Chasing Amy

Holden og Blanky laver tegneserier og bor sammen. De to drengerøve har stor succes med serien "Bluntman og Chronic", der løseligt er baseret på deres venner. En dag møder Holden lesbiske Alyssa og deres venskab får efterhånden en mere fysik karakter. Det synes Blanky ikke om, så han begynder at grave i Alyssa fortid. © Scope

Produktionsår 1997
Genre Komedie
Instruktør Kevin Smith
Medvirkende Ben Affleck, Joey Lauren Adams, Jason Lee, Dwight Ewell
Spilletid 111 min.
Biopremiere
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ben Affleck

Benjamin Geza Affleck instruerede i 1993 kortfilmen 'I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meathook, and Now I Have a Three-Picture Deal at Disney'. Fire år senere vandt han sammen med kammeraten Matt Damon en Oscar for manuskriptet til 'Good Will Hunting'. Det illustrerer udviklingen i Afflecks karriere fra talentfuld nobody til en af Holllywo...

Brugere

19/01-05Enig
Jeg er ganske enig med dig, Emil. Der er nogle gode ting i filmen (især for tegneserienørder, som er en gruppe jeg hører til!), men den falder også tilbage på malplacerede smagløse jokes, ligesom i øvrigt de fleste af Smith's film - jeg kan virkelig ikke udstå ham Jay!

Smith er en drengerøv som laver de film han selv og hans kammarater godt kan lide, og det har han efter min mening fået langt mere (både kritisk og kommerciel) succes med end han fortjener. Den eneste af han film, jeg vil kalde god er Dogma, og selv den har en del usmagelige elementer (såsom tilstedeværlsen af Jay).

18/01-05- Synd og skam -
Amerikanske Kevin Smith har ikke just holdt kursen efter den begavede debut ”Clerks”. Den tyndbenede ”Mallrats” skuffede fælt, og desværre må det siges, at hans tredje film heller ikke vækker begejstring.

Smith er fortsat lokalpatriot, og også denne gang er hans karakterer fra hjembyen New Jersey. Denne gang fokuseres der dog mere på selve karaktererne, end på det miljø de lever i, og det er ikke et dårligt træk af Smith, da han her har lavet en kærlighedskomedie med to karakterer, der sagtens kan tåle at være i fokus. Et skønt par hvis historie i den grad er lykkedes at gøre interessant, først og fremmest fordi deres forhold er skildret på en oprigtigt og ofte meget smuk måde.

Desværre kan skuespillet ikke yde karaktererne retfærdighed. Affleck er vanen tro kedelig i sit spil og J...

05/01-05Utraditionel kærlighedskomedie
I mine øjne Kevins Smith´s bedste film. Til trods for at han stadig holder sig indenfor komikkens rammer, så er der et budskab i denne film og nogle vil måske endda finde den ganske lærerig.

Jeg vil ikke komme for meget ind på handlingen, da det måske vil kunne ødelægge noget af fornøjelsen ved at se denne film. Lad os bare sig, at det er en anderledes kærlighedshistorie vi her er vidne til og historien er ikke bygget op omring de samme klichéer, som en normal kærlighedskomedie. (hvilket jeg allerede har nævnt i et tidligere indlæg).

Det er den bedste indenfor sin genre efter min mening.
Med en masse mindeværdige replikker og scener.

Selvom jeg ikke er den største Affleck fan, så er han helt udholdelig i denne her.

Pigen med en stemme der får en til at tænke på Jennifer Til...

05/01-05sandman
Jo, men det er Kevin Smith heldigvis ikke og jeg anser det for at være en Kevin Smith film. Ikke en Ben Affleck film.
Ellers skulle "Donnie Darko" også kaldes for en Patrick Swayze film, fordi han medvirker.

Det er ikke en traditionel Affleck-meets-girl movie. Den har meget mere at byde på end det. Stol på mig Sand-o-wich. Se den. You´ll be surprised. ;o) (Og se så for helvede at få lejet "Donnie Darko". *G*)

05/01-05Don
Flot indlæg. Jeg var nu kun 24 da jeg så den i 1997 *G*.

Spoilers:// Scenen hvor Lee og Adams sidder og sammenligner ar på baren, er en vildt komisk scene, som får mig til at tænke på scenen i Jaws.

I det hele taget er alle scenerne med Jason Lee mindeværdige men jeg kan rigtig godt lide scenen, hvor han beskriver Afflecks situation, ved at tegne 4 figurer i et lyskryds for ham. Genialt.

En fantastisk film og det er ærgerligt, at den ikke er kommet på DVD herhjemme og kun lejevideo. Heldigvis var den udgivet i England.

03/06-04undervurderet og overset
Anonym
Da jeg for nogle år siden så Kevin Smiths debutfilm, Clerks, fandt jeg både instruktøren og filmen dybt fascinerende. Clerks var en ultra lowbugdet independent-film, der hurtig fandt sit publikum og fik kultstatus. Den følgende Mallrats skuffede mig på nærmest alle måder, og jeg frygtede, at Smith måske kun var et one-hit-wonder. Mine spekulationer blev manet fuldstændig i jorden efter jeg havde set Chasing Amy, som er, som Force også siger, det bedste romantiske komediedrama, der nogensinde er blevet lavet. Og alt respekt og ære må gå til Smith, der har konstrueret en særegen og helt unik komedie, der simpelthen er tidløs.

Historien er forholdsvis konventionel, det er den dramaturgiske struktur og den velklingede og intelligente dialog, der gør filmen mindeværdig. I disse homofobiske...

02/06-04helt ærligt, forcey
Anonym
en Ben Affleck-film ...

Er han ikke kendt som alle stormagasinekspeditricers helt ?

Fakta

Medvirkende
Holden McNeil Ben Affleck
Alyssa Jones Joey Lauren Adams
Banky Edwards Jason Lee
Hooper X Dwight Ewell
Jay Jason Mewes
Silent Bob Kevin Smith
Fan Ethan Suplee
Dreng Casey Affleck
Sanger Guinevere Turner
Bag kameraet
Instruktion Kevin Smith
Produktion Kevin Smith, Scott Mosier
Manuskript Kevin Smith
Fotografi David Klein
Klip Scott Mosier, Kevin Smith
Scenografi Robert Holtzman
Musik David Pirner
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romance, Romantisk komedie, Sexkomedie
Nøgleord Forfatter, Homoseksuel, Tegneserie
Premieredatoer
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1997
Spilletid 111 min.
Selskab View Askew Productions

Se også...