Anchorman (Anchorman: The Legend of Ron Burgandy)

I 70'ernes San Diego er Ron Burgundy den hotteste nyhedsoplæser på tv. Alt går godt, indtil den ambitiøse Veronica bliver ansat for at dække den 'kvindelige' og - underforstået - useriøse vinkel. Det er Veronica på ingen måde tilfreds med, så hun går efter efter Rons stilling. Ikke overraskende kommer de to hurtigt i totterne på hinanden, og ingen af dem skyer nogen midler. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Komedie
Instruktør Adam McKay
Medvirkende Will Ferrell, Christina Applegate, Paul Rudd, Steve Carell
Spilletid 91 min.
Biopremiere 05.11.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Will Ferrell

John Wiliam Ferrell blev en del af den amerikanske comedy-institution 'Saturday Night Live' (1975-) i 1995 og har siden været flittig som skuespiller – og lejlighedsvis manuskriptforfatter - i det komiske rollefag. Efter en række mindeværdige biroller, fik han sit endelige gennembrud med hovedrollen i familiekomedien 'Elf' (2003). Ferrell ble...

Anmeldere

Politiken
"Undervejs - og der er langt - har man ud over den skønne Christina Applegate ikke meget andet end Steve Carrells snotdumme ekko af en vejrmand..."

Berlingske
"Filmen har én god, absurd scene...men den er ikke nok til at redde resten af pinlighederne."

Jyllands-Posten
"...komedien indeholder langt flere forbiere end pletskud..."

Information
"...ørkenvandring gennem det umorsomme optrin efter det andet."

Ekstra Bladet
"...er uden satirisk ide og bid. Den er bare usædvanlig dum."

B.T.
"...let og hyggelig underholdning."

Filmland
"...det er befriende at se en komedie, der kender sin genre og tager den alvorligt."

Cinemazone
"Kombinationen af overdreven vulgaritet og bizar surrealisme er Adam Sandler og især Ben Stiller langt bedre til at håndtere..."

Brugere

19/03-06Jazzfløjten i ærmet
For tiden regerer en gruppe komikere komedieverden i Hollywood med en form for komedie, der er baseret på en kærlig overdrivelse af klichéer. Will Ferrel, Vince Vaughn, Steve Carrel, Ben Stiller, Owen Wilson, og mange flere optræder ofte i hinandens film, der ofte har samme vanvittige og samtidig lune træk.

I denne film går det ud over mandehørm i 70'erne, hvor tv-værten Ron Burgundy (Will Ferrel) og sit team af nyhedsreportere ikke ved hvad de skal stille op, da en ung og intelligent kvinde ansættes på stationen med det formål at sidde i værtstolen. Ron Burgundy er ikke direkte en led stodder, da han ikke kan se hende som andet end et sexobjekt. Han er blot en meget, meget forkælet og tungnem stodder.

Først forsøger alle i teamet at rave på hende eller at samle hende op med de v...

13/09-05HAHA!!!
Anonym
Den er godt nok sjov!!

"I believe that diversity is an old, wooden ship used in the civil war era"

HAAH

03/07-05grineflip
Anonym
jeg kan ikke sige så meget andet end:

Den sjoveste film jeg længe har set

06/05-05©Vellykket komedie©
Will Ferrel er i sit es i denne film, som tager tykt pis på de amerikanske tv-stationer i 70´erne og generelt på amerikansk kultur.
Derudover tages der tykt pis på mange af de kliché scener, som man er vant til fra amerikanske film og som man har set om og om igen i diverse film.

Denne film starter stille og roligt ud, men bliver sjovere og sjovere som den skrider frem og samspillet mellem Ferrell og Applegate fungerer upåklageligt. De får desuden selskab af en masse (de fleste ukreditterede) komikere og skuespillere, som har det med at gå igen i hinandens film. Nemlig Jack Black, Vince Vaughn, Luke Wilson, Ben Stiller og så gæsteoptræder selveste Tim Robbins også i en lille men hylende grinagtig rolle.
Der mangler faktisk kun Luke´s bror Owen Wilson for at hele holdet var samlet.
...

14/01-05Kanon sjov film
Anonym
Hold op hvor er det lang tid siden jeg har grinet så meget, knald hamrende sjov film i linie med starsky & Hutch, glæder mig vildt til at den kommer på DVD.
For den er et must i samlingen

08/01-05Gamle tumper!
Anonym
Efter min mening er dette en af de sjoveste komedier nogensinde lavet! I samme still som Zoolander og Dodgeball, var jeg ved at dø af grin hele vejen.

Hvad er det for nogle nisser der sider og anmelder film?! Fatter de keine?! Hvordan fanden kan man sammeligne Ben Stiller og Adam Sandlers humor? Det er jo overhovedet ikke samme stil, i modsætningen til Ben Stiller sammenlignet med Will Ferrell! Det er samme stil!

Men dette er et mesterværk indefor den genre...

20/12-04stol på filmland!
Anonym
jeg må give filmland ret! det her er en virklig sjov film! Will farrell er hylende morsom, og dem der ikke synes den er sjov, har jeg mistænkt for at være de samme der ser bridget jones dagbog, dum dummere og gnavne gamle mænd igen og igen... kort sagt: den her film stikker alle andre komedier der kan støves op! i hvert fald i denne genre indenfor komedier. information siger (mon ikke det er deres pligt at svine denne slags film til?): ørkenvandring gennem det umorsomme optrin efter det andet..
jeg er dybt uenig! jeg skreg af grin gennem hele filmen! ikke mindst i tværfløjtescenen! jeg kan kun finde frem til én scene der var under niveau, nemlig da ron burgundy smider en sandwich i hovedet af jack black. men han redder den scene i telefonboksen!det er årtusindets filmgråd!!!

18/12-04Hvorfor !
Anonym
Nu kræver det jo ikke nogen specielt
høj IQ at overskue amerikansk "kultur"
Men mugsvamp er jo også kultur...

Jeg skred ganske enkelt efter 25 minutter !

Spild af tid og penge...

08/11-04Mega sjov!
Anonym
Usandsynlig morsom men meget indforstået (godt ramt, for en gangs skyld, FilmLand) komedie med Will Farrell fro Saturday Night Live.
Jeg har faktisk kun oplevet at grine mere da jeg læste Urbans negative anmeldelse af filmen. Den kvindelige anmelder har tilsyneladende slet ikke havde fattet Ron Burgundy. Han er en nar, skidespræller, idiot og det ved filmen godt - men opdager man det ikke flyver filmen lige hen over hovedet på en og bliver en feminists' mareridt.

Ron's helt ekstreme dumheder og gale optrin udfordrer lattermusklerne og jo længere du kommer ind i filmen, jo mindre skal der til du griner, fordi karaktererne simpelthen er gak i låget og spillet af fantastiske komikere.

Vil nok ikke blive forsået af fedladne danskere med stuetemperaturs IQ og manglende indblik i USAs k...

07/11-04Man tror det er løgn...
Anonym
Sjældent makværk!Fakta

Medvirkende
Ron Burgundy Will Ferrell
Veronica Corningstone Christina Applegate
Brian Fantana Paul Rudd
Brick Tamland Steve Carell
Champ Kind David Koechner
Ed Harken Fred Willard
Garth Holliday Chris Parnell
Helen Kathryn Hahn
Tino Fred Armisen
Scotty Seth Rogen
Bartender Danny Trejo
Wes Mantooth Vince Vaughn
Steve Graff Jack Black
Arturo Mendes Ben Stiller
Frank Vitchard Luke Wilson
Bag kameraet
Instruktion Adam McKay
Produktion Judd Apatow
Manuskript Adam McKay, Will Ferrell
Fotografi Thomas E. Ackerman
Klip Brent White
Scenografi Clayton Hartley
Musik Alex Wurman
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Arbejdspladskomedie, Mediesatire
Nøgleord sexchikane, TV, TV-vært
Relaterede film Anchorman 2: Fortsat flimmer på skærmen
Premieredatoer
Biograf 05.11.2004
Dvd 20.04.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 91 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 928
Selskab DreamWorks
Biodistributør United International Pictures

Se også...