The Libertine

Den dekadente digter John Wilmot - også kendt som Jarlen af Rochester - er i det 17. århundrede mest berømt for at være rebel og ateist og for drukture og udsvævende seksualitet. Han dør som 33-årig af syfillis - og det er først herefter, at verden for alvor får øjnene op for hans poesi. © Scope

Produktionsår 2004
Genre Drama
Instruktør Laurence Dunmore
Medvirkende Johnny Depp, Samantha Morton, John Malkovich, Paul Ritter
Spilletid 114 min.
Biopremiere 28.04.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Johnny Depp

'Nightmare on Elm Street' (1984) gav John Christopher Depp III hans første filmrolle, men det var tv-serien 'De unge strissere' (1987-1990), der gjorde ham til et af 80’ernes ungdomsidoler. Den spændetrøje slap han ud af på fornem vis i 1990’erne, hvor han er blevet en af sin generations mest hyldede og uforudsigelige karakterskuespil...

Anmeldere

Politiken
"Johnny Depp spiller rollen som prototypen på den moderne nihilist med overbevisning."

Berlingske
"Depp er med i stort set alle scener, og han gør det superbt. Med troværdig foragt, indestængt vrede og sur lede gør han sit til, at Jarlen af Rochester bliver interessant og facetteret. Desværre er filmen mærket af at være baseret på et teaterstykke og alt for mange steder alt for dialog-tung..."

Jyllands-Posten
"Det har da en vis lummer underholdningsværdi, men uden at kunne puste meget liv i en film, der i ét og alt er engelsk kostumedrama, når det er allermest uvedkommende."

Weekendavisen
"...værd at se alene for Depps kompromisløse fremstilling. Alligevel forlader man biografen med efterbilledet af en mærkelig glansløs og uafklaret film, som ikke ved, hvad den vil os."

Information
"I scenerne med Depp og kvinderne er der noget at komme efter, men som helhed er filmen en rundtosset affære (...) Det fungerer ikke, men filmen fejler med storslået stil."

Ekstra Bladet
"Depp, Malkovich og co. spiller vanen tro blændende..."

B.T.
"Filmen om druk, damer og dildoer i lange baner i år 1660 vil så gerne være farlig, sjofel og provokerende, men ender med kun at være grim, dum og beskidt."

Cinemazone
"Måske er det den generelt fortabte, misantropiske tone eller måske er det en elementært ufokuseret historie, men fortællingen om Wilmots deroute fra populær til patetisk, sygdomsramt libertiner er simpelthen trættende."

Brugere

26/11-07Sagt enkelt - dårlig
"The Libertine er ikke noget ved. Den er dårlig, og end ikke Johnny Depp i hovedrollen kan redde den. Det er klam engelsk kostume-drama, fyldt til bristepunktet med liderligheder og sex-fikserede mænd..."

29/05-07En gammel provo
John Wilmot, Jarl af Rochester, var en engelsk poet og dramatiker, som synes at have været langt forud for sin tid med sin nihilistiske provo-stil. Han var nemlig fra den engelske restaurationstid i anden halvdel af det 17. århundrede, umiddelbart efter at rundhovederne var blevet smidt ud, og monarkiet genoprettet.

"The Libertine" er et kompromisløst kunstnerportræt af Rochester, der drikker og horer sig gennem den tilværelse, han foragter; er erklæret ateist i en periode med hård kamp mellem protestanter og katolikker; og skriver digte og stykker, der provokerer hans egen adelstand. Og så har han et helt specielt forhold til Kong Charles II, der på én gang er en ven af Rochester og samtidig er nødt til at gøre noget ved hans smædedigte mod kronen.

Johnny Depp er - selvfølgelig ...

28/01-07regulært flop
uvedkommende, overfladisk, ligegyldig!!!

Fakta

Medvirkende
Rochester Johnny Depp
Elizabeth Barry Samantha Morton
Kong Charles II John Malkovich
Chiffinch Paul Ritter
Keown Stanley Townsend
Grevinde Francesca Annis
Elizabeth Malet Rosamund Pike
George Etherege Tom Hollander
Sackville Johnny Vegas
Alcock Richard Coyle
Bag kameraet
Instruktion Laurence Dunmore
Produktion Lianne Halfon, John Malkovich, Russell Smith
Manuskript Stephen Jeffreys, Stephen Jeffreys
Fotografi Alexander Melman
Klip Jill Bilcock
Scenografi Ben van Os
Musik Michael Nyman
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm, Kunstnerportræt, Periodefilm
Nøgleord Dramatiker, Dødelig sygdom, Hedonisme, Kunstner
Premieredatoer
Biograf 28.04.2006
Dvd 08.08.2006
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Produktionsår 2004
Spilletid 114 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 760
Selskab Mr. Mudd, Isle of Man Film Commission
Biodistributør Angel Films

Se også...