Fire Nuancer af Brunt (Fyra nyanser av brunt)

© Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama, Komedie
Instruktør Tomas Alfredson
Medvirkende Robert Gustafsson, Sofia Helin, Jonas Inde, Maria Kulle
Spilletid 192 min.
Biopremiere 25.12.2004
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Befrielsens uimodståelige åndedræt driver hele denne vittige udlevering af kortsluttede familiebånd."

Berlingske
"Det satiriske og det medfølende går hånd i hånd i dette psykisk indsigtsfulde værk, og når det drejer sig om usædvanlig lange film, der tager den mentale temperatur på en nordisk nation..."

Jyllands-Posten
"Trods længden morer man sig i det stille og nyder ironien og satiren, mens man følger de enkelte historier med usvækket interesse."

Weekendavisen
"Som sin titel er filmen næsten for underfundig og udspekuleret, men den er skabt på et kæmpemæssigt overskud, som i længden er uimodståeligt."

Ekstra Bladet
"...en original, vittig, dramatisk og fængslende svensk Short Cuts, der ikke mindst vil appellere til de kræsne."

B.T.
"...syret, sort komedie fuld af skarpe iagtagelser og selvironi..."

Cinemazone
"...på en gang en alvorlig og alvorligt morsom helaftensfilm, der både bidder til og giver igen hele vejen igennem sine mere end tre timer."

Brugere

23/08-07- Alt andet end brun -
Svensk film er begyndt at blomstre igen de senere år; noget som bl.a. danske Simon Staho har andel i. Tomas Alfredson sætter dog imidlertid kronen på værket i svensk films succes, da han med ”Fire Nuancer Af Brunt” har lavet en helt igennem fremragende film.

Fire historier fortælles uafhængigt af hinanden, men fællesnævneren er tydelig. Menneskelige relationer i alle størrelser er under ”kærlig” behandling her, men fælles for historierne er, at de alle er konfliktdrevne – det er en film med megen smerte og mange plagede sjæle, men den er samtidig så varm og humoristisk, at der aldrig bliver tale om et drama af tragiske dimensioner.

Lidt i stil med den glimrende danske film ”Kunsten At Græde I Kor” så har man fundet en betagende balance mellem det alvorlige og det morsomme. Stemning...

04/02-05Hold dig vågen!!!
Anonym
Den er lang, så lad være med at forvente en hurtig gang undeholdning. Fantastisk film - morsom, undefundig og ind i mellem barsk.

29/01-05Godt forsøgt - halvt fuldendt!
Anonym
Filmen er en svensk udgave af "Short Cuts" eller "Magnolia". De fire historier, som hver for sig har nogle kvaliteter er meget forskellige og dog med fælles temaer: "kærlighed, og hvordan man klarer sig uden" eller "det moderne menneskes ensomhed/den trygge normalitet" osv. Men den er for LAAAAANG. Der skal meget gode grunde til at lave en helaftensfilm og denne film havde været bedre, hvis de 4 historier var blevet strammet mere op. De enkelte skuespillerpræstationer - og instruktionen - er fremragende.

19/01-05Ok film - men 2 timer for lang
Anonym
Filmen skændes lidt af at der er ulidelig lange passager, hvor der intet - absolut intet sker af værdi for historierne. Pointerne hamres fast ikke en eller to gange, men tre, fire og fem gange.
Man skal være godt vågen, for at klare den hele vejen igennem

15/01-05Absurd film, der taber trådene
Anonym
Filmen virker provokerende absurd på mig. Den kaster en masse bolde op i luften på en meget kreativ og anderledes måde, men formår på inden måde at gribe dem igen. Dette gør filmen usammenhængende og mislukket samt uden budskab efter min mening. I øvrigt har jeg aldrig rigtigt fundet det morsomt at gøre grin med handicappede. Øv øv øv.

10/01-05dårlig
Anonym
dybt hamrende kedelig

04/01-05hverken fugl eller fisk
Anonym
.....2 stjerner herfra...

03/01-05Middelmådig film...
Anonym
Fire nuancer af brunt, er delvis skøn og delvis DØD kedelig.

30/12-04Killinggänget styrer!
Anonym
Tre timer svensk film lyder af meget, men glem det og gå ind og se filmen! Jeg garanterer: Du vil få en oplevelse, der er noget helt for sig selv! Jeg har aldrig set noget så socialrealistisk og til tider tragisk, der samtidig var så afsindig grinagtigt. Snyd ikke dig selv for denne film!

Fakta

Medvirkende
Krister Landin Robert Gustafsson
Jenny Sofia Helin
Tony Lindberg Jonas Inde
Anna Landin Maria Kulle
Keiku Martin Luuk
Kjell Levrén Johan Rheborg
Rickard Brunn Henrik Schyffert
Koskinen Fyr Thorvald Strömberg
Tomas Alfredson
Anna Björk
Bag kameraet
Instruktion Tomas Alfredson
Produktion Caisa Westling
Manuskript Tomas Alfredson, Robert Gustafsson, Jonas Inde, Andres Lokko, Martin Luuk, Johan Rheborg, Henrik Schyffert
Fotografi Leif Benjour
Klip Louise Brattberg
Scenografi Eva Norén
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Premieredatoer
Biograf 25.12.2004
Dvd 13.02.2006
Øvrige oplysninger
Land Sverige
Produktionsår 2004
Spilletid 192 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 5.923
Selskab SVT Drama, Nordisk Film & TV-Fond, Svenska Filminstitutet, Sveriges Television
Biodistributør Sunrise Film

Se også...