Hjælp! Det er jul! (Christmas with the Kranks)

Ægteparret Luther og Nora Krank er kendt i hele lokalområdet for deres fantasifulde juleudsmykning. Men da deres datter en jul er bortrejst, og Luther finder en rejse til Caribien, beslutter de sig for at droppe juleræset. Dette bliver dog ikke godt modtaget af naboerne, og da deres datter i sidste øjeblik fortæller, at hun alligevel kommer hjem til jul, må Luther og Nora handle hurtigt for at redde julefreden. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Komedie
Instruktør Joe Roth
Medvirkende Tim Allen, Jamie Lee Curtis, Dan Aykroyd, Kevin Chamberlin
Spilletid 98 min.
Biopremiere 26.11.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Tim Allen

Tim Allen var fjolset med de "Ti tommelfingre" i tv-serien af samme navn (han er i øvrigt kejthåndet). Den tidligere stand up-komiker filmdebuterede i ”Tror du på julemanden (1994), men er ellers bedst kendt som Buzz Lightyears amerikanske stemme i de to forrygende "Toy Story"-film.

Anmeldere

Politiken
"...her er alt postulat eller kliché, fra den kvalmesøde gamling i nisserollen til den hårdhjertedes godgørenhed i ellevte time, den planlagte ublandede morskab bliver kun til et par skæve grin."

Berlingske
"...kan kaldes godmodig. Men det ville nu have været rart, hvis den også havde været bare en lille smule morsom."

Jyllands-Posten
"Når først man retter sig ind, kommer juleglæden nok, lyder den tvivlsomme morale, der helt kværker den satiriske distance."

Information
"...det meste af tiden er filmen bare en fuldstændig harmløs familiefarce uden modhager af nogen art."

Ekstra Bladet
"...nogenlunde lige så nervepirrende og substantiel som et julekatalog fra Føtex."

B.T.
"...som tilskuer triller man rundt af grin, indtil alt selvfølgelig til sidste falder i forudsigeligt og betryggende hak."

Cinemazone
"Slapstick-komedier kan skam være underholdende nok, men i dette tilfælde er samtlige 98 minutter i selskab med Tim Allen & Co en mareridtstur..."

Brugere

02/09-07Hollywoods svanesang
”Hjælp! Det er jul!” er titlen på en af de absolut mest tåbelige julefilm til dato - noget nær det ultimative decembermareridt med skærende bjældeklang og højtrystet julehysteri nok til at kunne vende sig i maven på selv den mest juleglade tilskuer.

Hvorfor ellers dygtige folk som Tim Allen, Jamie Lee Curtis og Dan Akroyd er at finde i en humorforladt omgang som denne må blot siges at være et trist supplement til understregningen af Hollywoods pengeliderlige tendenser, der her mere end nogensinde synes ubehjælpelige. I disse baner følger ”Hjælp! Det er jul!” lige så obligatorisk som smøreolie i Hollywoods pengemekanik og som en film der åbenlyst intet andet har på hjerte end at cementere julen som indtægternes fest.

Hvad enten det er tilsigtet eller ej får vi nok engang opridset a...

07/01-07- Dårlig julefilm nr. 126 -
Julen er en glædelig højtid, og derfor er julekomedier altid belejlige at varme sig på, inden lysene på træet tændes d. 24. Denne har dog en lidt utraditionel indgangsvinkel, idet vi her møder hr. og fru Krank, der dette år har valgt at skippe julen til fordel for et krydstogt under varmere himmelstrøg. Datteren er nemlig i udlandet, og hvorfor så egentlig bruge sine surt tjente penge på julen, når man i stedet kan blive lige så brun som en brunkage på det caribiske hav?

Julesæson er højsæson – i hvert fald for lettjente penge. Enhver filmproducent med en smule forretningssans ved nemlig at der er hurtige penge at hente i disse dage. Såsom dem bag filmen her for efter at have set dette seneste skud på stammen fra Hollywoods juleafdeling, er man ikke et sekund i tvivl om, at folkene ba...

11/12-05Ikke meget med Jul...
Hmm har set denne film med illusionen om, at det skulle være en komedie med masser af jul.

Her var det jeg blev slemt skuffet. Ja okay, der er da nogle sjove replikker ind imellem, men gennemsnitlig, så er filmen usammenhængende og plottet er alt for forudsigeligt.

Fakta

Medvirkende
Luther Krank Tim Allen
Nora Krank Jamie Lee Curtis
Vic Frohmeyer Dan Aykroyd
Mr. Scanlon Kevin Chamberlin
Blair Krank Julie Gonzalo
Randy Becker David Hornsby
Enrique De Cardenal René Lavan
Wes Trogden Mark Christopher Lawrence
Zabrinsky Tom Poston
Spike Frohmeyer Erik Per Sullivan
Bag kameraet
Instruktion Joe Roth
Produktion Chris Columbus, Mark Radcliffe
Manuskript Chris Columbus
Forlæg John Grisham
Fotografi Don Burgess
Klip Nick Moore
Scenografi Garreth Stover
Musik John Debney
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 26.11.2004
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 490
Selskab Revolution Studios, 1492 Pictures
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...