The Brothers Grimm

Brødrene Grimm er rigtig gode til at fortælle historier. Evner de bruger til at tage fra landsby til landsby, hvor de overbeviser indbyggerne om at deres by er hjemsøgt for bagefter mod betaling at hæve fortryllelsen. Brødrenes evner kommer på en alvorlig prøve, da de støder på en vaskeægte forbandelse med tilhørende ond troldkvinde. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Adventure, Komedie
Instruktør Terry Gilliam
Medvirkende Matt Damon, Heath Ledger, Jonathan Pryce, Monica Bellucci
Spilletid 118 min.
Biopremiere 30.09.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jonathan Pryce

Walisiske Jonathan Pryce er alsidig og velestimeret som både teater- og filmskuespiller. Han havde hovedrollen i Gilliams originale scifi-komedie 'Brazil' (1985) og var også ganske underholdende som affekteret superskurk i Bond-filmen 'Tomorrow Never Dies' (1997). 'Carrington' (1995) indbragte Pryce en pris i Cannes for en begavet og tørt vittig ...

Anmeldere

Politiken
"...Gilliam kan ikke vælge mellem parodi og romantik. Pastichens glimtvise træf- og stilsikkerhed skal absolut ødelægges af haglspredning med overflødighedshorn."

Berlingske
"...både trætter med Gilliams overgearede hang til hæsblæsende excesser - makabre såvel som humoristiske - og fryder med hans sublime flair for magtfulde billeder fyldt med æggende mystik."

Jyllands-Posten
"...præsenteres i et korpulent, overlæsset, anstrengt og totalt kikset filmsprog."

Weekendavisen
"Resultatet er en overspændt actionkomedie, der vil køre i højeste gear fra begyndelsen. Det støjer svært og bevæger sig broget..."

Information
"Desværre formår han ikke at tøjle sin begejstring, hvorfor The Brothers Grimm snarere end en dybtfølt hyldest til fantasien ligner en legeplads for produktionsholdets effekt- og kostumeafdeling."

Ekstra Bladet
"Selv inden for sine egne fjollede præmisser hænger tingene ikke sammen, og der overspilles fælt..."

B.T.
"Historien er hele tiden hektisk og mange steder enten overspændt eller lettere hysterisk alt efter temperament."

Cinemazone
"...hænger slet, slet ikke sammen %u2013 og alligevel er det en fabelagtig tur over stok og sten, igennem krat og ukrudt."

Brugere

21/04-10Eksklusivt interview med Terry Gilliam!
Efter Terry Gilliams yndlingsprojekt, "Don Quixote", kæntrede i en styrtsø af uheld, som blev foreviget ned til mindste, pinefulde detalje i dokumentaren "Lost in La Mancha", måtte Gilliam gennem yderligere fire kuldsejlede filmplaner, før han nåede til historien om Brødrene Grimm.
Men egentlig kunne han slet ikke lide manuskriptet.
- Det handlede bare om to nutidige amerikanerfløse, der rejste til Hin Gamle Tyskland og var selvfede. Nærmest som en 1800-talsversion af "The Mummy", klukler han, så kaffekopperne på bordet vibrerer.

> Læs hele Brian Iskovs interview med Terry Gilliam om "Brothers Grimm" på BRIES BLOG-O-RAMA:

http://brianiskov.blogspot.com/...y-gilliam.html

19/11-07Hektisk og overspillet
"Desværre fungerer Brothers Grimm aldrig rigtigt. Den er yderst overspillet, så man ikke kan være andet end godt træt af det, og historien er enormt hektisk, uden rigtigt at komme nogen vejne..."

22/06-07Tynd
Alt for tynd og meget kedelig i længden.

20/06-07Gilliams ringeste
Tja ... Terry Gilliams dårligste film hidtil. Ideen med at skrive Brødrene Grimm om til to svindlere, der sætter mekaniske hekse op og derefter tager betaling for at fjerne dem, er ellers fin nok. Også twistet med, at de så selv bliver konfronteret med en forbandet skov, der faktisk er magisk. Men derfra er det blevet til et usammenhængende manuskript og ditto film.

Problemet er først og fremmest, at filmen er alt for forceret. Både forceret morsom og forceret dramatisk. Den er slet, slet ikke så sjov, som den gerne vil være, og konflikterne mellem personerne bliver bare platte, når alt og alle absolut skal overspille. Jonathan Pryce tager prisen som en hysterisk fransk general, hvis plotlinje burde have været skrevet helt ud. Men Peter Stormare er også slem som italiensk torturmester...

10/06-06Et Grimmt eventyr
The Brothers Grimm er Terry Gilliam’s første reelle film siden Fear and Loathing in Las Vegas fra 1997 og for dedikerede fans har ventetiden været lang. Meget lang.

Gilliam’s forrige forsøg på at færdiggøre en spillefilm var The Man Who Killed Don Quixote, et projekt der grundet adskillige ulyksaligheder aldrig så dagens lys. Desværre.

Heldigvis vender Gilliam tilbage til trods for dette med den sære, om end nogenlunde underholdende The Brothers Grimm.

Gilliam’s film byder oftere end ikke på en fascinerende blanding af surrealisme, humor, fantasifuldhed, eventyr og til tider en dosis gys og gru.
Blandt hans filmiske highlights er klassikere som Time Bandits, Brazil, 12 Monkeys og Fear and Loathing in Las Vegas.

I dette tilfælde kommer disse førnævnte elementer pænt til s...

02/02-06The Brothers Grimm, eventyrfilmen der efter sigende skulle bane vejen for Terry Gilliam's storslåede projekt om Don Quixote - filmatiseringen af succes romanen - der sidst endte i dokumentaren Lost in la Mancha.
Historien handler om de to brødre William (Matt Damon) & Jacob Grimm (Heath Ledger) og deres levevej som fupmagere, eller rettere med det utrolige erhverv som falske dæmonuddrivere etc. Dette fungere egentligt meget godt i nogen tid og de tjener nogle gode skillinger hist og hér, indtil de en dag bliver sat overfor en sand udfordring, det værende en ægte forhekset skov og alt hvad dertil hører af hurlumhej, og som det derpå snart viser sig, uoverkommelige forhindringer, for de to nu tilpas ydmyge brødre.

Filmen formår, i det store hele, ikke at være nær så overbevisende eller imponerende som eksempelvis Tim Burton's originale, samt langt dystre fortælling om legenden "Sleepy Hollow". Dertil er historien, i "The Brothers Grimm", heller ikke sammenhængende nok til at forblive medrivend...

29/12-05Fjollet
Anonym
Fjollet film, men nu ikke så dårlig som mange siger den er. Til tider var den meget sjov, men det blev lidt for meget af det gode. Peter Stormare som Givaldi og Jonathan Pryce som Delatombe var meget sjove i starten, men de blev efterhånden irriterende at se og høre på. Personligt syntes jeg Heath Ledger og Monica Bellucci var filmens højdepunkter. De var begge virkelig gode. Filmen var desværre for forudsigelig og rodet. Hviket er ærgeligt når en af min ynglings instruktører er Terry Gilliam. Ja selv Baron Münchausen elsker jeg.

27/11-05Gilliam's Mislykkede Leg Med Folkeeventyrene 2
Brødrene Grimm (Damon, Ledger) lever af at narre naive landsbyfolk, til at betale dem penge for at fordrive hekse, spøgelser og andet overnaturligt, som de selv ved hjælp af tricks har skabt. Men en dag fanges de af en fransk officer (Pryce) og sendes til byen Marbaden, der viser sig virkelig at være hjemsøgt.

Den ellers så normalt begavede og visuelt kreative instruktør Gilliam, der har stået bag fremragende film som blandt andet ”Brazil” og ”Twelve Monkeys”, har igennem årene, siden sine dage som animator for Monty Python, leveret mange mindeværdige film.

Desværre er den nok så fantasifulde historie om de tyske eventyrfortællere Grimm, der i den virkelige verden blev berømte for at samle og nedfælde gamle fabler, ikke blevet videre vellykket, faktisk tværtimod. Tematisk minder ...

05/11-05ikke just Gilliams bedste...
Brothers Grimm er en rigtig god ide som aldrig rigtig slår igennem. Den er til tider sjov men også meget forudsigelig. Brugen af Grimm's eventyr fungerer godt indtil tredje akt, hvor manuskriptet lidt desperat leder efter en måde at slutte det hele på.

Den svageste del er helt sikkert subplottet om jægerpigen der har "mistet" sin far...det er pinligt oplagt hvad svaret er, men for at undgå spoilers vil jeg ikke gå ind i det her.

Visuelt leverer Gilliam varen som sædvanlig men dog ikke med den skarphed jeg forventer af ham

03/11-05FEd Film
Anonym
Jeg blev positiv overrasket den er meget spændene og griber en den er helt klart det hele værFakta

Medvirkende
Will Grimm Matt Damon
Jake Grimm Heath Ledger
Delatombe Jonathan Pryce
Dronning spejl Monica Bellucci
Angelika Lena Headey
Cavaldi Peter Stormare
Hidlick Mackenzie Crook
Borgmester Roger Ashton-Griffiths
Bunst Richard Ridings
Letorc Julian Bleach
Bag kameraet
Instruktion Terry Gilliam
Produktion Daniel Bobker, Charles Roven
Manuskript Ehren Kruger
Fotografi Newton Thomas Sigel
Klip Lesley Walker
Scenografi Guy Dyas
Musik Dario Marianelli
Genrer og relationer
Genre Adventure, Komedie
Premieredatoer
Biograf 30.09.2005
Dvd 31.01.2006
Øvrige oplysninger
Land USA, Tjekkiet
Produktionsår 2005
Spilletid 118 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 38.594
Selskab Dimension Films, Summit Entertainment, Mosaic Media Group
Biodistributør Nordisk Film

Se også...