsenal
Anonym
91 minutters i kedsomhed.

21/05-04Skæv film
Anonym
Ja, den er i hvert fald mere skæv end sjov - man sidder sådan set bare og venter på at dne kommer i gang

12/05-04denne gang uden frøer
Anonym
Den ret så unikke instruktør Paul Thomas Anderson indledte hans alsidige karriere med den besynderlige, men også sært fascinerende og afdæmpede drama, Hard Eight. Gennembruddet kom først med Boogie Nights, som ikke faldt i min smag på trods af de fænomenale skuespillerpræstationer. Det gjorde den efterfølgende Magnolia dog, som var et rent slaraffenland af filmiske kvaliteter og dedikerede skuespillere. Med Punch-Drunk Love (funderer stadig over titlens betydning) har Anderson udforsket det mere mystiske del af hans filmiske kvaliteter. Hvad der kunne have endt som en prætentiøs og desperat søgende anderledes film har vist sig at være et atypisk og nærmest sødt tragikomisk drama.

Surrealistisk er måske ikke det rette ord at bruge her, for filmen er struktureret som et ganske almindeli...

01/03-04Kejserens nye klæder!
Anonym
Hvor var det UTROLIGT SKUFFENDE at se denne film. Sådan en pragtsamling af skuespillere linet op... men for hvad?
Filmen er et meget søgt forsøg på at være enormt intellektuelt udfordrende - én man skal være rigtiiig klog for at forstå den dybere mening af. Men har den virkelig en sådanne dybere mening? I så fald er den godt skjult, for den udfolder efter min mening ingen af de lovende aspekter, som ligger i plottet. Har du læst handlingsbeskrivelsen, behøver du ikke at se filmen. Den handler om Barry, som har et problematisk forhold til sine 7 søstre og kærligheden. Men vi får ikke særligt meget at se til søstrene. Vi får ikke særligt meget at se til hans job. Vi hører ikke noget særligt om hans tidligere kærlighedsliv. Han møder en kvinde, og de falder for hinanden uden komplikatione...

08/12-03Kan ikke være mere enig...
Anonym
Det kunne jo ikke være sandere det Storaro siger.

Det skal self. nævnes at det stadig er fedt med kritiske holdninger m/ begrundelse...Fakta

Medvirkende
Barry Egan Adam Sandler
Lena Leonard Emily Watson
Dean Trumbell Philip Seymour Hoffman
Lance Luis Guzmán
Elizabeth Mary Lynn Rajskub
Susan Lisa Spector
Kathleen Julie Hermelin
Anna Karen Hermelin
Rhonda Hazel Mailloux
Nicole Nicole Gelbard
Bag kameraet
Instruktion Paul Thomas Anderson
Produktion Paul Thomas Anderson, Daniel Lupi, Joanne Sellar
Manuskript Paul Thomas Anderson
Fotografi Robert Elswit
Klip Leslie Jones
Scenografi William Arnold (1)
Musik Jon Brion
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Romantisk komedie
Premieredatoer
Biograf 07.03.2003
Dvd 09.09.2003
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2002
Spilletid 94 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 9.202
Selskab New Line Cinema, Revolution Studios, Ghoulardi Film Company
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Priser Cannes 2002, Bedste instruktion

Se også...