The Fog

For 100 år siden sank et skib med spedalske passagerer ud for en lille by på Californiens kyst. Byens grundlægger kunne have forhindret katastrofen, så nu vender de døde tilbage til byen for at få hævn. Og de har et trumfkort med sig - en tyk og uigennemtrængelig tåge, som beboerne intet kan stille op imod. © Scope

Produktionsår 2005
Genre Action, Gyser
Instruktør Rupert Wainwright
Medvirkende Tom Welling, Maggie Grace, Selma Blair, DeRay Davis
Spilletid 100 min.
Biopremiere 06.01.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Rupert Wainwright

(INSTRUKTØR)
Den engelske instruktør Rupert Wainwright er manden bag en stribe MC Hammer-videoer og "History" med Michael Jackson. Filmdebuten kom med familiekomedien "Millionær med mælketænder" (1994). Desuden har han instrueret gyseren ”Stigmata” (1999) og tv-krimien "Dillinger" (1991), begge med Patricia Arquette. Blonde Wainwright havde en ...

Anmeldere

Politiken
"Fraværet af uhygge skyldes ikke mindst det tobenede tandpastasmil Tom Welling og den lige så karakterforladte blondine Maggie Grace i de to hovedroller..."

Berlingske
"Rupert Wainwrights solide tekniske kompetence kan bare ikke camouflere, at dialogen er idiotisk..."

Jyllands-Posten
"Uhyrlighederne bølger i tågerne i en lettere omtåget gyser."

Weekendavisen
"Meningen med denne hverken særlig uhyggelige, spektakulære, spændende eller sjove film fortaber sig hurtigt, undskyld, i tågerne."

Information
"...inden for fem minutter har Wainwright og hans fantasiløse manuskriptforfatter forvandlet en god præmis til en forudsigelig og fjollet teen-slasher-film."

Ekstra Bladet
"Endnu en rutinemæssig teenage-thriller."

B.T.
"...gysermetervare, når det er allermest forudsigeligt."

Cinemazone
"...en teenagergyser uden gys, med en masse forklaringer om den frygtelige fortid, som kun udvander skrækken for det ukendte..."

Brugere

28/10-07Et skud i tågen
Selvom gyserfilm i nyere tid generelt lever en ringe tilværelse, så er det så godt som umuligt at forebygge et tolerant modsvar til den fornærmende opvisning i total fiasko som ”The Fog” lægger for dagen. Efter at have oplevet samtlige 100 sublimt ringe minutter af filmen sidder man nemlig tilbage med en sjælden trang til at finde synonymordbogen frem og kæmme den for tilsvinende tillægsord, der bare nogenlunde vil være i stand til at beskrive den på et verbalt plan.

Så dårlig er ”The Fog”. Så dårlig, at man et utal af gange enten smiler skævt eller griner højlydt. Og så dårlig at man adskillige gange spoler filmen tilbage eller sætter den på pause for at bekræfte, hvorledes det da f. eks. næppe kan være rigtigt, at en dreng netop har rendt rundt under oplyst himmel og et split sekund...

21/06-07Kedelig
Kedelig og dårlig handling ikke de store skuespiller præstioner i denne film.

27/05-07Mesterlig gyser
en stort set chokkerende god film som tager dig med på en vild horror action tur igennem et univers af rædsler der medbringer, en kæmpe tåge, og nogle gale fiskere med hang til kroge, og blod.

en meget effecktfuld gyser film hvor man sagtens kan se og genkende Tricksene fra den anden storslåede gyser film halloween. for nu har de nemlig lavet the fog og den lever godt op til halloween filmene. og med en masse skræmmende musik, og en god portion gys, samt en hel række af skrækkelig gode effeckter, har den så sandelig fortjent at blive kaldt for et 4 stjernet Horror mesterværk.

09/09-06Hollywood i en nøddeskal
Havde ikke de store forventninger til denne film. Gys og hollywood er som regel altid lig med crap. The Fog er bestemt ingen undtagelse. Filmen starter overraskende godt ud med en medrivende intro. Desværre går der kun ½ time før den tynde historie falder på gulvet, og før man ved af det ender det i den sædvanlige omgang crap. Den lugter langt væk af hollywood gyser, ikke én eneste gang blev jeg bange, men så er alt jo som det plejer at være!.

08/07-06Hold jer væk fra TÅGEN!
Selvom den originale The Fog, instrueret af john Carpenter i 1979, for undertegnedes vedkommende ikke var overvældende uhyggelig eller aldeles overbevisende i sin opbygning af sin historie og sit koncept, er den alligevel milevidt fra dette elendige remake.

Den nye udgave af The Fog har absolut intet at byde på, faktisk har den utroligt meget dårligt at byde på.

Dialogen imellem de enormt konforme og udpræget kedelige karakterer er tåkrummende latterlig og virker som om det læses op direkte fra manuskriptet.
De opbyggende scener, hvor uhyggen skal sprede sig ganske langsomt - ligesom den massive tåge - er peppet op med tåbelige CGI sekvenser, der langt fra er overbevisende og da slet ikke tilnærmelsesvist skæmmende.
Filmens bagmænd har ganske tidstypisk valgt at caste en sort ...

25/06-06tågehoveder
Topmålets af elendighed omhandlende amerikanske remakes (der i de sidste mange år fuldstændig har taget overhånd) forhøjes yderligere med denne gennemgående patetiske og unødvendige genindspilning af John Carpenters svagt underholdende, men kultklassiske The Fog fra 1980. Carpenter har sammen med sine faste kollaboratør, den nu afdøde Debra Hill, selv produceret The Fog anno 2006, og man fatter simpelthen ikke, at denne tidligere så stabile instruktører på et eller andet tidspunkt under produktionen ikke grædende er brudt sammen og har proklameret ´blasfemi´, da man skal lede længe efter en genindspilning, der så hæmningsløst plagierer fra dets originale oplæg, tilføjer kvalitetsforværrende detaljer og kalder det endelige resultat for ´dets eget´.

Reklamefilmsinstruktøren Rupert Wainw...

24/05-06Tåget forestilling!
Selv Carpenters udgave var ikke noget prangende værk, husker den blot som okay og fin underholdning, så hvorfor skal vi atter engang udsættes for noget, der i forvejen ikke var noget specielt? Dette remake kunne derfor kun overraske (eller snarere skuffe), og overraskende er den på ingen måde. Ideen i sig selv finder jeg altså dybt åndssvag og dum, og så er det altså ikke engang uhyggeligt, medmindre man er 7 år. Manuskriptet er mildest talt skidt skrevet, og skuespillet er katastrofalt. Tilbage er der kun en fin billedside, og visuelt er det også nogenlunde pænt lavet i forhold til resten af filmen, men igen uden at være noget særligt.

Samlet set er det endnu et flop fra Hollywood, når vi taler om genindspilninger. Denne her appellerer nok mest til teenagerne, resten kan spare på pen...

23/04-06sucks
dette beviser barer at den før så grænseskabende john carpenter er tæt på at nå bunden, at være med til at producerer sådan en gang crap.

15/01-06Rimelig fed film 1
SYs squ den er ret godt lavet, der er en del chokeffekter, men historien bag den er ikke den bedste. men en FED fílm som jeg sys er et kig værd

11/01-06Til Mester T.
Anonym
Hvad har du røget, den film stinker.Fakta

Medvirkende
Nick Castle Tom Welling
Elizabeth Williams Maggie Grace
Stevie Wayne Selma Blair
Spooner DeRay Davis
Tom Malone Kenneth Welsh
Father Malone Adrian Hough
Kathy Williams Sara Botsford
Andy Wayne Cole Heppell
Aunt Connie Mary Black
Dan The Weatherman Jonathon Young
Bag kameraet
Instruktion Rupert Wainwright
Produktion John Carpenter, David Foster, Debra Hill
Manuskript Cooper Layne
Fotografi Nathan Hope, Ian Seabrook
Klip Dennis Virkler
Scenografi Michael Diner, Graeme Murray
Musik Graeme Revell
Genrer og relationer
Genre Action, Gyser
Premieredatoer
Biograf 06.01.2006
Dvd 26.10.2004
Øvrige oplysninger
Land Canada, USA
Produktionsår 2005
Spilletid 100 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 22.378
Selskab Revolution Studios, David Foster Productions, Debra Hill Productions
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...