Den Rette ånd

Det går ikke så godt for hverken Arne eller Poul. Arne er tæt på at gå fallit som forsikringsmand. Poul arbejder i en helt anden branche som tryllekunstner, men han har aldrig fået sit store gennembrud og går fra fiasko til fiasko. Derfor foreslår Arne at etablere sig som makkere og fordrive spøgelser fra skræmte menneskers huse. Poul står for magien, og Arne skaffer kunderne via forsikringsselskabets database. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Komedie
Instruktør Martin Strange-Hansen
Medvirkende Ken Vedsegaard, Sofie Gråbøl, Jesper Asholt, Ellen Hillingsø
Spilletid 87 min.
Biopremiere 16.12.2005
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sofie Gråbøl

Med roller i Henning Carlsens internationale kunstner-film 'Oviri' (1986), Ditlevsen-filmatiseringen 'Bardommens gade' (1986) og Bille Augusts episke drama 'Pelle Erobreren' (1987) fik den unge og dengang fuldstændig ukendte Sofie Gråbøl en flyvende start på sin filmkarriere. Førstnævnte indbragte hende både en Bodil-pris og en Robert-pris for be...

Anmeldere

Politiken
"Filmen misser en oplagt mulighed for at sige noget skarpt eller interessant om danskernes vakte sans for de åndelige materier, og vælger i stedet en pænt sagt mildt behersket morsom konfrontation med en gruppe rockere."

Berlingske
"Men man må beskrive filmen som tematisk tynd og visuelt tør og kan konkludere, at Martin Strange-Hansen nok bør forsøge at genfinde det underfundig lune, der gjorde hans novellefilm så morsomme."

Jyllands-Posten
"Magien udebliver i Martin Strange-Hansens tyndbenede tryllekunstnerkomedie."

Weekendavisen
"Der er kort og godt for lidt galskab og for megen smalltalk i Strange-Hansens debutfilm, som dog har sjove momenter..."

Information
"En rap og flashback-spækket billedside kan ikke skjule, at plottet er smurt faretruende tyndt ud, og det hele er til syvende og sidst et nummer for tilforladeligt."

Ekstra Bladet
"Et par replikker sidder lige i campingvognen, men for det meste humper historien af sted uden pointer..."

B.T.
"Hovedpersonerne er ikke helstøbte nok til, at den postulerede romantik i anden halvdel holder."

Cinemazone
"Den rette ånd en fin lille komedie uden det store på hjerte, hverken i form eller indhold."

Brugere

23/06-06Klassisk og sød!
En hyggelig, dansk film som tager (over)troen seriøst, men alligevel kun bruger det som en ramme for at fortælle en kærlighedshistorie af den søde, klassiske slags. Der er lavet nogle interessante fortælletekniske greb med voice-overs og still-billeder som, på trods af at det er set før, er med til at give filmen et særligt præg.
I bagklogskabens klare lys er det også sjovt at se ekstramaterialet på dvd'en, hvor clairvoyanter, astrologer og nummerologer spår filmen en stor succes.

23/12-05griner
Anonym
Grineren film. jesper Asshole er vildesen skæg. Totale fest og farver med sjove hatte og spas.

19/12-05don't go
Anonym
den her film er bare ALT FOR RINGE!
at den er uoriginal kunne man måske leve med, hvis altså ikke den også var umorsom og plat og med et kvalitetsniveau, der får tv-danmarks egenproduktioner til at ligne ringenes herre. (er den skudt af en blindc med et lånt tv.kamera fra båndværkstedet?)

det er meget talentløst og det er pinligt, hvis der er offentlige penge i denne film.
produktionen er simpelthen en trussel mod filmstøtteordningen i danmark.

18/12-05Fin film
Anonym
Jeg forstår heller ikke de negative meninger om denne film. Den er sjov, hyggelig og skøn "nede på jorden". Bestemt en film der kan ses flere gange, og jeg glæder mig til den kommer på DVD, så skal vi have dem. Skuespillerne er super gode - og den er filmet fantastisk. Jeg kan godt lide fortællingen og de still-billeder, det giver filmen personlighed synes jeg.
Bravo

17/12-05Linie 3 humor.
Anonym
Giv filmen en hånd, den er lavet i den rettte ånd. Ho Ho Ho Ho Hi Hi Hi Ha Ha Ha ! 1 stjerne for en krampagtig humoroplevelse på Finn Nørbygård/Amin Jensen/linie 3 - niveau. Hi Hi Hi Ha Ha Ha. "Når jeg siger missekat bliver det til........." HA HA HA HA HA HA HA HA HO.....Zzzzzzzzzzzz!

17/12-05virkelig morsom film
Anonym
Forstår overhovedet ikke anmeldelserne, den er virkelig morsom.

16/12-05herresjov
Anonym
En grineren film. Jesper Asholt er for sjov.

16/12-05virkelig fesen
Anonym
ejmen jeg så den her på forpremiere og den var simpelthen så tam. det er helt vildt. den er ovre før man opdager den er gået igang.... der er ingen spændingskurve. undgå den! bag en sandkage istedet.

16/12-05Hvad sker der for de anmeldere?
Anonym
Altså, det her en en supersjov film. En ægte komedie med masser af sjove replikker og et fedt drive og en stil er helt sin egen.
Klart det er ikke en film som vinder priser i Cannes. Det er ikke et mesterværk, men ganske enkelt en virkelig underholdende film.

16/12-05God underspillet humor ! 1
Anonym
Jeg synes for en gang skyld at vi har fået en morsom dansk film uden de sædvanlige hoveder og den sædvanlige falden på halen komik. Marting Strange Hansen formår med sin timing og specielle klipning at skabe en morsom film.Fakta

Medvirkende
Poul Ken Vedsegaard
Lærke Sofie Gråbøl
Arne Jesper Asholt
Lone Ellen Hillingsø
Mette-Marit Laura Bro
Hr. Rasmussen Troel II Munk
Fru Rasmussen Lene Tiemroth
Marie Lisbeth Wulff
Johnny Rasmussen Carsten Bjørnlund
Trylle-Franz Lasse Lunderskov
Bag kameraet
Instruktion Martin Strange-Hansen
Produktion Mie Andreasen, Tivi Magnusson
Manuskript Flemming Klem, Martin Strange-Hansen
Fotografi Adam Philip
Klip Mahi Rahgozar
Scenografi Søren Krag Sørensen
Musik Flemming Nordkrog
Genrer og relationer
Genre Komedie
Nøgleord Svindler
Premieredatoer
Biograf 16.12.2005
Dvd 20.06.2006
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2005
Spilletid 87 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 2.728
Selskab M & M Productions
Biodistributør Nordisk Film

Se også...