Chris Columbus

Columbus' domæne er de sentimentale crowdpleasers. Som barn var Columbus vild med gyserfilm og tegneserier. Han voksede op i Ohio og besluttede som 15-årig efter at have set 'The Godfather', at han ville være filminstruktør, og uddannede sig siden på filmskolen ved New York University.

Med sit fjerde manuskript, der var en skrevet som en satire over 'Det er herligt at leve' (1946), fik Chris Columbus en enkeltbillet til Hollywood. 'Glemlins' blev købt af en vis Steven Spielberg og filmen fik premiere i 1984. Columbus skrev yderligere 'The Goonies' (1985) og 'Sherlock Holmes Junior' (1985) for Spielberg, inden han selv fik lov til at debutere som instruktør med teenagekomedien 'En vild nat i byen' (1987)

I 1990 fik Columbus kasseapparaterne til at ringe big time med familiekomedien 'Alene hjemme', og han stod også bag fortsættelsen 'Alene hjemme 2: Glemt i New York' to år senere. Ind imellem fik han tid til at realisere et mere personligt projekt, den bittersøde dramakomedie 'Only the Lonely'.

Op gennem 1990erne Columbus stået for en række yderligere kompente film inden for mainstream underholdning, heriblandt 'Mrs Doubtfire' (1993) og 'Stepmom' (1998), om end 'Robotmennesket' efter de flestes mening var en storslem omgang familiehumanisme.

I 2001 var han manden instruerede den længe ventede filmatisering af J.K.Rowlings bestseller om Harry Potter.
Født
10/09-1958 Spangler, Pennsylvania, USA
< 1 >