Fun with Dick and Jane

Det kører for Dick og Jane. De er forelskede i hinanden og udlever hele den amerikanske drøm - indtil den dag Dicks firma krakker, og de står uden indtægt til at holde drømmen og deres ekstravagante livsstil intakt. Hvad er der at gøre andet end at smøge ærmerne op og skifte karriere i en mere forbryderisk retning? © Scope

Produktionsår 2005
Genre Komedie, Krimi
Instruktør Dean Parisot
Medvirkende Jim Carrey, Téa Leoni, Alec Baldwin, Richard Jenkins
Spilletid 90 min.
Biopremiere 10.02.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Alec Baldwin

Med glinsende sort pomadehår og et underansigt på størrelse med et spækbræt har Alec Baldwin spillet barsk helt og forfører i film af stærkt svingende kvalitet. Roller i kassesucceser som Jagten på Røde Oktober (1990) og Prelude to a Kiss (1992) gjorde Balwin til megastjerne, en status der dog hurtigt blev punkteret med fiaskoer som Malice (1993)...

Anmeldere

Politiken
"Men dog usentimental politisk satire i frisk farceantræk, inklusive smittende gakkede scener..."

Berlingske
"...alt i alt opfindsom og energisk underholdning, som man morer sig fint over uden ligefrem at risikere at dø af grin."

Jyllands-Posten
"...når instruktøren, som her, vakler usikkert mellem at lave vild farce, civiliseret komedie og vred satire, så spænder Carreys talent slet ikke vidt nok."

Information
"Jeg skal ikke benægte, at jeg grinede både højt og meget i løbet af filmen, men i takt med, at højhastighedstoget Carrey kørte af sporet, stivnede smilet også."

Ekstra Bladet
"Man skal være meget taknemmeligt indstillet for ikke at gabe kæberne af led undervejs."

B.T.
"Det er rigtig sjovt et langt stykke hen ad vejen, men filmen lider under, at der lidt for ofte er udstedt en blankocheck til Carrey."

Cinemazone
"Selv når filmen i ny og næ rammer plet, er det i kraft af genbrug. Den altid sprudlende Jim Carrey lyser op i de simple stand-up- og slapstick-scener..."

Brugere

28/10-07Jim Carrey redder den
Kæft hvor havde jeg glædet mig længe til at se Fun with Dick and Jane! Da mig og nogle venner var i biffen for at se Narnia, var der trailer for denne film, og mig og en veninde aftalte, at den måtte vi bare se - Jim Carrey var jo med i den...

Vi fik aldrig set den i biffen, så da jeg endelig så den til en filmnat, var jeg i perioder lige ved at falde i søvn.

Filmen starter godt. Dick bliver fyret, og familien mister flere og flere penge. Det er sjovt, og det giver andledninger til mange sjove optrin. Jim Carrey og Téa Leoni gør det da også godt som Dick og Jane, men desværre er det bare som om, at filmen halvvejs igennem løber tør for idéer og opfindsomhed. Komikken smuldrer, og til sidst er der ikke mange sjove stunder at komme efter, og Jim Carrey er det eneste der redder filmen...

27/10-07Dør hen
"Fun with Dick and Jane starter som en enormt underholdende komedie, men halvvejs inde i filmen dør den hen, og ender som lidt af en fuser. Ikke den håbløst dårlige form for fuser, for Jim Carrey redder filmen fra total fiasko, som den absolut eneste..."

01/08-07carrey i topform
sjoveste carrey film siden den helt unikke dum dummere

fun with dick and jane er gennemført humor ned til mindste detalje og efterlader sit publikum i en glad og opløftet stemning

alt virker og det er en fornøjelse at se carrey tilbage i sit rette element

16/10-06zzzzzz
Jim carrey kom nu op i gear...filmen er ikke særlig god og man er ved at falde i søvn.. lidt plat og ikke særlig morsom..

27/09-06For vandet
Denne film lever ikke op til den standard, man må kunne forvente af en komiker og klasseskuespiller, som Jim Carrey.

Humoren er generelt bare for plat og filmen bliver hen af vejen alt for forudsigelig. Det var en film jeg havde forventet mig mere af og jeg blev skuffet.

Ja den har selvfølgelig sine sjove punkter, men slet ikke på højde med, hvad man normalt forbinder Jim Carrey med fx. Ace Ventura 1 & 2, Fuld af Løgn og Jeg, mig og Irene.

Se den en dag du ikke har andet og lave :S

25/08-06OK
OK film , men nok en film der ses gang på gang :( 3 *

01/04-06Tag jer lige sammen, den ER morsom!!
Anonym
Hvad havde i egentlig forventet??
Er det sådan, at hver gang der kommer en ny film med Jim Carrey, så skal man have latterkramper flere dage efter..??
Han er trods alt kun et menneske!
Tag nu episoden med træning af hunden.. Eller stuebirken i starten.. Eller grænseovergangen.. Eller hans desperate forsøg på at lave en græsplæne.. Alle disse episoder er da underholdende!! Pas på at i ikke sætter jeres forhåbninger for højt!!

28/03-06Terrible with Dick and Jane
Aldrig før har jeg da set sådan en elendig og usjov film... jeg grinede ikke en eneste gang! Det vil være synd at kalde dette en komedie!

Historien er virkelig lige til at lukke op og skide i! Og som sædvanligvis opfører Jim Carrey sig som en der er blevet plørefuld og bare prøver at få folk til at grine. Så kan jeg med dette sige... mission failed!

Ikke en værdig komedie!

27/02-06tja..
ikke nær så sjov som andre carrey-film:( men fin nok..

20/02-06Or Not So Much Fun
Ægteparret Dick (Carrey) og Jane (Leoni) kommer på spanden da de begge to pludselig står uden job. For at klare sig begynder de at begå røverier.

Jævnt langtrukkent remake af 1977 filmen af sammen navn, der ironisk nok holdes oppe af Carrey’s typiske overspil. Ironisk fordi Carrey mest virker som om han kører på autopilot og giver en rutinepræget præstation, der minder som en gennemgang af de gængse grimasser og fysiske udsvævelser vi har set i næsten alle hans forrige film.

Til gengæld skal det indrømmes, at uden Carrey havde filmen ganske enkelt været en del dårligere. Selve historien og filmens alt for få ideer, mangler ganske enkelt kant og potens til at den bliver rigtig morsom, selv om den har et par humoristiske politiske under- og overtoner af den mere bidende slags. De u...Fakta

Medvirkende
Dick Harper Jim Carrey
Jane Harper Téa Leoni
Jack McAllister Alec Baldwin
Frank Bascombe Richard Jenkins
Veronica Angie Harmon
Garth John Michael Higgins
Joe Richard Burgi
Oz Peterson Carlos Jacott
Blanca Gloria Garayua
Deborah Peterson Stephanie Weir
Bag kameraet
Instruktion Dean Parisot
Produktion Jim Carrey, Brian Grazer
Manuskript Judd Apatow, Nicholas Stoller, Peter Tolan
Fotografi Jerzy Zielinski
Klip Don Zimmerman
Scenografi Barry Robison
Musik Theodore Shapiro, Curt Sobel
Genrer og relationer
Genre Komedie, Krimi
Undergenre Sort komedie
Nøgleord Arbejdsløs, Bankrøveri, Genindspilning
Relaterede film At stjæle er en ærlig sag
Premieredatoer
Biograf 10.02.2006
Dvd 05.09.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2005
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 4.683
Selskab Columbia Pictures, Imagine Entertainment, Sony Pictures Entertainment
Biodistributør Nordisk Film

Se også...