Station Agent (The Station Agent)

Finbar er dværg og har valgt at leve et liv som eneboer ude på det amerikanske bøh-land. Her møder han kunstneren Olivia og hot dog-sælgeren Joe, der begge ligesom ham har valgt ensomheden. De tre meget forskellige personligheder bliver efterhånden venner. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Drama, Komedie
Instruktør Thomas McCarthy
Medvirkende Peter Dinklage, Patricia Clarkson, Bobby Cannavale, Raven Goodwin
Spilletid 88 min.
Biopremiere 02.04.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"En inspirerende, tankevækkende og underspillet film med meget fine skuespilpræstationer."

Berlingske
"...et forfriskende originalt stykke varmhjertet minimalisme..."

Information
"Det lette touch, den bundne varme og de mange lunerige nuancer er guld værd i en historie, der let kunne være blevet emotinelt anmasende."

Ekstra Bladet
"...fine nuancer og komiske, groteske, dramatiske og bevægende scener..."

Filmland
"...en lille fin film."

Cinemazone
"Han [instruktøren] afslører sig ikke som en revolutionær filmskaber, men der er også brug for folk med varme og nære fortællinger på sinde..."

Brugere

11/12-05Det er ikke størrelsen!
Et vedkommende, velspillet, interessant og fredeligt amerikansk drama, for en gangs skyd uden sukkersøde, usandsynlige og irriterende øjeblikke. Her få vi serveret den ægte vare, men ikke uden sjove og søde momenter, men her ryster man bare ikke på hovedet, som man tit gør under amerikanske film, netop fordi det er lykkedes instruktøren at fortælle en ægte og troværdig historie om nogle ensomme mennesker, som bliver ført sammen af netop den triste årsag, ensomhed og tomhed i deres liv, og senere udvikler de et venskab. Det lyder umiddelbart som et forudsigeligt drama, og selvom man egentlig godt ved, hvem man skal holde med og hvor vores sympati er placeret, så er filmen stadig vedkommende, varm og meningsfuld.

The Station Agent er en meget stille film, men ikke et sekund kedelig, der...

24/10-05- Nydelse var ordet -
Bedst som amerikansk drama atter er røget ind i genbrug og trivialiteter, så dukker der en perle op som lyn fra en klar himmel.

”The Station Agent” hedder den, og den handler om en meget lille mand, der gør et meget stort indtryk. Det er fortællingen om et venskab, der knyttes tre mennesker imellem, og filmens forløb udgøres af vejen til dette venskab. Det er nemlig ikke kærlighed ved første blik, vi oplever. Vi møder nogle mennesker, der hver især kæmper med personlige problemer, og det resulterer i en stenet vej, der dog i sidste ende fører til et vidunderligt venskab, hvor filmen derigennem belyser modgiften for det ensomme menneske.

Filmen er en ægte feel good-film og bemærk venligst ordet ægte, da det er et ord, der er de fleste feel good-film fremmed. Det vi oplever her er æ...

05/01-05Intet menneske er en Ø…
Kort beskrevet handler The Station Agent om en lidt mut dværg der søger ensomheden i en nedlagt jernbanestation langt ude på landet. En ensomhed som hverken den lokale pølsemand, en kvindelig kunstner, en tyk skolepige eller stedets bibliotekar har i sinde at skænke ham. Lyder ikke umiddelbart særlig spændende, og slet ikke som noget der er værd at bygge en film over.

Det er ikke desto mindre hvad den debuterende instruktør Thomas McCarthy har gjort – og han har gjort det bragende godt. The Station Agent er simpelthen en lille perle af en film, der fortjener et stort publikum.

Filmens hovedperson, dværgen Finbar McBride (Peter Dinklage) arver den nedlagte stationsbygning i Newfoundland, New Jersey. I forventning om derude at finde fred og ro, og ikke mindst blive fri for nysgerrige...

13/07-04En stille film
Anonym
En stille film om ensomhed og at være anderledes. Den kan til tider være temmelig trist, men har skam også sine sjove sekvenser.

06/04-04Lille stor film
Anonym
Dette er en ganske speciel film, der er produceret uden for Hollywood, hvilket kan mærkes på den realistiske miljøskildring og de tre hovedrolleskuespillere, der rent faktisk LIGNER rigtige mennesker (i modsætning til alt for mange Hollywoodfilm, hvor de ligner Barbie-dukker).
De folk, der vil bemærke, at filmen ser kedelig og langtrukken ud, skal lige have denne med på vejen: Det er den ikke! Tvært imod er den aldeles humoristisk og velskrevet, og da den ikke varer over halvanden time, når den aldrig at blive langtrukken - alt, der er med, er nødvendigt for historien.
Kan klart anbefales.

03/04-04en perle
Anonym
Peter Dinklage (Living in Oblivion, Human Nature) spiller Fin - som har en stor kærlighed til tog - i alle størrelser. Han arver en forladt jernbanestation, da hans bedste ven (og partner i en modeltog butik) dør. Så Fin drager til Newfoundland, New Jersey for at gøre krav på sin arv. Togstationen ligger ude i det rene ingenting, og det behager ham. For Fin kan godt lide at være alene - og nyder stilheden i fulde drag. Men der går ikke lang tid før Fin bliver hivet ud af sin skal. Han danner langsomt små venskaber med et par lokale beboere, blandt dem den fraskilte billedkunstner Olivia (Patricia Clarkson) den evigt snakkede mobile snackbar bestyrer Joe (Bobby Cannavale). En sød lokal skolepige - Cleo (Raven Goodwin fra Lovely & Amazing) samt en gravid bibliotekar - Emily. Spillet meget...

22/03-04En sand fornøjelse
Anonym
Denne film rører virkelig en og får en til at tænke på, at man ikke skal skue hundene på hårene.

Personligt bliver jeg helt harm, når jeg ser en person, som er voldsom mod "et lille menneske" bare fordi personen er under normalhøjde.

Denne film er sjov, sørgelig og eftertænksom og det er rart at vide at Hollywood stadig kan lave den slags film.

Så absolut en fornøjelse at se.
5 stjerner til "Station Agent".

22/03-04En mægtig film!
Anonym
Jeg så filmen uden at ane hvad jeg gik ind til, men skal da lige love for, at jeg blev positivt overrasket!

Den er munter og eftertænksom, og det er dejligt for en gangs skyld, at se en amerikansk film hvor karaktererne ikke er penslet ud, men hvor der også er mulighed for at tænke lidt selv, og danne sig sine egne indtryk!

Absolut en seværdig film!

24/09-03drama i knæhøjde
Anonym
Hylende morsom!
medrivende og bevægende!

...men plottet og figurerne bliver der dog aldrig rigtig forløst i filmens slutning.

Fakta

Medvirkende
Finbar McBride Peter Dinklage
Olivia Harris Patricia Clarkson
Joe Oramas Bobby Cannavale
Cleo Raven Goodwin
Henry Styles Paul Benjamin
Emily Michelle Williams
Pige på bar Sarah E. Bolger
Bartender Maile Flanagan
Fru Kahn Ileen Getz
Danny Joe Lo Truglio
Bag kameraet
Instruktion Thomas McCarthy
Produktion Robert May, Mary Jane Skalski, Kathryn Tucker
Manuskript Thomas McCarthy
Fotografi Oliver Bokelberg
Klip Tom McArdle
Scenografi John Paino
Musik Stephen Trask
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Premieredatoer
Biograf 02.04.2004
Dvd 16.08.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2003
Spilletid 88 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 7.355
Selskab Next Wednesday Productions, SenArt Films
Biodistributør Angel/Scanbox

Se også...