Regel nr. 1

Caroline har rækkehus og kæreste. Hendes søster Sara er single og sej. Da Carolines kæreste ikke kan holde sig på måtten, flytter hun ind til Sara, selvom de to egentlig ikke kan lide hinanden. Og så er det bare om at finde drømmefyren og meningen med livet. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Komedie
Instruktør Oliver Ussing
Medvirkende Susanne Juhász, Mira Wanting, Thomas Levin, Nicolas Bro
Spilletid 95 min.
Biopremiere 31.10.2003
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Oliver Ussing

(INSTRUKTØR)
Oliver Ussing fik sin spillefilmsdebut og en pæn succes med den romantiske komedie Regel nr. 1 (2003) med Mira Wanting og Susanne Juhász i hovedrollerne som to meget forskellige søstre. Inden han foldede sine talenter ud i fuld længde, signerede Ussing kortfilmene Heads We Go (1999), Ind fra højre (2000), Noget blåt og noget lånt (2002) og De...

Anmeldere

Politiken
"Summa summarum ender 'Regel Nr. 1' faktisk på trods af sin titel og sin spæde historie med at ligge ganske lunt i svinget som tidssvarende tidsfordriv."

Berlingske
"Tiltrukket af Sarah, forelsket i Caroline, en anelse øm i lattermusklerne og fyldt med forventninger til Oliver Ussings fortsatte karriere."

Jyllands-Posten
"...de romantiske scener er fade, mange scener er trukket for langt ud, og spillet er ofte utilfredsstillende..."

Weekendavisen
"...skriver ikke filmhistorie, men giver et sympatisk bud på en realistisk skildring af dagen og vejen..."

Information
"...fortæller sin enkle historie med en oprigtighed, som ligger kønt på linie med sin hovedperson."

Ekstra Bladet
"...for ordinær til for alvor at sætte varige spor."

B.T.
"...en triviel og ikke særlig morsom komedie..."

Filmland
"Det virker ikke som om at der er noget egentlig formål med filmen, udover at lege lidt løst og forsøgs komisk med tanken om at finde ægte kærlighed."

Cinemazone
"Flere scener virker ufærdige og gennemgående er der ikke meget flow over forestillingen."

Brugere

17/02-07En reel katastrofe
Endnu en grund til ikke at have TV, og endnu en grund til at danske film aldrig bliver lagt mærke til i udlandet.

Dette er filmen hvor der spørges i øst og snakkes i vest, jyder vs københavnere stilles op som ekstemt simplificeret, at stand-up komikere kunne gøre det bedre - dog meget sjovere.

Kan ikke finde ud af hvilken af de 2 talentløse hovedpersoner der er mest usympatisk/irriterende, men giv dem dog en rolle som underskurke i den nye Rambo film.

1. det rækker deres talent til, og bedst af alt:

2. Så dør de forhåbentligt på en sjov måde, 3 min inde i filmen.

18/04-05Ok
Anonym
Ok, sjov film i den lette genre. Er glad for at jeg ikke gik i biffen for at se den, men god underholdning til en søndag eftermiddag.

19/08-04Både og..
Anonym
Han hedder Nicolas Bro, ikke Christopher...det er, så vidt jeg ved, hans far...men ellers har du ret

13/06-04Komedie af den lette slags
Anonym
Lad os blot så det fast: Regel Nr. 1 er ikke nogen kommende klassiker og filmen sætter ikke nye standarter for danske komedier. Ikke desto mindre er filmen lun og sød og man morer sig fint undervejs - og bagefter er det meste glemt. Filmen er ude på at underholde - og missionen lykkes.

Desværre lever de 2 kvindelige hovedroller ikke helt op til forventningen. Den jydske, dumme og uvidende søster virker mildest talt parodieret og når hurtigt punktet hvor man tænker: "Nu er det nok". Det fortsætter desværre hele filmen igennem og man sidder tilbage med tanken om, hvorvidt dette var meningen eller der blot er tale om middelmodigt skuespil. Lidt bedre går det med Mia Wanting der virker en anelse mere naturlig som en snobbet København-tøs fra High Society. Men at disse to skulle forestille...

13/05-04For mange "Rigtige" Meninger
Anonym
Da den forsigtige og stille Caroline (Juhász) opdager at hendes samlever boller uden om, forlader hun ham og flytter for en tid ind hos sin fashionable søster (Wanting), der lever en sådan ”jeg vil være in” jetset tilværelse i København.

Forudsigeligt og moraliserende kærlighedsdrama, der tydeligt er produceret for billige penge (det er ikke af den grund at det er middelmådigt), hvilket ses i den upolerede billedstil filmen er holdt i, der giver historien en ægthed den ikke selv kan leve op til.

Allerede fra starten er det tydeligt, at den forvirrede Caroline, der virker så forsømt og sølle, er den der søger de ”ægte” værdier i livet i form af nærhed og kærlighed baseret på respekt og forståelse, og derfor er den af de to søstre der i sidste ende er den der lever det sande liv hv...

20/03-04Sjov
Anonym
Sjov film. Lidt længe om at komme i gang men så er den altså rigtig god.

13/02-04Omkring kvaliteten
Du beskriver på udmærket vis, hvilke titler Sandrew Metronome har haft en forståelig succes med. Men du ved vist ikke, hvad de så prakker os på af dårlige titler - og dem SKAL man så købe - hvis man vil have de få gode.

01/02-04Glimrende distributør
Anonym
Det er jo noget vrøvl. Kvaliteten af Sandrew Metronomes udvalg er mindst lige så høj som de konkurrerende distributører herhjemme. Jeg nævner i flæng Hero, The Last Samurai, Matchstick Men, Matrix-trilogien, Harry Potter-serien, Mystic River osv. Derudover er der specialudgivelserne som fx Matador og Kurosawa-sættene.

Oscarnomierede Lost in Translation har også badet i roser, selvom det ikke lige er min kop te. Og Regel nr. 1 er i øvrigt en fremragende ungdomskomedie.

01/02-04Sandrew Metronome
er eksperter i at levere dårlige film til det danske marked. Jeg har en videoforretning, og hver måned kommer der én af deres sælgere. Han præsenterer månedens topfilm. F.eks. Regel nr. 1...

Det er til dato ikke lykkedes os at indkøbe en af deres titler, som folk kan lide. Alle titler fra Sandrew Metronome stinker. De ser måske flotte nok ud i sælgerens øjne, men down to earth har SM ikke fattet, at der findes kvalitet og forskel på lort og roser. De sælger lort til høj pris og roser til galaktisk pris.

Derfor kan de ikke sælge film i større stil i Danmark længere. Den ene efter en anden af deres samarbejdspartnere springer fra på grund af deres dårlige udvælgelse af film.

Forestil dig en slagter, som sælger pepperoni-pølser, som smager af vingummi. Så har du Sandrew Metronomes ...

09/01-04Fedt
Anonym
Jeg synes også Will Smith spiller fedt i denne film

;)

...Fakta

Medvirkende
Caroline Susanne Juhász
Sarah Mira Wanting
Sebastian Thomas Levin
Palle Nicolas Bro
Michael Anders Valentinus Dam
John T Claes Bang
Sofie Kamilla Bech Holten
Patrick Ali Kazim
Mor Helle Karen-Lise Mynster
Johanne Lærke Winther Andersen
Bag kameraet
Instruktion Oliver Ussing
Produktion Søren Juul Petersen
Manuskript Morten Dragsted, Oliver Ussing
Fotografi Morten Søborg
Klip Nana Frank Møller
Scenografi Thomas Ravn
Musik Peter Albrechtsen
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 31.10.2003
Dvd 16.03.2004
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2003
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 59.888
Selskab Zeitgeist
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...