Linda Wendel

Danske Linda Wendel har siden sin spillefilmsdebut i 1986 instrueret en lille håndfuld realistiske hverdagsdramaer efter egne manuskripter, uden at skabe panik ved billetlugerne.

I familiedramaet 'Ballerup Boulevard' oplever teenageren Pinky, spillet af Stine Bierlich, sit liv bryde næsten sammen, da hendes mor kommer i fængsel for bedrageri. Filmen blev en hæderlig succes hos publikum med omkring 75.000 solgte billetter.

Tre år senere fulgte 'Lykken er en underlig fisk' (1989), der igen har Stine Bierlich i hovedrollen som Mia, der ikke har lyst til at ende på en fiskefabrik ligesom sin mor. Helle Ryslinge fik en Robert for bedste birolle som Mias mor.

Med filmen om kogletroldene 'Viktor og Viktoria' (1993) vendte Wendel blikket væk fra den danske hverdag og lavede en film for det yngste publikum.

Komediedramaet 'Mimi og madammerne' (1998) skildrer en flok veninder, der engang spillede sammen i et punkband, og mange år efter tager på en weekendtur sammen. Hverken anmeldere eller publikum fandt dog meget at grine af, selvom Dick Kaysø og Hella Joof blev fremhævet for deres præstationer.

Ulrich Thomsen, Line Kruse, Maria Rich og Jesper Christensen findes alle på rollelisten til filmatiseringen af Kirsten Thorups debutroman Baby (2003). I det barske og intense drama følges en række bymenneskers desperate jagt efter kærlighed, sex og penge.

Wendel er uddannet på Den Danske Filmskoles instruktørlinie med afgang i 1984.

Til tv har hun skrevet og instrueret de seks afsnit af børneserien 'Da Lotte blev usynlig' (1988) for DR. Endvidere står hun bag tre afsnit af serien 'Nara fra Narjana' (1999).

Wendel udgav i 1980 digtsamlingen 'Diskodigte'.
Født
09/07-1955
< 1 >