After the Sunset

Efter et sidste vellykket kup trækker mestertyven Max sig tilbage for at udleve alle forbryderes drøm på en eksotisk tropeø med hvide strande, dejlige damer og en fed bankbog. Desværre følger hans arvefjende FBI-agenten Stan med til øen som en slange i paradis, og forsøger en sidste gang at sætte Max bag tremmer. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Adventure, Komedie
Instruktør Brett Ratner
Medvirkende Pierce Brosnan, Salma Hayek, Woody Harrelson, Don Cheadle
Spilletid 97 min.
Biopremiere 03.12.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Pierce Brosnan

Irske Pierce Brosnan blev i 1987 kendt som tv-skuespilleren, der var blevet den nye James Bond, hvis det ikke var fordi han havde kontrakt med tv-serien 'Remington Steele' (1982-87) Efter 'Remington Steele' og miniserien 'Noble House' optrådte han i en række mestendels uopsigtsvækkende biograffilm, hvoraf kun 'Mrs. Doubtfire' (1993) blev en eg...

Anmeldere

Politiken
"...desværre er både filmens actionscener og især romantikken så rutinepræget, at vi skyller i land på den paradisiske strand som absolut middelmådige badegæster."

Berlingske
"Der er ikke tale om nogen stor film, men på en lettere rutine-præget facon er den vel-turneret."

Jyllands-Posten
"...der mangler originale ideer i manuskriptet, der mangler overrumplende ideer i instruktionen, og der mangler for det meste friskhed i spillet..."

Weekendavisen
"TUNG i trækket, lang i spyttet, gammeldags som en fedtholdig egnsret."

Information
"...går helt galt i byen med en mislykket blanding af kupfilm og romantisk komedie."

Ekstra Bladet
"...her er ingen vittigheder, man ikke har grinet af før..."

B.T.
"...satser...for meget på det hyggelige i form af kemien imellem de fine skuespillere..."

Filmland
"Hvis man har set nogle kup-film i forvejen, så bliver man hurtigt træt af den."

Cinemazone
"...en vaskeægte overskudsproduktion, afviklet mellem større og vigtigere film og samtidig en fin ferietur for samtlige medvirkende."

Brugere

31/07-07Krydstogt-reklame
Gad vide, hvor meget Bahamas' turistråd og Seven Seas Cruises har betalt for denne film? Den er i hvert fald én lang reklame for caribiske ferieoplevelser. Der er sågar indlagt sekvenser med flere forskellige fritidsaktiviteter, som ikke har noget logisk formål i filmen. Til gengæld løber Salma Hayek hele tiden halvnøgen rundt i reklamen.

Den såkaldte film handler om et juveltyvepar - Hayek og Pierce Brosnan - som egentlig har trukket sig tilbage, men bliver trukket ind i et sidste kup af en stædig FBI-agent (Woody Harrelson) og den lokale mafiaboss (Don Cheadle). Det handler om en megadiamant, som tilfældigvis befinder sig på et Seven Seas-skib.

Det kommer der da nogle meget festlige kupsekvenser ud af, men bortset fra det er "After the Sunset" fyldt med alt for meget pseudo-livsf...

28/02-07En wannabe-film
Jeg elsker kupfilm, og film som Ocean's Eleven og Ocean's Twelve, hører da også til på listen over mine yndlings film. Men da jeg købte After the Sunset, troede jeg at jeg skulle hjem og se en god film, men det blev der aldrig noget af.

Pierce Brosnan spiller den pensionerede mestertyv/juveltyv Max Burdette, og dette gør han så ucharmerende, at det er til at brække sig over. Heller ikke to glimrende skuespillere som Salma Hayek og Don Cheadle leverer noget der ligner kvalitet til filmen, og filmen ender som en rigtig, rigtig dårlig film! en wannabe Ocean's Eleven...

30/07-05God underholdning
Anonym
Filmen er let fordøjelig og kræver ikke de store fordybelser, men indenfor genren er den god underholdning i stil med "Thomas Crown affair".

28/07-05Afslappet Tidsspilde
Diamant-tyven Max (Brosnan) og hans kæreste (Hayek) trækker sig efter endnu et vellykket kup, tilbage til en tropeø, for at leve af deres penge. Hun vil giftes og slå sig til ro, ikke flere forbrydelser, men han kan ikke dy sig for lige endnu engang at skulle bevise at han kan. Imens prøver FBI agenten Stan (Harrelson) desperat at få Max i fælden.

Der er kommet mange kup-film de senere år, anført af Steven Soderbergh’s fremragende remake af ”Ocean’s Eleven” og ”After The Sunset” er endnu en af slagsen, tilsat lidt kærlighedsdrama og romantisk komedie, i den meget lette og luftige ende, hvor ambitionerne ikke har eller kan have været alt for store.

Instruktør Ratner, der en af den slags små instruktører der kan få en film til at se nydelig ud, men uden at de indeholder for fem øre...

22/06-05langtruken
Anonym
den er underholdende...men det er ikke nok

12/06-05Hyggekomedie for Brosnan og Co
Filmen var noget af en skuffelse, da forfilmen havde lagt op til en film a'la Oceans Eleven, Lokkeduen eller lign.

Men nej...............istedet er det en hyggelig komedie, hvor Mr. Brosnan og Co. spiller meget rutinepræget - desværre.

Så den på DVD og det var så også rigeligt - spild ikke dine penge på at se den i biffen.

09/06-05skabelonskåret underholdning
Kupfilm-renæssancen (der blev katalyseret af Soderberghs legesyge og fremragende Ocean’s Eleven) fortsætter med Brett Ratners uskyldige og bundforudsigelige After the Sunset, der er så kunstlet og uprætentiøs (læs: uanstødelig), at filmen er svært at hade. Ratner har tidligere begået sig i diverse genre med et stabilt, om end noget uophidsende resultat til følge (personligt overvurderede jeg Red Dragon), og After the Sunset tilhører denne stilsikre kategori. Der er noget herligt befriende over Ratners under-ambitiøse indfaldsvinkel til projektet, og filmen må siges at være uforpligtende eskapisme, når det er allermest tanketomt.

After the Sunset er en overraskende stjernebesat film, men det er nok mere udsigten til at par måneders ferie på en i sandhed drømmeagtig ø, der har tiltrukke...

11/02-05Commercial all the way
Anonym
Det her er den vildeste product placement-film, jeg nogensinde har set. Den må være finansieret af Bahamas' turistråd og Seven Seas Cruises, for det er jo én lang reklame for caribiske ferieoplevelser. Der er sågar indlagt sekvenser med forskellige friluftsaktiviteter, hvis roller i handlingen er papirstynde.

Derudover er manuskriptet hullet, usjovt og fyldt med utroværdige karakterer.

Men der er mange pæne billeder fra Bahamas. Det er også et rigtig rart sted.

22/01-05Biografbilletten værd
Selvom det ikke er stor kunst, er After The Sunset en udmærket røverkomedie med mange gode detaljer og en velafrundet historie. Masser af eksotiske steder, to skønne kvinder, og skuespillere der kan deres kram. Der er en god, veloplagt stemning i filmen, selvom nogle af gags'ene måske ikke er *så* go'e igen...

29/11-04Anderledes heist-film
Anonym
Jeg så filmen til forpremiere, og havde absolut ingen forventninger til den. Det stod hurtigt klart at det var tale om en film i genren "heist-film", hvor man følger en eller flere mere eller mindre sympatiske skurke der forsøger at stjæle et eller andet på en spektakulær måde.

Denne film skilte sig dog ud, ved at dels fokusere meget mere på relationen mellem de forskellige personer, med Pierce Brosnan og Woody Harrelson som henholdsvis tyv og politi, og dels satse langt mere på komik end spænding.
Et klogt sats efter min mening. Man har efterhånden set mange heist-film, og der kommer snart en opfølger til Oceans Eleven, der potentielt kan konkurrere. Derfor er det godt at denne film forsøger at skille sig ud.

Jeg synes samspillet mellem Woody Harrelson og Pierce Brosnan fungerer ...

Fakta

Medvirkende
Max Burdette Pierce Brosnan
Lola Burdette Salma Hayek
Stan Loyd Woody Harrelson
Kingpin Don Cheadle
Sophie Naomie Harris
Ron Jeff Garlin
June Rachael Harris
Politichef Obba Babatundé
Sikkerhedschef Alan Dale
Gail Lisa Thornhill
Sheila Kate Walsh
Bag kameraet
Instruktion Brett Ratner
Produktion Beau Flynn, Jay Stern
Manuskript Paul Zbyszewski, Craig Rosenberg
Fotografi Dante Spinotti, Peter Zuccarini
Klip Mark Helfrich
Scenografi Geoffrey Kirkland
Musik Lalo Schifrin
Genrer og relationer
Genre Adventure, Komedie
Premieredatoer
Biograf 03.12.2004
Dvd 07.06.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 97 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 28.511
Selskab New Line Cinema
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...