Swimming Pool

Den engelske krimiforfatter Sarah Morton er træt af London og savner inspiration. Derfor takker hun gladeligt ja, da hendes forlægger tilbyder hende at bo i hans hus i Sydfrankrig. Alt tegner til et afslappende ophold indtil forlæggerens datter dukker op. Hun oser af livsglæde og sex. Og mindsanten om der ikke snart bliver begået et mord. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Drama, Krimi
Instruktør François Ozon
Medvirkende Charlotte Rampling, Ludivine Sagnier, Charles Dance, Marc Fayolle
Spilletid 103 min.
Biopremiere 25.12.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

François Ozon

(INSTRUKTØR)
Den kontroversielle franskmand François Ozon er født i Paris i 1967. Efter en række kortfilm, der er vist på utallige festivaller, debuterede han som spillefilmsinstruktør med den sorte komedie 'Sitcom' (1998). Året efter kom 'Les Amants Criminels', der er blevet beskrevet som en "soft-core homoseksuel S&M-fantasi baseret på Hans og Grete". Oz...

Anmeldere

Politiken
"Artige små overraskelser venter om hvert andet hjørne, og så gør det knivskarpt balancerede spil mellem en modigt satsende Charlotte Rampling og den sensationelt talentfulde Ludivine Sagnier 'Swimming Pool' til en sensuel solstrålehistorie midt i vinterkulden."

Berlingske
"I den altdominerende hovedrolle som Sarah Morton ses Charlotte Rampling, der om nogen kan give den som "kølig overflade, sydende indre"."

Jyllands-Posten
"'"Swimming Pool' er i bund og grund en thriller, delvist inspireret af salig Hitchcock. Men så er den altså også så meget andet, for Ozon er en legesyg herre, der ikke nøjes med at hoppe mellem genrerne. Hvis han samtidig kan dekonstruere dem, har han det tilsyneladende bedst."

Weekendavisen
"Charlotte Rampling er atter fremragende i en stilbevidst thriller af François Ozon."

Information
"Swimming Pool byder på sensuel, velspillet underholdning, men kløjes til sidst i sine mystifikationer."

B.T.
"Snart er man fascineret over scener fulde af katteagtig, sensuel dovenskab, snart irriteres man over et plot, der bliver mere og mere fladvandet."

Filmland
"Det ærgerlige ved filmen er at krimiplottet i sig selv er temmelig tyndbenet, ligesom filmens pointe måske er lidt banal, hvor smukt og interessant det end er at følge med undervejs."

Cinemazone
"Der er frihed til fortolkninger og en hel del tilsyneladende løse ender, man kan sidde og hygge sig med i mørket og lade sig hjemsøge af efterfølgende."

Brugere

12/02-06Swimming Pool, mystik, drama og thriller i én.
Hovedpersonen er forfatteren Sarah Morton og hun virker umiddelbart stærkt pessimistisk, eftersom hun udtrykker sig, sikkert uoverlagt og ubevidst, med en noget kynisk tilgang til livet, eller rettere andre mennesker generelt. Det er nu ikke den helt store overraskelseda det virker lidt som om at de fleste succes-forfattere nu om dage, enten lider af depresiv adfærd eller en irriterende selvglad attitude, rettere en form for stolthed, før eller siden.

Filmen ligger ud med en ret mystifiserende intro og fortsætter, forunderligt nok, i samme afdæmpede stil hele vejen igennem, det er både fascinerende og overbevisende.

Det skal også nævnes at der er flere humorfyldte indslag, det værende situationer mellem forlæggerens datter Julie og forfatteren Sarah Morton, godt afstemt med det t...

05/01-05Englænderne brillierer ikke...
...i denne film - da den er fransk (selvom de godt nok taler engelsk det meste af tiden).

Faktisk har jeg svært ved at forestille mig en engelsk instruktør ville være i stand til at lave en film, der som "Swimming Pool" oser af sensualitet og indestængte længsler.

Det er en glimrende film og den fortjener en langt bedre skæbne end den førsteplads på "DVD R2 - Bund 5" den har i øjeblikket.

For dem der godt kan lide film, hvor alt ikke bliver skåret ud i pap, og hvor der levnes plads til personlige fortolkninger og aktiv tankevirksomhed er der kun en ting at sige: Se "Swimming Pool"

...og så gør det jo heller ikke noget at Ludivine Sagnier beviser at hun er fransk films nye "sex killing" - ja, faktisk endnu mere end Bardot nogensinde var...

04/10-04syre
Anonym
Synd....det er en utroig velfortalt film og modsat Village virker slutningen overraskende og alligevel rigtigt , da det, især i tredje akt, begynder at blive syret. Fed film...den har den sjældne kvalitet at jeg sidder og nyder alt hvad jeg ser og hører..men....something isn't what it seems - og den holder filmen ud.
Jeg har hørt folk sige at de er vild med filmen indtil den (ret spidsfindigt) vender til sidst...hvilket ingen mening giver for mig. Uden twistet til sidst har vi....hvad? En drømmende, erotisk subjektiv historie hvor de relevante spillere pludselig dukker op omkring pølen og den unge datter synes at være en del af huset....og som slutter med at datteren slet ikke har været der??? nej nej nej....dette er for kendere, og filmen er næsten perfekt i sin konstruktion efter min ...

04/10-04bortset fra ...
Anonym
at Bubber jo (navnet taget i betragtning ikke helt overraskende) viser, at han ikke har forstået eller gidet prøve at forstå filmen.

02/10-04Du Bubber...
Anonym
...så er den heller ikke værre.

24/09-04zzzzzzzzz
Anonym
Sarah Morton (the writer who is staying at the house) finishes her book and brings it to her publisher. He does not like it, and we find out that the book is the story of the movie - she has made it all up. In the last scene, she meets his real daughter who is nothing like the image created in her story.
zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz zzzzzzzzz z...

20/04-04Dejlig engelsk karkterfilm
Anonym
Igen brillierer englænderne ved med stor humor om at fortælle om deres sjælsforladte damer, der har brug for at forsvinde fra det grå england ind i en anden verden, hvor de bliver opmærksomme på sig selv som seksuelle væsner. Et tema, der går igen i Picnic at Hanging Rock, Room with a View etc.
Swimming Pool kombinerer dog dette tema med et Agatha Christi twist, der gør, at denne film bliver i en klasse for sig trods det, at den spiller kraftigt på disse to traditioner.
Ludivine Sagnier spiller uovertruffent den sanselig amoureuse franske teenager Julie, ligesom Charlotte Rampling giver hende godt modspil som den stive englænder med den spirende seksualitet.
Alt i alt en rigtig god film.

26/03-04Fed Film
Anonym
Gå hjem og vug David Lynch!

10/02-04Bolsjer
Anonym
Sut mine bolsjer!..Den smager af sure franske opstød!

10/02-04Filmen skabes af slutningen
Anonym
*** MINI-SPOILER ***

Dette er en film, hvor jeg gennem hele filmen havde svært ved at forstå hovedpersonens [Charlotte Rampling som Sarah Morton] karakter.

Slutningen viser så, at vi her har været vidne til en forholdsvis stille og rolig film, der rummer mindst lige så mange lag som fx Memento og The Usual Suspects. Utrolig godt skruet sammen - med meget vide muligheder for fortolkning.Fakta

Medvirkende
Sarah Morton Charlotte Rampling
Julie Ludivine Sagnier
John Bosload Charles Dance
Marcel Marc Fayolle
Franck Jean-Marie Lamour
Marcels datter Mireille Mossé
Første mand Michel Fau
Anden mand Jean-Claude Lecas
Tjenerinde Emilie Gavois-Kahn
Gammel mand Erarde Forestali
Bag kameraet
Instruktion François Ozon
Produktion Olivier Delbosc, Marc Missonnier
Manuskript François Ozon, Emmanuèle Bernheim
Fotografi Yorick Le Saux
Klip Monica Coleman
Scenografi Wouter Zoon
Musik Philippe Rombi
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi
Undergenre Erotisk thriller
Nøgleord Forfatter, Skriveblokering
Premieredatoer
Biograf 25.12.2003
Dvd 09.08.2004
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, England
Produktionsår 2003
Spilletid 103 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 28.621
Selskab France 2 Cinéma (FR 2), Fidélité Productions, Canal+, Gimages 5, FOZ
Biodistributør Camera Film

Se også...


8 kvinder
2002
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Under Sandet
2000
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Angel
2007
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

5x2
2004
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Alt for hende
2008
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk