Alec Baldwin

Alec Baldwin
Med glinsende sort pomadehår og et underansigt på størrelse med et spækbræt har Alec Baldwin spillet barsk helt og forfører i film af stærkt svingende kvalitet. Roller i kassesucceser som Jagten på Røde Oktober (1990) og Prelude to a Kiss (1992) gjorde Balwin til megastjerne, en status der dog hurtigt blev punkteret med fiaskoer som Malice (1993) og The Getaway (1994).

Baldwin har også slået sine folder på Broadway og medvirkede i begyndelsen af 80’erne i tv-serien The Doctors om dagen og i Shakespeares En Skærsommernats Drøm på Broadway om aftenen. Siden er han jævnligt vendt tilbage til teateret, og afviste blandt andet overraskende hovedrollen i opfølgeren til Jagten på Røde Oktober, Patrioterne Spil (1992). Rollen gik i stedet til Harrison Ford.

Fra 1993 til 2001 delte Baldwin ægteseng med supersilden Kim Bassinger, ligesom Janine Turner og Michelle Pfeiffer tidligere har gæstet hans soveværelse. Alecs brødre William, Stephen og Daniel er også skuespillere. Det samme gælder hans fætter Joseph Baldwin.
Født
03/04-1958 Massapequa, New York
< 1 2 >