Terkel i knibe

Terkel går i 6. klasse, har krøller, bøjle på tænderne, en irriterende lillesøster og er lidt af en bangebuks. Hans liv bliver for alvor besværligt, da Fede Dorit spinger fra et vindue efter at Terkel har mobbet hende. © Scope

Produktionsår 2004
Instruktør Stefan Fjeldmark, Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjørn Christoffersen
Medvirkende Anders Matthesen
Spilletid 78 min.
Biopremiere 02.04.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anders Matthesen

Under navnet Anden har Anders Matthesen siden begyndelsen af 1990’erne markeret sig som en af de førende stand up-komikere på den danske scene. Karrieren fik en foreløbig kulmination med stand up-showet 'Hva’ snakker du om?', der spillede for fulde huse i Cirkusbygningen i København. Showet blev efterfølgende udgivet på dvd under den præcise ...

Anmeldere

Politiken
"Selv morede jeg mig kongeligt, men jeg er også hærdet hjemmefra, hvor den rå humor på 'Hva' Snakker Du Om' og 'Terkel i knibe' i årevis har været faste favoritter."

Berlingske
"...fræk og respektløs og politisk ukorrekt som bare pokker. Men den er altså også utrolig underholdende..."

Jyllands-Posten
"Trods prædikatet familiefilm henvender "Terkel" sig ikke til sarte sjæle, men kan man tåle mosten, er der dømt maksimalt mega-grineren."

Weekendavisen
"Hvis Matthesen ikke overdrev helt så vildt, og hvis ideerne ikke blev tyndslidt ved genbrug, kunne man kalde manden mildt genial."

Information
"Jeg morede mig kosteligt over 'Terkel i knibe' og er overbevist om, at andre voksne og store børn vil få meget ud af at se filmen..."

Ekstra Bladet
"...lavkomik på et ualmindeligt højt plan."

B.T.
"...den er meget morsom, mægtig musikalsk og pædagogisk på en fandenivoldsk rasmus modsat-facon."

Filmland
"Den store kvalitet...ligger istedet i filmens finurlige figurer og dens suveræne fornemmelse for sprog."

Cinemazone
"...udover animationerne har voksne ikke meget mere end et par hurtige grin at tage med dem for."

Brugere

17/08-08HAHAHAHAHAHA!
Anonym
Sæt dig ned eller du kommer til skade! Hovsa! Hej! Mit navn er Onkel Steuward og jeg har lige tævet Sten og Saki og Terkels far! Jeg er meget for film i min tanke mand! Min ynglings film er Terkel I Knibe der hvor jeg tæver Sten og Saki! HAHAHAHAHAHA! Så kan i lære det hundehovder og kom ikke tilbage forhelvede i smørklumper! Det var så det om mig! PS: Min ynglings sang er (Spørg om hjælp hvis du er i tvilv!)

02/09-07Årets (Klart) Hyggeligste (Misbrugs) Familliefilm
Jeg tror ikke største-delen her inde på Terkel I Knibes forum rigtig har fattet Anders "Anden" Matthesen pointe med denne Scoial Realistiske film. Nu går jeg selv i skole og kan godt genkende en del ting, og en del personer, for eksempel Sten og Sakki er utrolig godt lavet, er så har vi jo Terkel der vælger at give bolden viderere og mobbe klassen tykke pige, "Fede Dorit. Terkel I Knibe er så meget andet en en voldelig komedie, den er virkelig vel gennemtænkt lavet. Perle af en film, Jeg er utrolig skuffet over de fleste brugeres total misforstået analyser, nej nej nej.

22/06-07Ikke Min Kop Te
En film som jeg ikke kunne se det vildt sjove i.. men måske fordi det ikke er min filmtype. Ikke en film for mindreårige.

14/01-07hyggelig men oså latterlig film.
terkel i knibe er ikke blevet den store succes i mine øjne. det lykkedes dog for filmen at frembringe et smil på mine læber en gang og det er de to scener hvor der lånes lidt fra friday 13th og motorsavsmasserkren. Men ellers er den skide dårlig som normal film. det er dog en hyggelig og god nok Familie Film og det er kun på grund af de to ting at den lige præcis får 2 stjerner.

07/01-07Syg humor
Havde lånt filmen, da alle sagde ihh den var så grineren, hvorfor spurgte jeg, jo fordi man ikke skal tænke over den, hvad er ideen så med at se den?

Der er lånt fra gamle gysere fredag d. 13, motorsavmasakren osv. ingen originalitet. Det handler som altid bare om at folk skal komme til skade, dø eller se blod. Hvad fanden er der så sjovt i det? Hvorfor kan man ikke lave noget normalt istedet for noget så plat og useriøst at det er lige til at smide ud af skraldespanden

05/01-07"Du ved aldrig hvornår man får brug for et jernrør... Terkel"
En dansk film som er noget så sjælden af sin slags, hvis ikke en enér, fik mig til at nærmest få mavekramper af bar latter...

04/02-06cool
den er da cool nok, lidt mærkelig, men utrolig sjóv og mange gode detaljer

03/02-06Herre skæg man!!
Anonym
Elsker simpelthen den film! Den er virkelig genial synes jeg. Kan ikke holde op med at grine når jeg ser den. Anden er og bliver genial! Altid!

30/10-05i think-.. 1
Anonym
jeg synes bare den er total cool der vildern.
har aldrig set en bedre film end denne coole hvis jeg skal sige det rent ud..
so come an fuck me in my big fat ass i would like that im gay.

02/09-05Liiidt for meget. 1
Så den til Zulu-sommerbio.

Jeg er ikke så til sådan nogle film. Synes egentlig det er plat, men den var da sjov nok at se imens man laver noget andet og så ellers bare lytte til nogle af alle de jokes der kommer som perler på snor, og så bare ha' det sjovt med dem.
Imponerende af Anders Matthesen.
2 stjerner for filmen og 1 for Anders og hans mange stemmer.Fakta

Medvirkende
Saki (stemme) Anders Matthesen
Bag kameraet
Instruktion Stefan Fjeldmark, Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjørn Christoffersen
Produktion Thomas Heinesen, Trine Heidegaard
Manuskript Mette Heeno
Forlæg Anders Matthesen
Musik Bossy Bo
Genrer og relationer
Undergenre Animation
Nøgleord Mobning
Premieredatoer
Biograf 02.04.2004
Dvd 06.10.2004
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2004
Spilletid 78 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 375.973 (#189)
Selskab Nordisk Film, A-Film
Biodistributør Nordisk Film
Priser Robert 2005, Årets børne- og familiefilm

Se også...