Melinda and Melinda

En flok venner, blandt andet to forfattere, mødes på en bar i New York og de diskuterer, om livet er en komedie eller tragedie. Den ene forfatter fortæller den glade historie om Melinda, der tager livet som det kommer. Den anden forfatter fortæller historien om den ensomme, ulykkelige Melinda, der overvejer selvmord. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Komedie
Instruktør Woody Allen
Medvirkende Radha Mitchell, Will Ferrell, Neil Pepe, Chloë Sevigny
Spilletid 100 min.
Biopremiere 08.04.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Will Ferrell

John Wiliam Ferrell blev en del af den amerikanske comedy-institution 'Saturday Night Live' (1975-) i 1995 og har siden været flittig som skuespiller – og lejlighedsvis manuskriptforfatter - i det komiske rollefag. Efter en række mindeværdige biroller, fik han sit endelige gennembrud med hovedrollen i familiekomedien 'Elf' (2003). Ferrell ble...

Anmeldere

Politiken
"...en vittig og tankevækkende konstruktion med et meget veloplagt ensemble."

Berlingske
"...har tempo, ironi, uforudsigelighed og sågar melodrama nok til at sprinte adræt afsted som kvik og klog underholdning, og det er da prisværdigt, at Woody Allen stadig forsøger at forny sig. Han er bare ikke så sjov mere."

Jyllands-Posten
"...er uafbrudt fascinerende og både intellektuelt og emotionelt stimulerende..."

Weekendavisen
"...et stedvis godt grin får man."

Information
"...er dygtigt skruet sammen af en gammel mester. Men den ujævne film er ikke det rigtige sted at stå på, hvis man endnu ikke kende Woody så godt..."

Ekstra Bladet
"Endnu en grundlæggende gold, intellektuel stiløvelse fra Allens flittige hænder."

B.T.
"Woody Allen er tilbage i storform."

Filmland
"...selve idéen med at fortælle den samme historie med to forskellige vinkler og lade dem spille op mod hinanden, er Woody Allen når han er mest finurlig."

Cinemazone
"Et bundsolidt og velkomment bud på en Woody Allen-film, der vil mere end blot lidt hurtig underholdning."

Brugere

13/07-07Ligegyldig dramaøvelse
Det er trist at se en gammel helt gå kold. Men det gør Woody Allen for alvor med "Melinda and Melinda". Den er simpelt hen ligegyldig.

"Melinda and Melinda" er bygget op omkring en darling. At vise, at man kan få to vidt forskellige historier - én tragisk, én komisk - ud af de samme ingredienser. Og oven på det er der så en banal pointe om, at det handler om, hvordan man ser verden.

Det kunne der godt være kommet en god film ud af, men "Melinda and Melinda" fænger bare aldrig. De to historier er uinteressante, ucharmerende, uvedkommende. Flade. Radha Mitchell overspiller som begge versioner af Melinda. Måske er det med vilje, at det er så overgearet - for at understrege forskellen mellem det tragiske og det komiske. I så fald virker det ikke - jeg fik nærmere fornemmelsen af, at Al...

07/02-06Melinda and Melinda, Endnu et humoristisk stykke melodrama fra storbyen af Woody Allen.
Komedie og tragedie i én og samme film? Ja.

Den gamle mester Woody Allen har gjort det igen, med dette velkomponerede, orginale, velspillede og lettere intellektuelle lille drama.

Filmen består af to dele, to forskellige historier der alligevel har meget til fælles. Forskellen ligger i det delvist tragiske og komiske udgangspunkt, eller livsanskuelsen, for selve stemningen og karaktererne, samt det lille intense drama ligner nemlig meget hinanden, de to historier imellem.

* 4 af 7 stjerner, og en klar anbefaling værdig til en hyggelig aften med kæresten, eller de nærmeste. *

25/04-05End of a love affair 1
Anonym
Prisen for bedste første halvdel af en film- en god ide. Min stemme ville gå til Unbreakable.

Melinda og Melinda til gengæld synes jeg mangler alt for at blive en god film. Eller tilnærmelsesvis en okay film. Hvis den var lavet af en hvilken som helst anden instruktør var den gået "straight to radio". Forfærdelig gang styltet dialog med den ene skusepiller efter den anden der forsøger at efterligne Woody og som overspiller noget så grusomt.

Og situationerne er ligegyldige, humoren forceret, castingen anstrængende... Åh, jeg orker næsten ikke tænke på den film. Jeg bliver så irriteret.

Annie Hall er en af de bedste komedier nogen sinde lavet, og den har hevet mig ind og se en Woody film utallige gange. Og manden bag har charmeret og fået mig til at grine mange gange. Jeg mener ma...

20/04-05NYNY
Woody Allen er ikke gået kunstnerisk død. Han er blot blevet ældre. Og det præger selvfølgelig hans film.

Men hvad vigtigere er, NYNY, du er også blevet ældre, og når man bliver ældre, mister Woodys budskaber noget af sin styrke, fordi man automatisk vinder bedre fodfæste i livet, og Woodys rodløse og neurotiske karakterer kommer til at forekomme som fra en fjernere fortid.

For dig.

Jeg holder stadig meget af hans film, også Melinda and Melinda. Starten fænger, fordi den tvinger os til at være vågne. Woody mikser to næsten identiske historier og klipper fra den ene til den anden uden nogen pause eller vejledning til tilskueren.

Replikkerne er stadig lige bidende ironiske. Woody gør grin med sine personer som ingen anden instruktør kan gøre, idet han lader dem sige de mest ov...

20/04-05Lamentering over Woody
Anonym
Lad os starte med bekendelserne: Min favorit kærlighedsfilm er Woody’s ”Manhattan” – helt uden konkurrence - , og hvis der var en præmiekategori, der hed ”Bedste første halvdel”, så ville ”Annie Hall” vinde den. Den begynder suverænt og har introduceret flere filmiske elementer, der er blevet hugget i mange andre instruktørers senere værker. At den desværre degenererer lidt mere end halvt inde ændrer ikke ved filmens historiske status. Endelig er ”Crimes and Misdemeanors” det bedste portræt af en gerningsmand, jeg nogensinde har set på film.

Bevæger vi os fra gruppen af historiske mesterværker til film, der blot kan karakteriseres som overlegent gode film, så ligger ”Hannah and her sisters” og ”Husbands and wifes” lige for med deres psykologiske skildringer.

Med andre ord. Jeg beun...

26/12-04typisk woody allen film...
Anonym
har set én trailer, og kender woody allen: den her film ser ud til at blive god... eller ihvertfaldspeciel... sådan en slags 2 i 1 film...?

Fakta

Medvirkende
Melinda Radha Mitchell
Hobie Will Ferrell
Al Neil Pepe
Laurel Chloë Sevigny
Susan Amanda Peet
Ellis Chiwetel Ejiofor
Greg Josh Brolin
Lee Jonny Lee Miller
Sy Wallace Shawn
Louise Stephanie Roth Haberle
Mand med hund Michael J. Farina
Bag kameraet
Instruktion Woody Allen
Produktion Letty Aronson
Manuskript Woody Allen
Fotografi Vilmos Zsigmond
Klip Alisa Lepselter
Scenografi Santo Loquasto
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 08.04.2005
Dvd 16.08.2005
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2004
Spilletid 100 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 6.208
Selskab Fox Searchlight Pictures, Perdido Productions
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...