Kinamand

Kelds kone gennem 25 år er skredet, og han er sulten. Derfor går han ned på den lokale kina-grill, hvor han efter at have kæmpet sig gennem alle retterne får lov til at gifte sig pro-forma med ejerens søster. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Drama
Instruktør Henrik Ruben Genz
Medvirkende Bjarne Henriksen, Vivian Wu, Lin Kun Wu, Paw Henriksen
Spilletid 93 min.
Biopremiere 01.04.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bjarne Henriksen

Bjarne Henriksen er af de fleste kendt som "automobilforhandler" Svend Aage Hjalmar i DR's krimiserie "Edderkoppen". Enkelte har desuden set ham som fordrukken sut i Korch-filmatiseringen ”Fruen på Hamre” (2000). Og det er nok ikke sidste gang, den solide fynbo bliver castet til at spille et mere eller mindre dumt svin. Ellers sæt...

Anmeldere

Politiken
"Noget i handlingen forbliver både postulat og usandsynligt - en af tingene var nok. Men er man til vemodig venlighed og forårsruller, er kinamad sagen og 'Kinamand' filmen."

Berlingske
"Flot og modigt nok, sådan set, og al respekt for Bjarne Henriksen, der som den kedelige Keld er en solid klippe af ukrukket sanddruelighed."

Jyllands-Posten
"Der er en forrygende, ukonventionel integrationskomedie gemt i historien, men først og fremmest er det en smittende varm og charmerende fortælling om en tilstoppet rørlæggers vej tilbage til livet."

Weekendavisen
"...den er lavmælt, næsten minimalistisk, men den kan ikke finde ud af at gennemføre sin stil."

Information
"Man sidder og spinder af stille fryd, mens man ser Kinamand."

Ekstra Bladet
"Årets hidtil mest rørende film."

B.T.
"Ikke en kliche er ubrugt her i denne film, hvis store minus er, at den aldrig lader os lære Vivian Wu at kende."

Cinemazone
"...i sidste ende lider historien stærkt under en grundlæggende ide, der simpelthen er for tynd."

Brugere

12/08-07En af de bedste danske film til dato
Ja, det er hvad jeg synes efter jeg har set den. Jeg synes virkelig det er en rørende film. Utrolig sød. Den rør virkelig noget i mig.

Dog må jeg give en af anmelderne ret, for jeg synes også det er synd, at man ikke lærer Ling at kende. Det ødelægger dog ikke filmen ;)

5 stjerner herfra.

15/04-07Keld for helved
jeg syntes den er sjov og sårgelig

17/09-06Ren fryd
Pragtfuld poetisk, flot filmet incl. valg af locations, gode skuespillere, lille (stor ?) historie leveret på en gennemført stilfuld måde. Gerne mere fra den kant!

04/05-06- Lavmælt var ordet -
”Kinamand” fik en lidt hård medfart af de danske anmeldere, og det er egentlig en smule synd, da filmen besidder mere varme og skønhed end mange andre halvdumme forsøg i genren de sidste par år.

Indrømmet, historiens fortæller ser nok en smule lyserødt på tingene, og det er en historie, der på papiret godt kan virke en smule overfladisk, men instruktør Henrik Ruben Genz fortæller det hele så menneskeklogt og
-kærligt, at man bliver nødt til at beundre det.

Filmen er renset for klichéer, og karaktererne virker ægte, således at man hurtigt lever sig ind i deres situationer. Birolle-skuespilleren Bjarne Henriksen beviser, at han også magter en hovedrolle og passer perfekt ind i rollen som den passive Keld.

Det er uambitiøst og ligetil, men det er også så rørende, smukt og dejlig ...

20/02-06Kedelig
Anonym
Denne her film har måske de bedste intentioner, men den er og bliver bare kedelig. Ham bjarne Henriksen holder ikke til at bære en hovedrolle.

28/07-05Lost In Translation DK-Style
Da Keld’s (Henriksen) kone (Fich) går fra ham, fordi hun er træt af hans kedelige og ubeslutsomme sind, begynder Keld, for at få mad, at komme dagligt på en lokal kina-grill. Her bliver han så fortrolig med ejeren (Ku Wu), at denne beder ham om at gifte sig med hans søster (Wu), bare proforma og for penge, så hun kan få opholdstilladelse i Danmark.

At sammenligne ”Kinamand” med Sofia Coppola’s mesterværk ”Lost In Translation” vil for nogen måske virke som helligbrøde, men ikke desto mindre gav ”Kinamand” mig mindelser om netop denne film. Ikke fordi de tematisk er ens, men i deres grundlæggende melankolske stemning har de ifølge mig noget tilfælles.

”Kinamand” er et varmt og humoristisk godt lavet og velspillet drama, uden at forfalde til platheder, der er holdt i en socialrealis...

02/05-05Nede på kinabaren...
Det eneste der ikke er vellykket i denne fantastsike charmerende, herlige og varme komedie er det halvtunge og småkedelige skuespillet.

Det er en fantastsik hyggelig og varm komedie med smilerynkerne i orden. - Alt andet end deprimerende!

24/04-05Kinamand
Anonym
En rigtig sød og sjov film...

03/04-05etta cameron 4
Anonym
alle gir top karakter, næsten

man skulle tro at det var etta cameron som sad og bedømte... mystisk

01/04-05Fantastisk fornyelse
Anonym
Endelig en film, der tør være anderledes! Endelig en film, der tør tage en chance! Endelig en film, der tør bruge skuespillere som de to Wu'er, som vi aldrig har set i dansk film før! Det er fantastisk at være vidne til.

Det kinesiske miljø i Danmark er skildret med en sådan præcision, at det giver kuldegysninger. Der er nogle enkelte sproglige svipsere rundt omkring. En kinesisk yndighed ville aldrig tiltale en fremmed mand med "Wo jiao Ling". Hvorfor står der "Kowloon" på en grillbar, hvor de taler mandarin og ikke kantonesisk? Og så er oplæsningen af "Skal vi gifte os?" komplet forkert. Men det er detaljer, som de ikkesprogkyndige selvfølgelig ikke opdager.

Alt i alt en formidabel film, der fortjener at blive set af alle, danskere såvel som kinesere. Godt gået!Fakta

Medvirkende
Keld Bjarne Henriksen
Ling Vivian Wu
Feng Lin Kun Wu
Michael Paw Henriksen
Rie Charlotte Fich
Zhang Chapper Kim
Björn Johan Rabaeus
Vred kunde Jeppe Kaas
Antikhandler Mathias Sparre-Ulrich
Bag kameraet
Instruktion Henrik Ruben Genz
Produktion Thomas Gammeltoft
Manuskript Kim Fupz Aakeson
Fotografi Sebastian Blenkov
Klip Mette Zeruneith
Scenografi Niels Sejer
Musik Gisle Kverndokk
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 01.04.2005
Dvd 31.10.2005
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2005
Spilletid 93 min.
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 26.217
Selskab Fine & Mellow Productions
Biodistributør Nordisk Film

Se også...