Høj pistolføring (The Naked Gun: From the Files of Police Squad!)

Den bøvede betjent Nordberg bliver fyldt med bly af narkohandlere. Hans partner, Frank Drebin, indleder et uortodokst opklaringsarbejde, der blandt meget andet involverer et snigmordsforsøg på selveste Dronning Elizabeth. © Scope

Produktionsår 1988
Genre Komedie
Instruktør David Zucker
Medvirkende Leslie Nielsen, Priscilla Presley, Ricardo Montalban, George Kennedy
Spilletid 85 min.
Biopremiere 07.04.1989
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brugere

31/01-13Stor humor
Marx brødrene ville have elsket den.

12/03-11Favorithumor!
Høj Pistolføring har en speciel form for humor, som bl.a. også kendes fra "Army of Darkness", som vist har et specielt navn/genre, som jeg dog ikke kan huske. Ikke desdo mindre, er denne humor klart min favorithumor og Høj Pistolføring er underholdende fra start til slut.
Så skal jeg bare have fat i 2 (og en halv)'eren, samt 3 (og en-trededel)'eren!
I filmen gør Leslie Nielsen (som har lidt danske rødder, i form af en dansk farfar) det fantastisk i hovedrollen! Desværre døde denne store skuespiller for nyligt...

30/11-10Leslie Nielsen 1926-2010
I søndags, 28. november, slap 84-årige Leslie Nielsen sin sidste vind. For at mindes den canadiske skuespiller og spoof-specialist har Bries Blog-O-Rama gravet i VHS-arkiverne og fundet et obskurt, men meget underholdende dokumentarprogram frem.

Titlen er "Laughing Matters", og jeg ved desværre ikke mere om programmet, end at TV 2 sendte det omkring 1993 under navnet "Helt til grin – med Leslie Nielsen". I udsendelsen præsenterer Leslie Nielsen "ti gyldne regler for filmkomik", som instruktøren bag "Høj pistolføring", David Zucker, redegør for i detaljer.

Du kan se mit sammendrag af "En tåbes guide til filmlystspil" her:

http://brianiskov.blogspot.com/...1926-2010.html

25/08-08F*** HVOR GRINER!
Denne komedie film er den sjoveste og mest gakkede film jeg har set til dato!
God humor hele vejen igennem....
Bingo! :D

06/01-08HAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hold kæft man, jeg var ved at kaste op af grin under hele filmen!
Især det der hvor Frank Drebin truer med en hårtørrer.
Den er f*cking sjov!
Verdens sjoverste film!

20/03-05Crazy Humor bedst!!!
Jeg kan simpelt hen ikke få nok af disse "Crazy Komediere" Leslie er kongen over dem alle!
Jeg ved ikke hvor jeg skal begynde, men jeg elsker den måde filmen er på fx. i film 2 når politiet gennemhuller huset ser man 2 David Crocket's med 1800'tals våben, og min ynglings: der hvor Nordberg sidder fast under bilen og slår skridtet rigtig rigtig rigtig hårdt! AV AV!!!!! jeg får herre ondt i nosserne hver gang jeg ser det!
Men også fedt er at de altid laver Parodi'er på andre film, som er rigtig skægt! SÅ alt i alt er det film som bare skal ses, for det gir et helt fantastisk grin!

18/03-05JORDENS BEDSTE KOMEDIE! 1
Det er første gang, at jeg faktisk ser en komedie, som er sjov 100% af tiden!

The Naked Gun er bare en fænomenal komediefilm! Aldrig har en film været så god, og så sjov på samme tid! Lislie Nielsen er ufattelig god i denne film! Han er hyle morsom! The Naked Gun, er fuld af små sjove scener, som for eks. når Frank Drebin(Leslie Nielsen) parkerer. Og afmærningen af stedet, hvor Nordberg havnede i vandet. Eller hvor Jane Spencer går ned af trappen, på den der skide Hollywood måde, kvinder bare tror, at de er så skide lækre/sexede og dejlige, og hun så bare falder.

Hvis man er en af de uheldige(jeg gentager: uheldige) der ikke har set The Naked Gun, så SKAL man bare se den! Det burde stå i Grundloven, at det skulle være et krav at man har set den!!!!!

07/03-05Den gamle James Bond!
Herlig komedie, som byder på mange festlige fyrværkerier, og vi har en Leslie Nielsen, som ses i en af hans bedste roller, måske hans allerbedste. Hans roller minder selvfølgelig meget om hinanden, de er næsten identiske engang imellem, men Nielsen er en herlig, charmerende og cool komiker, som man kun kan holde af – alt andet er vist sagt om denne komedie.

07/03-05Formidabel humor!!
Leslie Nielsen må vel nok anses for at være kongen indenfor ”spoof”-filmenes spegede univers og ”høj pistolføring”-serien som det endelige bevis herpå! Han har brilleret i film som gyserkomedien ”Count Dracula: Dead & Loving It!” og Bond-pastichen ”Spyhard”, hvor han cementerede sit komisk mesterlige talent, men allerede i film som bl.a. ”Høj Pistolføring” viste han hvor morsom åndssvag humor kan være! Filmen byder kort fortalt på utællelige hylende morsomme optrin og der tages tykt grin på de amerikanske politifilm og serier, og på vellykket vis er det lykkedes instruktøren at sætte sin fod på de latterlige situationer og ofte idiotiske indfald med en sådan fornem elegance at det faktisk på intet tidspunkt bliver for meget! David Zucker har på glimrende facon sat i scene, og selvom fil...

21/02-04God Genre Parodi
Anonym
Tåbelig politimand (Nielsen) efterforsker hvem der har skudt en af hans nære kollegaer (Simpson).

Lattervækkende og skidemorsom komedie, der gør grin med en masse typiske klicheer i amerikanske politifilm og serier, og stort set alt andet der kan gøres grin med i løbet af 85 minutter.

Gamle Nielsen ses i en af hans mest mindeværdige roller, i en vellykket genreparodi der kan stå på egne ben.

Fakta

Medvirkende
Frank Drebin Leslie Nielsen
Jane Spencer Priscilla Presley
Vincent Ludwig Ricardo Montalban
Ed Hocken George Kennedy
Nordberg O.J. Simpson
Wilma Nordberg Susan Beaubian
Barkley Nancy Marchand
Papshmir Raye Birk
Dronning Jeannette Charles
Bag kameraet
Instruktion David Zucker
Produktion Robert K. Weiss
Manuskript David Zucker, Jerry Zucker, Jim Abrahams, Pat Proft
Fotografi Robert M. Stevens
Klip Michael Jablow
Scenografi John J. Lloyd
Musik Ira Newborn
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Slapstick, Spoof
Nøgleord Baseball, Baseret på tv-serie, Lejemorder
Premieredatoer
Biograf 07.04.1989
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1988
Spilletid 85 min.
Solgte billetter 223.556
Selskab Paramount Pictures

Se også...