Human Stain (The Human Stain)

Coleman Silk er en kendt og vellidt professor bosiddende i en lille by i New England. Hans verden bliver totalt forandret, da han en dag anklages for at være racist. Forfatteren Nathan Zuckerman beslutter sig for at finde den sande historie om Silk. Under sin research støder Nathan på en overraskende hemmelighed som professoren har holdt skjult for sine omgivelser i mere end 50 år. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Drama
Instruktør Robert Benton
Medvirkende Anthony Hopkins, Nicole Kidman, Ed Harris, Gary Sinise
Spilletid 106 min.
Biopremiere 14.11.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anthony Hopkins

Før han blev et hit som smaskende kannibal i 'Ondskabens øjne' (1990), var Philip Anthony Hopkins skuespiller på det britiske nationalteater og svirebror i stor stil. Nu er han tørlagt, ridder og den mest respekterede walisiske filmstjerne siden Richard Burton. Blandt hans andre stjernestunder er den humanistiske læge i David Lynchs 'Elefantmande...

Anmeldere

Politiken
"Ed Harris har ellers dybdeglød som krigsskadet stjernepsykopat, og Gary Sinise stråler af reserveret intelligens som Zuckerman."

Berlingske
"...seværdig ikke mindst på grund af Anthony Hopkins og Nicole Kidmans formidable sammenspil..."

Jyllands-Posten
"...både følelsesmæssigt og intellektuelt medrivende film..."

Weekendavisen
"The Human Stain er både en nobel bestræbelse og en kultiveret fejltagelse."

Information
"...en agtværdig, men meget spredt og splittet film."

Ekstra Bladet
"En af de store sjældne, klassiske filmoplevelser, der nærmest hypnotiserer publikum."

B.T.
"Filmen, der i udpræget grad mangler drive, viser os to gode skuespillere gøre sig meget umage."

Filmland
"Der kommer ingenting ud af forholdet mellem Anthony Hopkins og Nicole Kidman"

Cinemazone
"...uanset hvor velspillet og sikkert instruerert The Human Stain fremstår, så er der også lige rigeligt med livrem og seler, som for mit eget vedkommende skabte en distance."

Brugere

05/09-06In bed with Nicole Kidman
Endnu engang skal vi se på dårligt skuespil fra Nicole Kidman. Og desværre har hendes 3 garvede medspillere (og normalt gode) aldrig været mere kedelige at se på.

Filmen i sig selv er vildt kedelig, uinteressant og spændingsforladt.

Absolut ikke en bønne værd at spilde sin tid på.

22/04-06Afdæmpet drama til de tålmodige!
Man kan sige mange ting om Human Stain, men for den tålmodige og den der godt kan nyde en afdæmpet drama uden de store armbevægelser, ja så er filmen ganske fin, uden at være sprudende.

Mennesket på flugt fra sin fortid, og søgen efter lykke er måske set en del gange, men alligevel fint fortalt i Human Stain, og det skal da heller ikke være nogen hemmelighed, at de gode skuespillere holder det hele i gang med gode præstationer (især Kidman er god) Men instruktøren viser et fint overblik over det han vil fortælle, og det synes jeg han slipper fint fra. Så en vellykket film, men forventer man et højt og dramatisk tempo, kan man ligeså godt spare på pengene og blive hjemme.

05/01-05- At trække en nitte -
Anerkendt universitetslærer (Hopkins) siger sin stilling op på baggrund af absurde anklager om racisme. Da hans kone samtidig dør af en blodprop, kulminerer vreden, og alt imens han sætter ind på at rense sit navn, skal han samtidig stå model til byens småborgerlighed, og det der er værre, da han indleder et erotisk forhold til den meget yngre Faunia (Kidman).

”The Humain Stain” er et glimrende eksempel på en historie, der kort og godt ikke er værd at filmatisere. Ganske enkelt fordi den ikke har ret meget at byde på. Filmen er baseret på Philip Roths roman af samme navn, som, indrømmet, ikke er læst af undertegnede, men den kan umuligt være meget mere interessant end filmen. I så fald har man skåret essentielle mængder fra ved Robert Bentons filmatisering.

Uanset hvad er det endt ...

17/07-04Bentons plet
Anonym
The Human Stain følger i kølvandet på seneste års alvorlige og fremragende dramafilm som The Hours og Far From Heaven, hvis højder den dog aldrig når. Til det virker den alt for tung, stedvis kedelig og for Oscarfokuseret, hvor publikum aldrig rigtig bliver inviteret med ind i fortællingen og sympatisere for vores hovedpersoner. Historien er egentlig ret god, men udførelsen er uden den rette dramatiske balance, som instruktøren Robert Benton (der ellers har lavet de indfølte Kramer mod Kramer og Ingen er Fuldkommen) meget overraskende ikke har haft overblik over. Det er forståeligt, at han slår over i flashbacks, men mislykkes når man som publikum hellere vil have fortidens historie fortalt, når Benton så bringer os tilbage til nutiden. Hopkins’ fortid er mere fængende end hans alderdoms...

04/05-04Hvilken Plet?
Anonym
Pensionsmoden universitetsprofessor (Hopkins) fyres fra sit job anklaget for racisme. Kort efter dør hans kone, og han møder den unge (i forhold til ham), ustabile Faunia (Kidman), som han indleder et forhold til.

Særartet historie om mennesker der søger, mens de flygter fra fortiden. Den aldrende Professor søger et indhold, nu han har mistet alt, i den sidste del af hans liv, mens han langsomt konfronteres og åbner op for den fortid han ellers er flygtet fra. Kvinden Faunia søger at forstå sit egent liv, og de ting der er sket med hende, igennem upersonlig sex, mens hun finder den far hun sandsynligvis har savnet det meste af livet i professoren (og dermed bliver det personligt). Imens søger forfatteren Zuckerman (Sinise), der er ven med professoren, at finde inspiration til sin næs...

04/04-04fed fed film!
Anonym
Var totalt tryllebundet af denne film, interessant storytelling og plot!

17/01-04Human stain
Anonym
Human stain er en stor film!
Den starter ud med en trakisk ulykke, og viser derefter publikum hvordan det hele startede.
Denne metode er brugt i mange andre film, og det er da heller ikke fordi at handlingen er fantastisk nyskabende. Nej, men skuespillet er så overbevisende, at man et par få gange kan føle at man er sidder og ser på en dogmefilm.
Men de smukke og engang imellem gnitrende intense billeder for den til at blive en storslået film.
filmen er hverken klam eller gammelmandsliderlig, men derimod smuk og realistisk.
Nicole kan bare spille alle roller.
Fra den blide og hjælpsomme Grace i von triers Dogville, til den sexede og vovede sangerinde i Moulin Rouge.
Jeg kan helt klart anbefale den til dem der ikke er bange for at fælde en tåre eller to og blive rørt helt indeni.
...

31/12-03En fis i en hornlygte
Anonym
Anthony Hopkins du er en klam gammel gris!

09/12-03God
Anonym
Glimrende og dog ikke fremragende. Dejligt at få lejlighed til at se en film uden konstant sceneskift, skiftende kameravinkler og overdrevne lydeffekter.
Filmen blev aldrig fremragende idet jeg indimellem synes at handlingen gik i stå. Alligevel synes jeg det er værd at bemærke at instruktøren på trods af dette har turde lade skuespillerne vise hvad de kan især uden ord.

En rigtig god og seværdig film, der kan anbefales, men dog også godt kan undværes.

04/12-03Frastødende!
Anonym
Total klammo film!Fakta

Medvirkende
Coleman Silk Anthony Hopkins
Faunia Farley Nicole Kidman
Lester Farley Ed Harris
Nathan Zuckerman Gary Sinise
Herb Kebble Ron Canada
Lisa Silk Anne Dudek
Louie Borero John Finn
Ministeren Charles W. Gray
Delphine Roux Mimi Kuzyk
Bag kameraet
Instruktion Robert Benton
Produktion Gary Lucchesi, Tom Rosenberg, Scott Steindorff
Manuskript Nicholas Meyer
Forlæg Philip Roth
Fotografi Jean-Yves Escoffier
Klip Christopher Tellefsen
Scenografi David Gropman
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 14.11.2003
Dvd 22.03.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 35.695
Selskab Miramax Films, Lakeshore Entertainment, Stone Village Productions
Biodistributør Angel Films

Se også...