Pusher II

Tonny bliver løsladt efter 13 måneder bag tremmer. Måske havde det været bedre at blive bag murene, for Tonny skylder sin far, storgangsteren Smeden, en ordentlig bunke penge. Og Smeden har ikke til sinds at lade familiebånd komme på tværs af sin forretning. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama
Instruktør Nicolas Winding Refn
Medvirkende Leif Sylvester Pedersen, Mads Mikkelsen, Anne Sørensen, Øyvind Hagen-Traberg
Spilletid 100 min.
Biopremiere 25.12.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Mads Mikkelsen

Fra generationen af skuespillere, der blev synlige i 1990’ernes optur for dansk film, er Mads Dittman Mikkelsen - måske det mest prominente navn, og samtidig det tætteste man kommer på en regulær mandlig pinup og filmstjerne. Groft sagt har han bevæget sig fra at være småforbryder og psykopat til at fremstille varianter af den moderne m...

Anmeldere

Politiken
"Med 'Pusher II' tager Nicolas Winding Refn sit eget rå ungdomsunivers og forvandler det til et knugende intenst drama for voksne. Det er hans klart bedste film til dato. Man kan næsten høre puppen briste."

Berlingske
"...instrueret med så rå power, påtrængende intensitet, skræmmende troværdighed og tænderskærende energi, at man nærmest mod sin vilje suges ind i dens tarvelige univers..."

Jyllands-Posten
"...et råt og nådesløst bud på den store danske samtidsfilm, men også et exceptionelt strømførende drama..."

Weekendavisen
"Den er både stærkt stiliseret og frysende klar i sin grå realisme."

Ekstra Bladet
"Et totalt upoleret og suverænt underholdende actiondrama, der i kernen er en klassisk tragedie. Med en uforlignelig skær og stærk præstation af Mads Mikkelsen."

B.T.
"Det er medrivende - men i sagens natur ikke overrumplende og genredannende som for ni år siden."

Filmland
"Til forskel fra sine unge dage tør han nu stole på, at en scene kan være intens, selvom der ikke er skydevåben i den. Hans film har fået mere tyngde."

Cinemazone
"Flere scener står tilbage blandt årets bedste."

Brugere

10/08-09- Peanuts - 3
EN ANMELDELSE AF DR2-PROGRAMMET DEN 11. TIME'S TV-PORTRÆT AF NICOLAS WINDING REFN.


--


Mads Brüggers og Mikael Bertelsen's tv-dokumenterede samtalebog med Nicolas Winding Refn, er i ligeså højgrad en dybt personlig og grænseoverskridende kuglegraving af mandens egen psyke og fortid, som det er et billede på en instruktørs ambitioner, komplekser og den modstand der kommer såvæld udefra, som indefra, genfortalt med en ræsonans af livserfaring, bitter fortrydelse og hudløs, hudløs ærlighed. Ligesom karakterne i hans egne film, er Refn aldrig sort eller hvid. Tværtimod, giver samtalerne et indsigtsfuldt og dog forstyrende sindbillede af manden , hvis egne bestræbelser imod anerkendelse og had til småborgerligheden, er i konstant konflikt med sig selv og resten af verden.

Hans kla...

12/09-08snøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøft
denne her film er noget lort. handlingen er totalt tynd. skuespillerne spiller falsk. der bør kun være kommet den ene pusher film. for det her er oh rædsel. jeg hader det jeg avskyr det og mads mikkelsen er forfæææææææææærdelig.

09/09-07jævn god
Pusher 2 kan på ingen måde leve op til pusher et. Alligevel har refn skruet et gedigent drama sammen om en hovedperson i konflit med sig selv, sin far og det miljø han lever i.

23/01-07... 3

21/11-06Lækker 2ér
Når man hører historien om hvorfor Pusher 2 overhovedet kom til verden, er det både positivt overraskende og en smule mirakuløst, at Nicholas Refn kan kreere en så fantastisk strømlinet og underholdende efterfølger til hans anmelderoste "Pusher".

PLOT
Refn vælger denne gang meget mere seriøse emner som hovedplot: en søns hunger efter sin fars respekt, det selv at blive far og noget så banalt som "at finde sig selv". Han mixer det delikat og overbevisende ind i hans version af KBHs undergrund hvor stoffer og vold er hovedgenren og vejen til toppen.

SKUESPIL
Mads Mikkelsen er tilbage som den småkriminelle taber Tonny, men denne gang lader Refn os se nye aspekter og føelser af hans figur, og Mikkelsen passer perfekt ind i hans rolle. Den største stjerne er dog Leif Sylvester som den...

31/08-06Den onde cirkels arvtager
Jeg har sjældent set en 2'er af så enestående kaliber. Eller måske er "2'er" det forkerte udtryk at benytte om "Pusher II", da filmen er et stærkt og selvstændigt værk. Så lad os bare kalde den en fremragende film.

"Pusher II" blev meget fortjent udråbt som årets bedste danske film, 2004. Imponerende er mest af alt, at instruktøren Winding Refn på baggrund af en trykkende milliongæld der skulle indbetales, skabte en kunstnerisk filmperle fra sit eget håbløse "Point of Nowhere".
Han overvandt sine odds og har deraf muligvis fundet inspiration til sin fortælling om Tonny. Hvis jeg nævner at Tonny har ordet "Respekt" tatoveret i sit skaldede baghoved, behøver han vist ingen yderligere detaljer i udseendekarakteristik. Efter et fængselsophold prøver Tonny på ny ihærdigt at vinde sin far...

04/08-06Tro mod genren, tro mod historien
At lave efterfølgere er som regelt noget af det sværeste, da alle der har set en etter nu har sin idé af kommende efterfølgere. Ikke desto mindre er det lykkedes Pusher-teamet, at strikke ikke kun én men to fantastiske efterfølgere til historien, som tog sin start for nu ti år siden.

Vi kender miljøet, vi kender nogle af personerne. Alligevel formår Refn, at lave samme billede - men med nyt motiv. Den er tro mod etteren, men uden at minde om den. Vi tænker ikke på Frank, selvom Tony og Milo var nogle af dem, der var tættest på ham. Vi husker dem, ja - men historien er gået videre. Ligesom vi hver især går videre i livet.

Så min mening om både Pusher 2 og Pusher 3 er klar: selvom miljøet og personerne har samme stil som i 1´eren, er historierne nye og helt deres egne. Altså, man for...

25/09-05Bedste danske film!
Mads Mikkelsen kan godt være stolt over sig selv. Han har nemlig bevist at han tilhører vores generation af de bedste skuespillere. Og som Tonny i Pusher II er han forrygende! Ud over det er filmen også utrolig spændende og fængende.

Det her er dansk film når det er bedst!

17/09-05Bedste danske film!
Anonym
Mads Mikkelsen kan godt være stolt over sig selv. Han har nemlig bevist at han tilhører vores generation af de bedste skuespillere. Og som Tonny i Pusher II er han forrygende! Ud over det er filmen også utrolig spændende og fængende.

Det her er dansk film når det er bedst!

02/09-05Bad to the bone!
Super efterfølger. Pusher 2 lever på bedste vis op til sin forgænger, og på nogle punkter hæver Pusher 2 sig over den. Refn er simpelthen en dygtig instruktør, efter min mening en blanding af QT og Brian De Palma. Hvem skulle have troet, at vi har sådan en filmmager i DK? Men det har vi, og enhver med hang til denne type film, vil blive tilfredsstillet.

Pusher 2 er ligeså barsk, chokerende og modbydelig i sin skildring af miljøet som etteren. Denne gang handler det mere end blot at skaffe nogle penge, man skylder væk. Mads Mikkelsen (Tonny, men ikke en ny Tony Montana, griner) har fået hovedrollen, og han er mildest talt ligeså god og interessant i hovedrollen, som Bodnia var, hvis ikke bedre. Tonnys rolle er måske lidt mere interessant, da Tonny kæmper mod flere hverdagsproblemer, o...Fakta

Medvirkende
Smeden Leif Sylvester Pedersen
Tonny Mads Mikkelsen
Charlotte Anne Sørensen
Ø Øyvind Hagen-Traberg
Kusse-Kurt Kurt Nielsen
Den gamle Dan Dommer
Røde Karsten Schrøder
Gry Maria Erwolter
Milo Zlatko Buric
Luder 1 Maria Mendoza
Luder 2 Maya Sørensen
Bag kameraet
Instruktion Nicolas Winding Refn
Produktion Nicolas Winding Refn, Henrik Danstrup
Manuskript Nicolas Winding Refn
Fotografi Morten Søborg
Klip Anne Østerud
Scenografi Rasmus Thjellesen
Musik Peter Peter Schneidermann
Genrer og relationer
Genre Drama
Nøgleord Far-søn, Narkohandel
Premieredatoer
Biograf 25.12.2004
Dvd 25.07.2005
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2004
Spilletid 100 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 161.988
Selskab Billy's People
Biodistributør Nordisk Film
Priser Bodil 2005, Bedste mandlige hovedrolle
Robert 2005, Årets mandlige hovedrolle

Se også...


Bleeder
1999
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Valhalla Rising
2010
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Pusher
1996
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Pusher III
2005
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Vildspor
1998
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk