Buffalo Soldiers

Ray Elwood kører sidst i 1980'erne en lukrativ forretning med stoffer og våben fra en amerikansk militærbase i Vesttyskland, samtidig med at han har en affære med sin overordnedes kone. Men da den nye befalingsmand Robert E. Lee ankommer, får Elwood stadig sværere ved at skjule sine lyssky forretninger. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Drama, Komedie
Instruktør Gregor Jordan
Medvirkende Joaquin Phoenix, Ed Harris, Scott Glenn, Anna Paquin
Spilletid 98 min.
Biopremiere 29.08.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Joaquin Phoenix

Joaquin Raphael Phoenix blev ligesom sine fire søskende tidligt opfordret af sine forældre til at forsøge sig som skuespiller. I Gus Van Sants sorte komedie 'To Die For' (1995) vakte han opsigt som den lidet intelligente knægt, der bliver offer for Nicole Kidmans skumle karriereplaner. Det store kommercielle gennembrud kom med hans idiosynkratisk...

Anmeldere

Politiken
"...en film, som hverken er uspændende eller helt vellykket."

Berlingske
"...selv om filmens skildring af dumme og grådige amerikanske soldater umiddelbart kan virke antimilitaristisk, aner man som et skjult budskab, at det ville være sundere for dem at kæmpe i en gedigen krig end at rende udisciplineret rundt..."

Information
"...blandingen af begsort satire a la Catch-22 og lavkomiske optrin a la Soldaterkammerater-serien er ikke altid lige heldig - hvilket dog ikke forhindrer Buffalo Soldiers i sine steder at være endog rigtigt sjov."

Ekstra Bladet
"Forestil dig en kulsort udgave af Basserne på syre..."

B.T.
"...én af sæsonens sjoveste film."

Filmland
"Buffalo Soldiers har sine momenter, og temaet er godt - men den bliver aldrig rigtig interessant."

Cinemazone
"...drukner i for blandede ambitioner og mangel på en klar instruktion."

Brugere

24/08-06Sort humor
Gode skuespillere i denne lidt anderledes film, der handler om hæren når der IKKE er krig - hvad skal man så få tiden til at gå med?

Jeg synes at rollen som Elwood er en af Joaquin Phoenix' bedste.

Fed sort humor.

03/04-04In The Army Now
Anonym
De udstationerede amerikanske soldater i Tyskland keder sig, og får tiden til at gå med stoffer, druk, hor og tyverier. Imens er den kolde krig ved at nå til vejs ende.

Satirisk og tiltrængt amerikansk parodi af de ellers ofte egne glorificerede soldater. Desværre er det som om filmen ikke rigtigt kan finde det spor den skal gøre i. Skal den være en rendyrket uskyldig komedie, som den indeholder en anelse af, men ikke meget. En gang sort og umoralsk humor, eller et rent sarkastisk drama der bruger galgenhumor til at komme med kritik af egne rækker.

Det er som om den aldrig rigtigt bliver til nogen af delene, og det lykkes den heller ikke at blive det hele på en gang, i hvad der så kunne være blevet betegnet som en omgang vellykket væltet lokum.

Historien er løst fortalt, men ...

21/02-04Okay... så'n da.
Anonym
Jeg må indrømme jeg blev lidt skuffet.
Ikke rigtig sikker på hvad det var jeg syntes manglede, men den føltes bare aldrig helt så skarp, vittig, undergravende, morsom, cool etc etc... som man ku' forvente.
Bevares, der er da et par ganske sjove scener her og der, Joaquin er rigtig god (det lykkedes ham at få en til at sympatisere med en heroin dealer), og det er da også en behagelig afveksling til de sædvanlige flagwawer film, men så heller ikke mere.

Lej den en søndag eftermiddag.

14/02-04alt andet end moralw
Anonym
Satirisk (og destruktiv) sort komedie, der bringer mindelser om den eminente anti-krigsfilm Three Kings, uden dog at nå dens højder. Joaquin Phoenix er rigtig god som den dovne soldat, der keder sig så meget i efterkrigstiden, at han sælger stoffer på siden. Ligeledes er Ed Harris god som den lidt ynkelige basechef, som ikke har styr over tingene. Budskabet er let at overse, men der er mange sjove scener i filmen, og den udgiver sig ikke for at være mere end den er. Tidstypisk og lettere provokerende. Det er altså også herligt at se en film, der viser amerikanerne som nogle svin, i stedet for den evige soldaterheltedyrkelse de får på film.

16/09-03Spild af tid
Anonym
Det er længe siden jeg har været så skuffet.
Den er ikke vær at bruge penge på.

14/09-03vil du se en fed film se denne
Anonym
denne film er fed, denn film er sjov.
så fuck dig

29/08-03herligt!
Anonym
En dejlig sort film om skøre amerikanske soldater!! Fatter ikke hvad der sker for avisernes anmeldelere for dette her er en sand perle! En af den slags film man ikke slår vejen forbi så tit, men burde gøre det! Eneste lille minus er en lidt flad luuuuv story mellem Ray og sergentens datter!!!

18/08-03Buffalo Soldiers...
Anonym
Denne film blev indspillet for et par år siden, hvor efter den blev tilbageholdt og havde problemer med at finde distibution. Dette skyldtes primært dens noget kritiske syn på den amerikanske hær. Dog er det en satire, som jeg ser meget frem til.

Fakta

Medvirkende
Ray Elwood Joaquin Phoenix
Wallace Berman Ed Harris
Robert E. Lee Scott Glenn
Robyn Lee Anna Paquin
Lancaster Dean Stockwell
Mrs. Berman Elizabeth McGovern
Knoll Gabriel Mann
Saad Shiek Mahmud-Bey
Garcia Michael Pena
Hicks Glenn Fitzgerald
Bag kameraet
Instruktion Gregor Jordan
Produktion Rainer Grupe, Ariane Moody
Manuskript Eric Weiss, Nora Maccoby
Forlæg Robert O'Connor
Fotografi Oliver Stapleton
Klip Lee Smith
Scenografi Steven Jones-Evans
Musik David Holmes
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Sort komedie
Nøgleord Den kolde krig, Militærbase, Våbenhandel
Premieredatoer
Biograf 29.08.2003
Dvd 10.02.2004
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, USA, Storbritannien
Produktionsår 2001
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 3.550
Selskab Good Machine, Grosvenor Park Productions, Film Four International, Gorilla Entertainment, Odeon Film, Strange Fiction
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...