Baby

Sex, druk og penge udgør hjørnestenene i de unge og rodløse storbymenneskers liv. Søstrene Leni og Nova ønsker begge at finde og forstå kærligheden. Det er imidlertid ikke nemt, når man er impulsiv og irrationel og ikke passer ind i det etablerede samfund. Nora er lidt mere grænsesøgende end sin søster, og en dag går hun et skridt længere end hun burde. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Drama
Instruktør Linda Wendel
Medvirkende Maria Rich, Line Kruse, Jesper Christensen, Ulrich Thomsen
Spilletid 90 min.
Biopremiere 08.08.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Maria Rich

Efter en lille rolle i den skuffende komedie 'Monas Verden' (2001) fik Maria Würgler Rich sit store gennembrud i Anette K. Olesens ensembledrama 'Små Ulykker' (2002). Hendes rolle som Marianne, den sympatiske, men lidt tilbagestående fars pige, sikrede hende Shooting Star-titlen ved Berlin-festivalen i 2002. 'Små Ulykker' modtog The Blue An...

Anmeldere

Politiken
"Fordi filmen holder en kølig distance bliver grundtonen i dette 80'er-drama mere apatisk end skæbnesvanger."

Berlingske
"Hver figur er interessant nok i sig selv til at være hovedrolle i en hel film, men fordi de i samlet trop ikke bliver en del af et større billede, ender de alle med at flyde rundt som drivtømmer uden mål og med."

Jyllands-Posten
"Alt er afmålt, og dialogen, der ofte er ordret fra romanen, virker til tider konstrueret til trods for at spillet (især af Rich) er ganske stærkt."

Weekendavisen
"...en instruktiv reminder om, hvordan det er nede i virkeligheden."

Information
"Vi får ikke nok at vide om personerne til at kunne engagere os i deres kedsomhed og fremmedgørelse."

Ekstra Bladet
"Selv om [filmen]... ikke er et helstøbt værk om storbyens ensomme, flossede og småkriminelle eksistenser, gør filmen stærkt indtryk."

B.T.
"...ingen stor film, men det tjener Linda Wendel til ære, at hun viser os typer, som ikke tigger om vores sympati..."

Cinemazone
"Det er på en gang klassisk, dramatisk og gennemartikuleret og samtidig ung, dynamisk og forfriskende."

Brugere

10/09-09Vuggedød
Lad mig citere filmen selv: 'Du er altid så kysk!'
For at en film om det sociale muldlag skal løftes til en højere enhed, betyder en rørende historie og ikke mindst troværdige skuespilindsatser alpha og omega. Tag eksempler som Bænken og Pusher. Her tages vi ud på kanten af samfundet i to vidt forskellige retninger og præsenteres for en sandhed, som vi bliver nød til at forholde os til, da den uomtvisteligt er lige foran næsen på os hele tiden.
Baby prøver øjensynligt at lægge sig i samme spor som de to føromtalte, men fejler på det groveste og ender med at blive en prut i et boblebad.
Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal stille op med oplevelsen af filmen. Om jeg skal grine eller græde. Eller om jeg ganske enkelt bare skal glemme den hurtigst muligt. Billedsiden ligner en grinagtig ...

25/08-03Til katrine
Anonym
Kathrine. Jeg er enig, det er fint at lave noget nyt, men prøv lige at se filmen. Det er seriøst alt for teatralsk. Og anmelderne var jo stort set enige, så det har ikke noget at gøre med at befolkningen ikke vil se lidt anderledes film.
Jeg synes filmen er fin nok, og det er lækkert med en lidt ny handling (eller, måske ikke ny, men derimod ret punk/80'er-agtig). Men stadig, jeg kan ikke se nogen grund til at det skulle være spillet så teater agtigt. Det giver bare ikke nogen mening at det skal være spillet sådan.

Og det du skriver med "virkelige mennesker" og det "virkelige liv". Bare fordi noget handler om folk der har det dårligt, gør det altså ikke mere virkeligt. Kærlighed Ved Første Hik er da faktisk mere realistisk hvis du endelig vil ud i den diskussion.

Du skriver "brug ...

19/08-03Jeg vil ha' pengene igen
Anonym
Det er ok at den her "film" ikke har kostet noget at lave, men når den er så dårlig kunne man så ikke sælge billetterne til nedsat pris? 5 kroner ville være mere rimeligt for det barnlige fordummende sludder.

15/08-03RESPEKT FOR DET SOCIALE !
Anonym
Jeg er som biogænger ikke helt vild med denne film af flere grunde, men jeg må sige a jeg har STOR respekt for den socialrealistiske fortælling, som denne film byder på. Før DOGME og Zentropas indtog, var det netop denne type vedkommende fortællinger om vores danske samfund som blev fortalt. Mere af det tak !!!!

15/08-03JESUS!!!
Anonym
Tanken er sikkert meget fin, men tak for kaffe..det var ikke noget for mig...Jeg har lidt svært ved at anbefale den men ok de andre har ret...Det er ihvertfald anderledes.

14/08-03Baby er en fremragende film
Anonym
Endelig kommer der en anderledes Dansk film - billederne er flotte, musikken fed og handlingen vildt rå. Den skal ses
eva

12/08-03Endelig noget nyt!!!!
Anonym
Jeg synes virkelig det er fedt at der er nogen der for en gangs skyld tør lave noget anderledes!

Folk er bange for at se en film der handler om det virkelige liv og virkelige mennesker! De vil hellere drømme sig væk i latterlige candyfloss film, der handler om det samme hver gang. Jeg mener at dem der kritiserer den med at de ikke kunne forstå handlingen eller personerne, har mangel på indlevningsevne!

Det er jo en grund til at der ikke var nogen der turde støtte den, fordi den var anderledes!!!
Det var ikke en sikker vinner, som fx. Kærlighed ved første hik nr. 110 ville være.

Så tag jer dog sammen folk, og brug jeres penge på at se nogle ordentlige film, som Baby!!!!

12/08-03En ulidelig lang lortefilm
Anonym
Der var noget med at den ikke kunne få støtte og det beviser at systemet virker for det her er den værste, mest talentløse lortefilm i nyere tid. Hvem vil dog lave den? jeg troede jeg skulle dø.

09/08-03en uværdig oplevelse...
Anonym
De sidste par dage er vi blevet overdynget med diverse tv indslag om filmen "Baby" som tog 10 år at færdiggøre, og som kun med nød og næppe blev en realitet. Dette kunne tyde på at en stor film endelig havde set dagens lys og man måtte jo lige et smut ind i biografens mørke.

Men men men, "Baby" er en trist affære, filmet uden sans for stil og med en så tung handling at man tvinges til at gabe flere gange undervejs.
"Baby" udgiver sig for at være noget den ikke kan leve op til, instruktøren prøver hårdt på at få os indlevet i filmens hårde univers, men uden held. Der er for lang en distance mellem publikum og film, og denne distance gør at man aldrig helt kommer ind i filmens kerne, men derimod flakker rundt ude på sidelinien mens filmen forsætter.
Dette er dog meget trist, for den...

06/08-03Dejlig skæv film men teatralsk
Anonym
Op gennem 90'erne har langt de fleste af de større danske film handlet om hverdagens drama. Det social-realistiske drama kan man godt blive lidt træt af. Derfor er denne film et friskt pust. Men derfor ikke sagt at det er social realisme.

Filmen er bygget over Baby af Kirsten Thorup der er skrevet i 1973 og har været 10 år undervejs. De 10 år har nok gjort filmen lidt tidsløs, for det virker mere som sen-70'erne eller starten af 80'erne. Det er rodløsheden og fattigdommen som er de store temaer i filmen. Men også overbærenhed har en stor rolle i filmen.

Skuespillet er dog ikke godt. Oftest nogenlunde, men aldrig godt og til tider græmmer man sig næsten. Det hænder lidt for ofte at det bliver alt for teatralsk. Specielt i starten lægger man mærke til dette, men det er noget der gene...

Fakta

Medvirkende
Leni Maria Rich
Nova Line Kruse
Eddy Jesper Christensen
Marc Ulrich Thomsen
Cadett Ida Laub Oksen
Sonja Emily Yatman
Jolly Daisy Kenneth Carmohn
Repræsentant Peder Holm Johansen
Spritter Nicolas Bro
Chauffør Jesper Lohmann
Bag kameraet
Instruktion Linda Wendel
Manuskript Linda Wendel, Kirsten Thorup
Forlæg Kirsten Thorup
Fotografi Henrik Ipsen, Lars Skree
Klip Anders Refn, Lars Bo Kimergård
Scenografi Sidse Færk, Dorte Knirke Madelung
Musik Sort Sol
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 08.08.2003
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2003
Spilletid 90 min.
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 2.905
Selskab Babyfilm
Biodistributør Miracle Film

Se også...