The Family Stone

Familien Stone består af frisindede og lidt flippede mennesker. Derfor er det ikke helt problemfrit, når deres ene søn Everett til Thanksgiving medbringer den lidt snerpede Meredith, som han har til hensigt at gifte sig med. Specielt er moderen Sybil ikke meget for at give familiens bryllupsring fra sig. Meredith har selv medbragt sin lillesøster Julie som støtte, men det viser sig blot at gøre sagen langt mere kompliceret. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Drama, Komedie
Instruktør Thomas Bezucha
Medvirkende Sarah Jessica Parker, Dermot Mulroney, Luke Wilson, Claire Danes
Spilletid 102 min.
Biopremiere 16.12.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"'Feel good' står der med fede typer over hele denne film, hvor Keaton og Parker med små præcise træk i figurtegningen nok vil fryde medlemmer af deres respektive menigheder, men i mine øjne fatalt savner den varme, der skulle gøre krumspringene til andet end skønne spildte kræfter."

Berlingske
"...et bjældende godt bud på en julefilm, som alle voksne medlemmer af familien kan samles om."

Jyllands-Posten
"Fjolleri og forloren fordomsfrihed efterlader en vammel smag i munden."

Ekstra Bladet
"...ganske gedigent håndværk, men hvad hjælper det, når historien er kvalm og forloren..."

B.T.
"Jeg har ikke grinet så meget ad en amerikansk julefilm i årtier..."

Cinemazone
"Desværre er det hele så forbandet forudsigeligt, at man allerede efter en halv time kan forudse hver enkelt persons fremtid."

Brugere

09/06-07Flad julefilm
Typisk amerikansk julefilm med et par mindre twists. Den handler om en kvindelig kontrolfreak, der møder sin kærestes familie for første gang i julen.

Filmens tynde konflikt ligger i mødet mellem den på overfladen frisindede familie, som i virkeligheden er superkritiske over for folk, der ikke er som dem selv - og så den nytilkomne kæreste, som åbenlyst har brug for at slappe af og være mindre uptight. Derfra udvikler det sig temmelig forudsigeligt i en film, der ikke er sjov nok til at være komedie, ikke har nerve nok til at være drama og ikke er romantisk nok til at være love story.

Egentlig drejer handlingen mod slutningen i nogle retninger, som ikke er typiske for den slags amerikanske film. Men det skjuler ikke, at forfatter-instruktør Thomas Bezucha er startet med et usammenh...

23/05-06The Family Stone, et rigtigt ensemble drama.
Thomas Bezucha har lavet en underholdende lille jule-familie-film, et komedie-drama med et spændende manuskript og der medvirkende flere store navne på rollelisten. Bl.a. Sarah Jessica Parker (som vi jo kender fra "Sex and the City"), hun spiller en uptight førsteklasses kvinde ved navn Meredith. Også Luke Wilson, som familiens outsider, lever sit liv impulsivt og er af en eller anden årsag altid glad og smilende lige meget hvad der hænder. Dermot Mulroney, Claire Danes, Craig T. Nelson og Diane Keaton yder også gode skuespilspræstationer i nogle af de mange biroller.

En til tider hyggelig, medmenneskelig og velmendede filmoplevelse, men også et forudsigelig drama der ikke altid virker på sine humoristiske præmisser og ikke altid forstår at bruge sine dramaturgiske virkemidler ordent...

30/12-05Vellykket lille julefilm.
En god og kærkommen julevarmer, der har både ægte grin og følelser. Det er så sjældent, at amerikanske julefilm er andet end dybt mislykkede komedier eller kvalmende direct-to-video sødsuppe. The Family Stone undgår de kendte fælder.

Jeg kan ikke sige at noget i filmen overraskede, men det er heller ikke plottet, som er det vigtige i en lille film som denne.
Skuespillet er eminent og selv om person galleriet er en anelse "stereotyped" fungerer det rigtig godt efter min mening. Det er et velskrevet og troværdigt manuskript.

Det er sjældent man får film med et veloplagt ensemble cast med så meget talent. Er man ikke til film om familier, deres neuroser og skeletter i skabet, burde filmen være det værd alligevel pga. spillerne.

Fire store stjerner herfra som afveksling fra de sto...

18/12-05Hvad vil den film?
Anonym
Den er ikke sjov nok til at være komedie, ikke alvorlig nok til rigtigt at være drama - hvad er det for en film? Tvivler på, at den selv ved det.
Plottet skal ikke afsløres her, men det er fuldstændigt gennemskueligt og forholdsvis (fuldstændigt) utroværdigt. Ikke en særlig charmerende film, ikke specielt opløftende - faktisk ikke værd at se...i biografen...så er det sagt. Men det er jo bare min mening.... :)

(Er bosat i USA, hvor den har haft premiere)

16/12-05TIL HENRIETTE
Anonym
Hej H.

Glæder mig meget til at se filmen med dig !!!

Det er vist lige en film til os !!!

Kram miden

Fakta

Medvirkende
Meredith Morton Sarah Jessica Parker
Everett Stone Dermot Mulroney
Ben Stone Luke Wilson
Julie Morton Claire Danes
Sybil Stone Diane Keaton
Amy Stone Rachel McAdams
Kelly Stone Craig T. Nelson
Thad Stone Tyrone Giordano
Patrick Thomas Brian J. White
Susannah Stone Trousdale Elizabeth Reaser
Bag kameraet
Instruktion Thomas Bezucha
Produktion Michael London
Manuskript Thomas Bezucha
Fotografi Jonathan Brown
Klip Jeffrey Ford
Scenografi Jane Ann Stewart
Musik Michael Giacchino
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Nøgleord Svigerfamilie
Premieredatoer
Biograf 16.12.2005
Dvd 09.05.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 102 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 23.851
Selskab Michael London Productions
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...