Rebecca

En ung kvinde gifter sig med den aristokratiske, alvorstunge enkemand George Fortescu Maximillian de Winter. Han bor på herregården Manderley og sørger stadig over sin første kone Rebeccas død. Mindet om hende hænger stadig tykt over Manderlay og langsomt trænger den nye Mrs. de Winter ned i hemmelighederne om Rebeccas død. © Scope

Produktionsår 1940
Genre Drama, Thriller
Instruktør Alfred Hitchcock
Medvirkende Laurence Olivier, Joan Fontaine, George Sanders, Judith Anderson
Spilletid 130 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

02/07-09Et stort mesterværk
Et af Hitchcocks største mesterværker er Rebecca, som var hans første film efter han kom til America. Filmen er et meget gribende kærlighedsdrama, der bør ses af alle. Skuespillerpræstationerne er fantastiske, og filmen er perfekt instrueret, så man får en følelse af at den afdøde Rebecca holder de 2 hovedpersoner fra hinanden.

11/12-06Hitchcocks bedste
Rebecca er nok en af de bedste Hitchcock film jeg har set, og nok en af de mest perfekte film der nogensinde er lavet. Filmen, som så mange Hitchcock film, men især Rebecca er lavet på en sådan måde at man fornemmer der foregår noget mystisk men ved ikke hvad, først et godt stykke inde i filmen får man en fornemmelse af hvad der egentlig foregår men stadig er man ikke sikert førhen imod slutningen af filmen.

Joan Fontaine er simpelthen så skøn, uskyldig, uvidende og køn i filmen at det næsten ikke kan undgås at forelske sig i hende, hun havde virkelig en tilstedeværelse der giver filmen et frist pust af glæde at man smiler hver gang hun er på skærmen, også Laurence Olivie lever sig godt ind i rollen, og det er som om han var født til at spille denne karakter.

21/04-06Den ideelle kvinde
”Rebecca” er en Hitchcock-klassiker fra før verden gik af lave, men også fra en tid, hvor de gamle spøgelser fra de støvede aristokratiske skabe stadig lurede omkring.

En ung naiv pige (Joan Fontaine), der forbliver navnløs igennem hele filmen, møder en rig adelig enkemand, Maxim de Winter (Laurence Olivier), på et ophold i Sydfrankrig, hvor hun varter op for en gammel dame, der hungrer efter den adelige Maxims opmærksomhed. Maxim giver dog i stedet sin opmærksomhed til pigen, men til tider virker han fjern og utilnærmelig. Damen, som pigen er med, fortæller, at han stadig er dybt, dybt forelsket i den elskværdige kone, Rebecca, som døde ved havet for et års tid siden.

Alligevel vælger pigen at tage imod ægteskabstilbuddet, selv om det serveres ganske prompte og umiddelbart. Efte...

12/02-04mørkt og dystert drama!
Anonym
Hitchcocks "rebecca" er et meget fængslende drama, der har en mørk og dyster stemning og billedside.
Filmen har nogle fantastiske skuespillere der virkelig formår at leve sig ind og spille deres rolle så det giver kuldegysninger!
Man kan overhovedet ikke se filmen kun er fra 40'erne. Kvaliteten kunne såvel være en film fra 2000, og faktisk bedre end mange!
Dog var den slet ikke så uhyggelig som jeg havde forrestillet mig, men som et psykologisk drama er den fabelagtig og jeg glæder mig til at se andre af hans værker!

12/04-03Drømmen om Manderley
Anonym
"Last night i dreamt i went to Manderley again". Med denne klassiske kvindelige speaker-stemme, indledes Hitchcocks amerikanske filmkarriere.

"What the devil, are you shouting at" siger manden, til den kvinde, der netop har skreget for at undgå at han kastede sig i den franske rivieras hav. Senere mødes de igen. Hun er selskabsdame hos en ældre meget pågående dame, han den fine greve, som hendes frue meget gerne vil i kontakt med.

Hurtigt får vores navnløse heltinde, at vide at Maxim har mistet sin smukke hustru Rebecca, og alle understreger at han "simply adored her".
De mødes og begynder at gå ud sammen. Da vores heltinde skal rejse med sin frue, frier Maxim, og hun siger ja.

Men hjemme på det myteomspundne "Manderley" får hun svært ved at leve op til Rebecca. Ikke for ingent...

21/02-03Mesterligt...
Anonym
Rebecca var H's første amerikanske film, og samtidig også den eneste af hans film som nogensinde har modtaget en Oscar for bedste film. Den vandt også på den første internationale berlin filmfestival.

Filmen er utroligt gribende, og bedre fortalt end de fleste af nutiden kærlighedsdramaer. Kameraførslen er genialt, og skuespillet er flot i denne stadig holdbare fortælling.

Fakta

Medvirkende
George Fortescu Maximillian de Winter Laurence Olivier
Mrs. de Winter Joan Fontaine
Jack Favell George Sanders
Mrs. Danvers Judith Anderson
Beatrice Lacy Gladys Cooper
Giles Lacy Nigel Bruce
Frank Crawley Reginald Denny
Julyan C. Aubrey Smith
Bedemand Melville Cooper
Mand udenfor telefonboks Alfred Hitchcock
Bag kameraet
Instruktion Alfred Hitchcock
Produktion David O. Selznick
Manuskript Robert E. Sherwood, Joan Harrison
Forlæg Daphne Du Maurier
Fotografi George Barnes
Klip W. Donn Hayes
Scenografi Lyle R. Wheeler
Musik Franz Waxman
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Premieredatoer
Dvd 16.01.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1940
Spilletid 130 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Selznick International Pictures
Priser Oscar 1941, Bedste film

Se også...