Urban Legends: Final Cut

Massemorderen er igen ude med kniven - denne gang på et filmuniversitet, hvor skuespil og ægte mord forveksles. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Gyser
Instruktør John Ottman
Medvirkende Jennifer Morrison, Matthew Davis, Hart Bochner, Loretta Devine
Spilletid 98 min.
Biopremiere 01.12.2000
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jennifer Morrison

Jennifer Morrison fik sin første hovedrolle i "Urban Legends: Final Cut" (2000). Forinden havde hun gjort lidt væsen af sig med biroller i det romantiske drama "Mellem to kvinder" (1994) og den særdeles uhyggefremkaldende thrilleren med den opportunistiske danske titel "The Secret Sense” (1999). Morrison har tidligere studeret og spillet...

Anmeldere

Scope
Final Cut: Forhåbentlig!

"Urban Legends: Final Cut" lægger sig i det udtørrede blodspor fra "Scream"- og "I know what you did..."-filmene. Og selvfølgelig storebroren "Urban Legends". Der er intet nyt under hætten, men kan du lide førnævnte - vil du også synes om "Final Cut"

Det har været en svær tid for Reese (Loretta Devine) siden hun måtte forlade sit job som oversikkerhedsvagt på Pendleton University. En kedelig affære med en seriemorder var nærmere et brændemærke end et blåstempel, da hun søgte nye stillinger. Endelig får hun alligevel job på Alpine University, hvor de unge filmstuderende drømmer om en karriere i Hollywood.

Det er herligt for Reese, der selv er godt gennemtygget af en gal Pam Grier-fan. Et højdepunkt i "Final Cut" er den halve snes sekunder, hvor Reese nyder "Foxy Brown" (1974) på alle campus' overvågningsskærme. Desværre gør hun det netop, som morderen sætter ind.

Men selv om det virker, som om Reese er den eneste sikkerhedsvagt på hele campus, er hun ikke hovedpersonen. Det er Amy Mayfield (Jennifer Morrison). Sammen med sit filmhold arbejder hun på at vinde den eftertragtede "Hitchcock-pris" for bedste afgangsfilm. Prisen giver 15.000$ og retten til at instruere en film i Hollywood. Amys projekt bygger på vandrehistorier.

Absurd forklaring
Det virker absurd at forsøge at forklare og fortælle noget som helst om en film som "Urban Legends: Final Cut". Intet giver mening. Selv om du gætter, hvem morderen er, har du ingen jordisk chance for at gætte, hvorfor personen tager sådan på vej.

Det betyder ikke, at filmen ikke har sine kvaliteter. Men som sine forgængere lider den af at vælge chokket frem for den snigende gåsehud, selv om den har sine gyselige øjeblikke. Og et splat, der svælger i vandrehistorien om den forsvundne milt (!?). Instruktøren fra 1'eren må have været ulykkelig over at levere de billeder videre.

"Urban Legends: Final Cut" mønstrer kuriøse inslag som blot én enkelt storbarmet bimbo, en kussefikseret lebbe og en sofistikeret, storrygende europæer. Og så dyrker den i sin hævn over morderen fordommen om det rædselsfulde liv i kørestol. Men det hele nærmere understreger end udvisker filmens forudsigelighed.

Filmen er John Ottmans første som instruktør. Hidtil har han især komponeret filmmusik. Det har han blandt andet gjort til "Halloween H2O: Twenty Years After" (1998), og det gør han også her med stor sans for staccato-violin og andet i den dur.

Brugere

18/05-05Stinker
Psykopatmorder myrder løs med et motiv så spinkelt og ringe at det overgår enhver normal forstand! Baggrunden og plottet så ynkeligt og råddent at det er lige til at hyle over...

Man begynder så straks at forstå hvorfor de unge filminstruktøre plykker hovdet af sig selv, med en film så ringe som den her.

18/02-05{ Dårligste film i verden }
Endnu en af de mest dårlige og tåbelige film jeg nogenside har set - Hvis ikke det er den dårligste. Den har LIGE præcis det samme plot som den latterlige, elendige film "Scream 3", og historien er KOMPLET ens! En morder der dræber efter mordene i en film. Gaaaaaaaaaaaaaaab! Nok med at selve plottet, og historien er så dårlig, at den vil have fået en stjerne ligegyldigt hvad, er skuespillet, og replikkerne så dårlige og tåbelige at man har lyst til at spise sit ejet hus i en mundfuld!!! Intet kan blive dårligere end dette makværk... Det kan kun blive ligeså dårligt... SCREAM 3!!!!!!!

25/12-04Bedre end sidste gang....
Anonym
En ikke vellykket film, men dog meget mere vellykket, end da jeg så den første gang...Handlingen er stadig tynd, Men dog nogle småuhyggelige scener er der i den. Ellers skodfortelling og uendeling dårlige skuespillere!!!

25/12-04
Anonym
† R.I.P! †

19/12-04skuespil: R.I.P
Anonym
endnu et bevis på at det er godnat til seriemorder-filmene...skuespillet et værrer end man forventer..og værre igen! åndssvag handling, og igen en af de mest idiotiske slutninger man kan forstille sig..! der er kun en ting at sige: R.I.P!

11/01-04ligeledes ligegyldig
Anonym
Man ser denne efterfølger til Urban Legend i troen på, at det ikke kan bliver værre end originalen, men tro om igen. Det kan det! Endnu en fuldstændig afsporet historie med så latterlige, tynde og urealistiske personer, at man slet ikke kan forstå at nogen gider finansiere denne slags film. Endnu et bevis på, at ungdomsgysere er gået i selvsving.

31/12-03Niels
Anonym
Ja ja, jeg overlever nok og undskyldning accepteret. ;-) Godt nytår!

31/12-03Undskyld Thomas Nielsen!
Anonym
Mange gange undskyld for min opførsel!
Jeg håber du kan tilgive mig!
Jeg ved ikke hvad der gik af mig!
Du skriver da nogle udmærket komentare på scope!
Da jeg læste din komentar blev jeg rigtig flov over hvad havede skrevet!
Undskyld mange gange, Thomas Nielsen!

31/12-03Tak tak!
Anonym
He he he he.......tak til min gode ven Thomas Nielsen, som fortjener ros og respekt her på scope om film, men også som en god ven han er. Lev 100 år min ven.

I må have et godt nytår venner og fjender, jeg skal lige se til, om jeg kan plage scope endnu engang med mit sidste indlæg dette år.....he he

31/12-03Ardi og andre
Anonym
Først tak til dig, og så også et tak og et godt nytrå fra min side til alle de mennesker der som jeg elsker film og derfor gider bruge noget af deres sparsomme fritid på at berige os andre med deres tanker omkring diverse film.

Det største tak skal dog lyde til Das Gott, jeg kan bare ikke lade være med...........Ej, lad mig sige det sådan her:

I Can't Stop Loving You ;-) Må vi ses en skønne dag, dit stædige æsel og store filmelsker.Fakta

Medvirkende
Amy Mayfield Jennifer Morrison
Trevor Stark Matthew Davis
Professor Solomon Hart Bochner
Reese Wilson Loretta Devine
Vanessa Valdeón Eva Mendes
Graham Manning Joey Lawrence
Toby Belcher Anson Mount
Sandra Petruzz Jessica Cauffiel
Stanley 'Stan' Washingston Anthony Anderson
Dirk Reynolds Michael Bacall
Bag kameraet
Instruktion John Ottman
Produktion Gina Matthews, Neal H. Moritz, Richard Luke Rothschild
Manuskript Paul Harris Boardman, Scott Derrickson
Fotografi Brian Pearson
Klip Rob Kobrin, John Ottman
Scenografi Mark Zuelzke
Musik John Ottman
Genrer og relationer
Genre Gyser
Undergenre Slasher
Nøgleord College
Premieredatoer
Biograf 01.12.2000
Dvd 02.02.1970
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 4.874
Selskab Phoenix Pictures
Biodistributør Nordisk Film

Se også...