Calendar Girls

Da Annies mand dør af leukæmi, foreslår hun sine midaldrende veninder, at de laver en kalender for at støtte det lokale hospitals kræftafdeling. For at få gang i salget skal de selv skal optræde som nøgne pinupper. Det kræver en del overtalelse. Til gengæld er det intet imod den opmærksomhed kvinderne får, da de havner på forsiderne af de engelske aviser. Nu venter der pludselig helt andre udfordringer. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Komedie
Instruktør Nigel Cole
Medvirkende Helen Mirren, Julie Walters, John Alderton, Linda Bassett
Spilletid 108 min.
Biopremiere 09.01.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Nigel Cole

(INSTRUKTØR)
Britiske Nigel Cole har, ligesom sine landsmænd og kolleger Sam Mendes og Stehphen Daldry, en årrække arbejdet som teaterinstruktør før han forsøgte sig med spillefilm. Han debuterede med komedien 'Saving Grace' (2000) om en midaldrende overklassekvinde, spillet af Brenda Blethyn, der begynder at dyrke hamp for at betale gælden i sit hus. Film...

Anmeldere

Politiken
"Tilsammen ligner hele flokken simpelthen skønne, vittige og modige midaldrende svar på dronningerækken fra Pippi Langstrømpe over Virginia Woolf til Germaine Greer..."

Berlingske
"...en feel good-film, som virkelig sætter sin tilskuer i opstemt stemning, og hvis ikke hovedpersonerne var taget på den pokkers tur til Hollywood, havde man jublet af begejstring."

Jyllands-Posten
"...er så ægte og betagende, at går De kun i biografen én gang om året, så må "Calendar Girls" være den helt rigtige oplevelse."

Weekendavisen
"...ikke stort eller grænseoverskridende drama, men en på én gang let og tankevækkende sædekomedie for voksne."

Information
"Alt er sødt og sjovt, men det er faktisk meget hyggeligt."

Ekstra Bladet
"...en rigtig sød film med en unik samling skønne skuespillerinder..."

B.T.
"...en vaskeægte komedie, sikker og smilfyldt!"

Filmland
"...en temmelig typisk engelsk komedie, der midtvejs mister grebet om sig selv."

Cinemazone
"...mens historien lever stærkt i den første time, indtil kvinderne endeligt får gennemført kalender-projektet, er der ikke meget at komme efter i sidste halvdel..."

Brugere

29/12-06Morsom og sød
Anonym
Hvor tit er det man ser et rørende og, ja, morsomt værk nu om dage? Det er i hvert fald sjældent. Derfor var det en nydelse at se ”Calendar Girls”. Jeg brød mig lige så meget om den som min 52 årige mor. Og det er endnu mere sjældent med disse slags film, end det førnævnte.

At filmen er slæbende i sit tempo, er ifølge mig ikke sandt. Jeg følte mig underholdt i samtlige minutter. Det der støtter den ellers solide hovedhistorie op, er nok alle de små og herlige sidehistorier. At det så (Langt hen ad vejen) er autentisk er noget der i det lange løb, støtter det hinsides op, så der ikke kun bliver malet sort på hvidt, og moralen måske ikke bliver prædiket højt men det hele er mere kryptisk. At ældre mennesker på en 50 år kan sælge så godt er lige til at grine af! Og så kan man bag efter ...

05/05-06Calendar Girls; A bit booring.... ZzzZzzz!
Omend lidt langsommelig og kedelig til tider med alt for lidt handling, også utroligt morsom sine steder.

Ikke helt så vovede som Eurosports Daring Girls, men det er da derhen af ;o)

* Alt i alt et let komedie/ drama, der nok ligger lige over middel for genren, anyways, 4 af 7 mulige stjerner. *

04/03-06Meget middelmådig!
En ok film, med en lidt langtrukken handling. OK!

22/10-05Hmm
Anonym
Filmen overraskede mig, da jeg kunne forestille mig, at det var virkelig kedelig.
Men den er kun ok - ikke mere

21/10-04Det Bar' Kvinder...+ 50
Anonym
En gruppe middeldalrende kvinder, anført af den oprørske Chris (Mirren), beslutter sig for at lave en kalender, hvor de udstiller sig selv nøgen, for at rejse penge til et lokalt hospital.

Typisk engelsk komedie og feel-good film, baseret på en sand historie. Historien fortælles simpelt og efter den gængse kurve for sådanne film, først problemer, så succes og så giver succesen problemer, for at alt kan ende lykkeligt på den politisk korrekte måde, som filmen hele vejen har lagt op til at vi skal ønske, og det uden overraskelser eller en eneste god vision. Det kan vel være okay, selv om der ikke kommer de helt gode film ud af det.

Her er hverken historien, personerne eller det meget langsommelige tempo desværre særlig interessante, jeg kedede mig i hvert fald bravt i perioder. Jeg...

21/06-04Charmerende damer
Anonym
Calender Girls er vildt charmerende og sød. Grinede især meget af scenen med hende der skal fotograferes med boller foran attributterne. Og hele debatten med om ældre damer kan være sexede. Og det kan de. Helen Mirren er helt fantastisk.

27/04-04hehehehehehehehehehe
Anonym
I det store hele er filmen god, og den har også en masse humoristiske replikker som den gemmer på, men indimellem er den dog lidt langtrukken.
Det er helt sikkert en film der er værd at se så let rumpetten fra sofaen, og sæt dig så istedet godt til rette i de bløde biografstole, og nyd filmen.

07/03-04For sjov... :)
Anonym
Selvom j kun r 14 r d nok den mest humor-film j har set! den r bar alt for dejli... Man ka bar ik la vær m a grine.. Men enten ska man vær voksen elr ha den fedeste humor for a ku li den! og j sys nu d r en film man husker, fordi den bar r sååå fed!

29/02-04Sød film med masser af humor.
Anonym
Det ER da skønt at se ældre kvinder "springe"ud. Tog selv min 60 år "gamle" mor med i biffen. Ville bevise over for hende, at man godt kan være smuk og lækker og ikke behøver gemme sin krop selv om man dages....... Jeg og især min mor fik en helt igennem god oplevelse.

26/02-04Dejlig underholdning
Anonym
Dejlig underholdende film med humor og varme.
Dejligt at se så smukke ældre kvinder, der stråler med så meget livskraft som en solsikke.

Men OK der var ikke så meget dybde i den, så den er hurtigt ude af hovedet igen.
Selvom det er værd at huske at man ikke skal blive en sur muggen gammel dame, når man bliver ældre, men huske at vende sig efter solen og se de dejlige ting i livet.Fakta

Medvirkende
Chris Harper Helen Mirren
Annie Clarke Julie Walters
John John Alderton
Cora Linda Bassett
Jesse Annette Crosbie
Lawrence Philip Glenister
Rod Ciarán Hinds
Celia Celia Imrie
Marie Geraldine James
Ruth Penelope Wilton
Bag kameraet
Instruktion Nigel Cole
Produktion Nick Barton, Suzanne Mackie
Manuskript Tim Firth, Juliette Towhidi
Fotografi Ashley Rowe
Klip Michael Parker
Scenografi Martin Childs
Musik Patrick Doyle
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 09.01.2004
Dvd 02.06.2004
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Produktionsår 2003
Spilletid 108 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 218.654
Selskab Touchstone Pictures, Buena Vista Pictures

Se også...