Jeg er ikke bange (Io Non Ho Paura)

En dag da 10-årige Michele er ude at lege alene, opdager han tilfældigvis Filippo, der sidder lænket fast nede i bunden af et hul i jorden. I nærheden ser han også en skummel mand. Pludselig er den italienske sommer ikke så sorgløs og da Michele fortæller om sin oplevelse til sine forældre, råder de ham til at glemme det hele. Men det kan Michele ikke. © Scope

Produktionsår 2003
Genre Drama, Thriller
Instruktør Gabriele Salvatores
Medvirkende Giuseppe Cristiano, Mattia Di Pierro, Giorgio Careccia, Diego Abatantuono
Spilletid 110 min.
Biopremiere 20.08.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"...alligevel en ekstraordinær og stærkt seværdig beretning om, hvordan sagesløse børn bliver vidner til - og offer for - de voksnes forbrydelse..."

Jyllands-Posten
"Der er fine øjeblikke af stor ømhed i samspillet mellem Michele og hans lillesøster og deres mor, og der er smukke landskaber, men det kniber altså med de underholdende momenter."

Weekendavisen
"Er man til høj italiensk billedopera, vil man nyde filmens dvælende passager. Mindre overbevisende er skildringen af det spirende venskab mellem Michele og drengen i mørket."

Information
"...virkelig helstøbt i ganske sjælden grad, med en spændstig klipning, fantasifuld fotografering og en ekstrem præcition i alle detaljer."

Ekstra Bladet
"...en sjældent sanselig og ekstremt fysisk oplevelse, man ikke sådan slipper med det samme."

B.T.
"...et fint og tæt lille drama om børns verden..."

Filmland
"Sjældent er overgangen mellem barndommen og voksenlivet blevet beskrevet så håndgribeligt og konkret."

Cinemazone
"Det er lykkedes instruktøren at genskabe bardommens trylleri, fantasiverden og farer præcist og oprigtigt og uden den fjerneste brug af de klichéer..."

Brugere

26/09-06Moral contra frygt i børnehøjde
Vi er et sted i Italien langt ude på bøhlandet sidst i 70erne, hvor landets svar på "white trash" har ladet sig overtale af en suspekt milaneser (dén slags med hawaiiskjorte, cigar og tonede briller) til at skjule et kidnappet barn.
Alt dette er imidlertid alene noget, vi kun langsomt erfarer, efterhånden som drengen Michele begynder at lægge tingene sammen inde i sit hovede efter at ha' fundet den bortførte dreng (afkræftet men i live) på bunden af en gammel brønd ved et tilfælde.
Hurtigt får han grund til at mistænke sine forældre for at være med i projektet - i sig selv en grum opdagelse. Og dernæst er det jo ikke let at holde sin viden skjult. Slet ikke når man heller ikke ved, hvem man kan stole på i den lille landsby.

Med unge Giuseppe Cristiano i en bemærkelsesværdigt overbev...

27/06-05Da Uskylden Ødelægges
I et afsides liggende område i Italien opdager drengen Michele (Cristiano) et hul i jorden, hvor en anden jævnaldrende dreng (Pierro) er lænket fast.

Den eneste anden film jeg har set af den italienske instruktør Salvatores, er den elendige ”Nirvana” og i forhold til den, er ”Io Non Ho Paura/Jeg Er Ikke Bange” er glædelig overraskelse og et fint lille drama, om en uhyggelig forbrydelse set igennem en barns øjne og forståelse (eller indlysende manglen på samme).

Filmen hører til den stille slags, uden den store dramatik på overfladen, men nedenunder gemmer sig en alvorlig historie om hvordan voksne mennesker i deres grådighed og misforstået selvoptagethed, er med til at ødelægge uskylden og glæden hos et barn og i sidste ende dermed også ødelægger barnet og skade det for livstid. ...

09/02-05Peter
Anonym
Godt så.

Nu så jeg faktisk, at den fik premiere på Canal+ i løbet af ugen. Så sparer jeg penge på at leje den.

05/01-05Spørgsmål 2
Jeg så traileren til denne film og den vækkede min nysgerrighed. Jeg havde tænkt mig at bestille den på DVD, men læste på IMDB at selvom det var en god film, så var det højst sandsynligt ikke var en film, som man ville have lyst til at se mere end én gang.

Til jer der har set den: Er den værd at have i sin samling eller bør jeg vente til jeg kan leje den??

28/09-04Fed film
Anonym
Dejlig film i bedste italienske stil. De italienere kan et eller andet, som danske filmskabere ikke rigtigt kan. Det handler om billeder, farver, mennesker. tænk bare på Fellini.

02/09-04kedelig...
Anonym
Var ved at falde i søvn flere gange...GAAAB!!!!

30/08-04Flot billedsprog
Anonym
hvad snakker du om... skodfilm?? Det er en vildt flot film og med en spændende handling, der skaber dyster kontrast til de smukke billedlandskaber, filmen udspiller sig i. Det er den bedste italienske film i flere år!

30/08-04...det er jeg heller ikke...!
Anonym
Skodfilm...

Fakta

Medvirkende
Michele Giuseppe Cristiano
Filippo Mattia Di Pierro
Felice Giorgio Careccia
Sergio Diego Abatantuono
Pino Dino Abbrescia
Anna Aitana Sánchez-Gijón
Remo Fabio Antonacci
Salvatore Stefano Biase
Michele Giuseppe Bocchino
Barbara Adriana Conserva
Bag kameraet
Instruktion Gabriele Salvatores
Produktion Marco Chimenz, Giovanni Stabilini, Maurizio Totti, Riccardo Tozzi
Manuskript Niccolò Ammaniti, Francesca Marciano
Forlæg Niccolò Ammaniti
Fotografi Italo Petriccione
Klip Massimo Fiocchi
Scenografi Giancarlo Basili
Musik Ezio Bosso, Pepo Scherman
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Premieredatoer
Biograf 20.08.2004
Øvrige oplysninger
Land Spanien, England, Italien
Produktionsår 2003
Spilletid 110 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 3.134
Selskab Medusa Produzione, Colorado Film Production
Biodistributør Miracle Film

Se også...